ΕΚΛΟΓΕΣ

Γιατροί-υποψήφιοι στις αυτοδιοικητικές εκλογές

«Άσπρισαν» τα ψηφοδέλτια του δήμου Θεσσαλονίκης και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας από τις… ιατρικές μπλούζες

 19/05/2019 15:49

Γιατροί-υποψήφιοι στις αυτοδιοικητικές εκλογές

Επί δεκαετίες τηρούσαν τον όρκο του Ιπποκράτη και τώρα προετοιμάζονται να υπηρετήσουν την τοπική αυτοδιοίκηση. Τα ψηφοδέλτια όλων των παρατάξεων εκπροσωπούνται επαρκώς από γιατρούς που αποφάσισαν να πιάσουν το «σφυγμό» της κοινωνίας, να βάλουν το «νυστέρι» στα προβλήματα και να διεκδικήσουν την ψήφο των συμπολιτών τους, για να ασχοληθούν με τα κοινά. Δεν έχουν σκεφθεί ποτέ να απαρνηθούν την… άσπρη μπλούζα, ωστόσο θέλουν να προσφέρουν μέσα από καίριες θέσεις που θα τους επιτρέψουν να εκφραστούν ως ενεργοί πολίτες προς όφελος των συνανθρώπων τους.

karozi-vasiliki.jpg

H Όλια Βασιλάκη-Καρόζη (φωτ.) είναι ιατρός βιοπαθολόγος, που υπηρετεί με προσήλωση την ιατρική μέσα από τη νευραλγική θέση επιμελήτριας Α’ ΕΣΥ στο μικροβιολογικό εργαστήριο του νοσοκομείου «ΑΧΕΠΑ». Καθημερινά δίνει «μάχες» στο πλευρό των ασθενών μέσα από τις δύσκολες συνθήκες ενός δημόσιου νοσοκομείου, που όμως αγαπά τόσο αυτό όσο και το λειτούργημά της και δεν θα μπορούσε να το αποχωριστεί. Συμμετέχει στις εκλογές ως υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος στην παράταξη «Αλληλεγγύη» του Απόστολου Τζιτζικώστα. Σε όσους τη ρωτούν γιατί μια επιτυχημένη γιατρός να θέλει να εμπλακεί με την πολιτική, απαντά: «Σε μια εποχή που απαξιώνονται οι θεσμοί και το γόητρο της πολιτικής είναι πληγωμένο, προσδοκώ από ενεργός πολίτης να γίνω ενεργός πολιτικός. Σας καλώ να αντισταθείτε στην παρακμή, να μη συμφιλιωθείτε με τα σημεία των καιρών. Επιλέξτε θετικά πρότυπα, ελάτε να αλλάξουμε τη δημόσια αισθητική. Γιατί αλλάζοντας τη δημόσια αισθητική, γινόμαστε καλύτεροι» υπογράμμισε η κ. Βασιλάκη-Καρόζη.

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στο ιστορικό κέντρο της Θεσσαλονίκης, είναι απόφοιτος του Πειραματικού σχολείου και σπούδασε στην Ιατρική σχολή του ΑΠΘ, όπου εν συνεχεία εκπόνησε και τη διδακτορική της διατριβή με βαθμό άριστα. Κόρη του αείμνηστου καθηγητή Νευροχειρουργικής Δημητρίου Βασιλάκη, ακολούθησε τα χνάρια του πατέρα της. «Δόθηκα στην επιστήμη μου, με τη στόφα του ανθρώπου και τη συνέπεια του επαγγελματία. Καθημερινά στη δουλειά μου έμαθα με γνώση, συνέπεια και πείσμα να μάχομαι για την υγεία των συμπολιτών μου. Έμαθα να συνεργάζομαι με ευγένεια και ήθος, και να επιδιώκω το καλύτερο αποτέλεσμα» ανέφερε η κ. Βασιλάκη-Καρόζη. Σύμφωνα με την ίδια, η συμμετοχή στην πολιτική δεν απαιτεί τόλμη, απαιτεί ανοιχτό μυαλό. «Η πολιτική μάς έφερε εδώ» επισήμανε η κ. Βασιλάκη-Καρόζη, «η πολιτική είναι ο τρόπος για την περιγραφή του προβλήματος και την εύρεση λύσης. Πιστεύω σε μια πολιτική με ποιοτικά χαρακτηριστικά, με ήθος, συνέπεια και αποτελέσματα σε εύλογο χρόνο. Αυτά συνάντησα στην Αλληλεγγύη και στον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα».

Δεν θέλει να αποχωριστεί τον πάγκο του μικροβιολογικού εργαστηρίου, όμως επιθυμεί να υπηρετήσει την τοπική αυτοδιοίκηση, για να αγωνιστεί για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής όλων των συμπολιτών μας, κάτι που θα επιτευχθεί, όπως λέει, με έργα και υποδομές στην παιδεία, την υγεία, την κοινωνική πρόνοια και το περιβάλλον.

«Επιθυμώ να ασχοληθώ με τους φορείς της δημόσιας υγείας, με τα κέντρα ΑΜΕΑ και την καθιέρωση σεμιναρίων εκμάθησης πρώτων βοηθειών σε παιδιά και γονείς. Να βρίσκομαι κοντά στις ευάλωτες και ευπαθείς ομάδες με γνώμονα πάντα την αγάπη μου για το συνάνθρωπο και την εθελοντική προσφορά» εξήγησε η κ. Βασιλάκη-Καρόζη. Είναι έγγαμη με το στρατιωτικό ιατρό Κωνσταντίνο Καρόζη και έχουν δύο παιδιά.

mouratidis-andreas.jpg

Ο κ. Ανδρέας Μουρατίδης (φωτ.), επιτυχημένος πλαστικός χειρουργός, αφοσιώθηκε επί σειρά ετών στην επιστημονική του καριέρα με προσήλωση και αγάπη για το λειτούργημά του. Από τα χρόνια που αποφοίτησε από την Ιατρική σχολή του ΑΠΘ και έκανε την ειδίκευσή του στην πλαστική χειρουργική, τη μετεκπαίδευσή του πάνω σε σύγχρονες τεχνικές στη Γερμανία και την ολοκλήρωσή της διατριβής του στο Αριστοτέλειο, κύλησε χρόνος και σκληρή δουλειά. Ωστόσο, οι προσπάθειές του ανταμείφτηκαν, διότι κατέκτησε υψηλόβαθμες θέσεις, καθώς έχει διατελέσει διευθυντής Πλαστικής Χειρουργικής στα νοσοκομεία «Παναγία», «Άγιος Παύλος» και «Γ. Παπανικολάου». Τα τελευταία χρόνια «ιδιωτεύει», ενώ παράλληλα είναι αντιπρόεδρος δ.σ. του νοσοκομείου «Παπαγεωργίου», στοχεύοντας μέσω αυτής της θέσης στην αναβάθμιση των υπηρεσιών υγείας και στη βελτιστοποίηση των συνθηκών εξυπηρέτησης των ασθενών. Η ενασχόλησή του αυτή συνδέεται με το ενδιαφέρον του για τα κοινά, που είχε από τα νεανικά του χρόνια, και τον οδήγησε σήμερα να συμμετάσχει στο συνδυασμό «Κοιτάμε Μπροστά» του Χρήστου Γιαννούλη, για να διεκδικήσει την ψήφο των συμπολιτών του.

«Παρότι αφοσιώθηκα στην επαγγελματική μου καταξίωση αλλά και στην οικογένειά μου, τη σύζυγο και τους δύο γιους μου, και διέγραψα μια επιτυχημένη πορεία, ποτέ δεν έπαψα να ασχολούμαι με τα κοινά και να προσφέρω με όλες τις δυνάμεις μου στο κοινωνικό σύνολο», επισήμανε ο κ. Μουρατίδης και εξέφρασε την πεποίθηση ότι «η ευδαιμονία του ανθρώπου επιτυγχάνεται με τους αγώνες για επίτευξη στόχων, τόσο σε ατομικό όσο και συλλογικό επίπεδο. Είναι υποχρέωση του ενεργού πολίτη να ενδιαφέρεται, να έχει άποψη, να διαμορφώνει στάση και να αγωνίζεται για την κοινωνία με γνώμονα τη δικαιοσύνη, την αξιοκρατία και τη διαφάνεια».

Αγαπημένη του ενασχόληση στον όποιο ελεύθερο χρόνο του εδώ και χρόνια είναι η φωτογραφία. «Η δύναμη της αποτύπωσης μιας συγκεκριμένης οπτικής της πραγματικότητας συνιστούσε και συνιστά για μένα πάντα μια πρόκληση, μια αποτίμηση της ομορφιάς και της αισθητικής, την οποία εξάλλου υπηρετώ» ανέφερε ο κ. Μουρατίδης. Μεγάλη αγάπη του αποτελεί και η μελέτη της ιστορίας, τα ταξίδια που μοιράζεται με την οικογένειά του, τη σύζυγό του, που είναι καθηγήτρια φιλόλογος και τους δύο γιους του, εκ των οποίων ο πρώτος είναι ασκούμενος δικηγόρος και ο δεύτερος φοιτητής μοριακής βιολογίας και γενετικής του Δημοκρίτειου Πανεπιστήμιου.

tsitoyridis-kostas.jpg

Για τον ιατρό ακτινολόγο και συντονιστή διευθυντή Ακτινολογικού Τμήματος του νοσοκομείου «Άγιος Παύλος» κ. Κώστα Τσιτουρίδη (φωτ.) η συμμετοχή στις εκλογές της τοπικής αυτοδιοίκησης ήταν «μονόδρομος», που του υπαγόρευσε η μεγάλη αγάπη που τρέφει για την πόλη της Θεσσαλονίκης. Παράλληλα με την έντονη συνδικαλιστική δράση που έχει αναπτύξει από το 1999 (μεταξύ άλλων ως πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων Γ.Ν.Θ. «Άγιος Παύλος» και μέλος του δ.σ. της ΕΝΙΘ και του ΙΣΘ), έχει αποτυπώσει σε… «ακτινογραφία» όλα αυτά τα χρόνια τα τρωτά που ταλανίζουν τη συμπρωτεύουσα και για το λόγο αυτό συμμετέχει στις εκλογές με την παράταξη « ΠΟΛΗχρωμη Θεσσαλονίκη» του Σπύρου Βούγια, διεκδικώντας θέση δημοτικού συμβούλου.

«Θέλουμε τη Θεσσαλονίκη μας μία ευρωπαϊκή πόλη στα Βαλκάνια, να αξιοποιήσει την ιστορική προνομιακή γεωγραφική της θέση και να αναδειχθεί σε κέντρο διευρωπαϊκών δικτύων στις μεταφορές, τις τηλεπικοινωνίες, την ενέργεια, την τεχνολογία, την ασφάλιση αλλά να γίνει και κέντρο πολιτισμικής ιστορίας και διασταύρωσης πολιτισμών» ανέφερε ο κ. Τσιτουρίδης.

Σπούδασε Ιατρική στη Ρώμη και πήρε την ειδικότητά του στο ακτινολογικό εργαστήριο ΑΠΘ του νοσοκομείου «ΑΧΕΠΑ». Διετέλεσε διοικητής του νοσοκομείου «Γ. Γεννηματάς», διοικητής 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας-Θράκης, ενώ έχει επανεκλεγεί δημοτικός σύμβουλος Θεσσαλονίκης.

«Με πρωταγωνίστρια την παράταξή μας και τον Σπ. Βούγια μπορούμε να αγωνιστούμε για τη δημιουργία αλλαγών στο χάρτη των μεταφορών, τη διεύρυνση του δικτύου ΜΕΤΡΟ αλλά και τη δημιουργία πολυδύναμων κέντρων σε κάθε δημοτικό διαμέρισμα, που θα συγκεντρώνουν όλες τις υπηρεσίες μαζί (ΚΕΠ, ΚΑΠΗ, δημοτικά ιατρεία κ.ο.κ.) στη γειτονιά του πολίτη» υπογράμμισε ο κ. Τσιτουρίδης.

Ιατρός ακτινολόγος είναι και ο εκλεκτός του ΚΙΝΑΛ για την περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και επικεφαλής της παράταξης «Πράξεις για τη Μακεδονία» κ. Χρήστος Παπαστεργίου. Γεννημένος στην Ήπειρο από γονείς δασκάλους, σπούδασε στην Ιατρική σχολή του ΑΠΘ, έκανε ειδικότητα στα νοσοκομεία «Ιπποκράτειο», «Άγιος Παύλος» και «ΑΧΕΠΑ», και έχει αναπτύξει σημαντική επιστημονική δράση.

Είναι γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής Α’ Θεσσαλονίκης του ΚΙΝ ΑΛ, ενώ εκλέχτηκε και δημοτικός σύμβουλος με τον Γιάννη Μπουτάρη. Εργάζεται ως επιμελητής Α’ του Γ.Ν. «Παπαγεωργίου». Η πολύτιμη εμπειρία που αποκόμισε ως μέλος της διοίκησης του ΙΣΘ για πολλά έτη, τη θέση προέδρου της ΕΝΙΘ και του γραμματέα της Ακτινολογικής Εταιρείας Β..Ελλάδας, τον οδήγησε να εντρυφήσει στα προβλήματα του κλάδου και να παρουσιάσει σειρά προτάσεων για το εκπαιδευτικό πρόγραμμα, τις συνθήκες εργασίας γιατρών στο ΕΣΥ αλλά και για τα σοβαρά ζητήματα λειτουργίας των νοσοκομείων. Στο ψηφοδέλτιό του συμμετέχουν αρκετοί εκλεκτοί συνάδελφοί του γιατροί. «Όλοι είναι πολίτες που έχουν την αγωνία της επόμενης μέρας, αγαπούν την περιφέρεια και θέλουν να γίνει τόπος για μία καλύτερη ζωή».

goula-xristina.jpg

Πλαστικός χειρουργός με σημαντική «θητεία» στην αποκατάσταση μαστού είναι η κ. Όλγα-Χριστίνα Γούλα (φωτ.). Απόφοιτος και διδάκτωρ της Ιατρικής σχολής του ΑΠΘ και κάτοχος του διπλώματος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Πλαστικής Επανορθωτικής και Αισθητικής Χειρουργικής (FEBOPRAS) είναι υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος με το συνδυασμό «Αλληλεγγύη» του Απόστολου Τζιτζικώστα.

«Αντιμετωπίζω την υποψηφιότητά μου ως προέκταση της καθημερινότητάς μου, με διάθεση εθελοντικής προσφοράς, όπως ακριβώς πορεύομαι μέσα από την επαγγελματική μου δραστηριότητα ως γιατρός» ανέφερε η κ. Γούλα.

Έχει εργαστεί επί σειρά ετών στο παρελθόν στην Ογκολογική Μονάδα του Ιατρικού Διαβαλκανικού Θεσσαλονίκης και σήμερα είναι επιστημονικός συνεργάτης της πανεπιστημιακής κλινικής πλαστικής χειρουργικής του νοσοκομείου «Παπαγεωργίου», ενώ διδάσκει και στην Ιατρική και Οδοντιατρική σχολή του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου της Κύπρου. Συμμετέχει στις εκλογές «με βασικό άξονα την κοινωνική ευαισθησία και με εγγύηση το έργο, την αποτελεσματικότητα και το πρόγραμμα του Απόστολου Τζιτζικώστα για το μέλλον της Κεντρικής Μακεδονίας», υπογράμμισε η κ. Γούλα.

Την τελευταία τετραετία διετέλεσε γραμματέας του δ.σ. του Κέντρου Πολιτισμού της περιφέρειας Κ. Μακεδονίας, που δημιούργησε με πρωτοβουλία του το «φεστιβάλ Επταπυργίου», ενώ διοργάνωσε περισσότερες από 400 εκδηλώσεις. Συμμετέχει στις εκλογές, για να συνεχίσει να προσφέρει στον τομέα του πολιτισμού, αλλά και να υπηρετήσει τον τομέα της υγείας, «στον οποίο η περιφέρεια έχει επενδύσει σημαντικά με προμήθεια και εγκατάσταση ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού για την κάλυψη αναγκών σε νοσοκομεία διαφόρων νομών αλλά και την αναβάθμιση ιδρυμάτων της πόλης».

«Η τοπική αυτοδιοίκηση χρειάζεται νέους ανθρώπους που θα ενισχύσουν με φρέσκιες ιδέες τις διοικητικές μηχανές, άλλωστε διαθέτουν μόρφωση, ενθουσιασμό και όραμα. Χρειάζεται μια αναγέννηση, μια ριζική ανανέωση, ένα λίφτινγκ, χρειάζεται τον πλαστικό χειρουργό της», είπε χαριτολογώντας η κ. Γούλα. «Εκτός των λοιπών ιδιοτήτων μου, διεκδικώ την εμπιστοσύνη σας και ως γυναίκα. Οι γυναίκες από τη φύση τους διαθέτουν ιδιαίτερες ευαισθησίες και χαρακτηρίζονται από αποτελεσματικότητα».

Παιδίατρος με σπουδές ειδικότητας στο Λονδίνο και το νοσοκομείο «Παπαγεωργίου» είναι η κ. Αγγελική Κωτούλα, που κατεβαίνει υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος με την παράταξη του Χρήστου Γιαννούλη. Αν και είναι «περήφανη μητέρα» δύο παιδιών, νιώθει «πολύτεκνη» μια και το ιατρείο της στο κέντρο της πόλης, όπως και η ζωή της, περιστοιχίζεται από παιδάκια που τα υπεραγαπά. Σπούδασε στην Ιατρική σχολή του ΑΠΘ και τελείωσε την διδακτορική της διατριβή στο Δημοκρίτειο. Σύμβουλος Μητρικού Θηλασμού με διεθνές δίπλωμα (I.B.C.L.C.), μαθαίνει στις νέες μητέρες την τέχνη του θηλασμού.

Αποφάσισε να ζητήσει την ψήφο των συμπολιτών της, διότι, όπως λέει, «είναι υποχρέωση όλων να συμμετέχουμε στα κοινά, για τον εαυτό μας, για τον τόπο μας και τα παιδιά μας και να αγωνιζόμαστε για αξιοκρατία, ισότητα, ισότιμη μεταχείριση των γυναικών και υποστήριξη των αδυνάτων. Μπορεί όλα αυτά να ακούγονται ονειροπόλα, όμως χρειαζόμαστε ένα όραμα όλοι για να πορευόμαστε» επισήμανε η κ. Κωτούλα.

Εργάστηκε στο κοινωνικό ιατρείο και συμμετείχε σε πολλές δράσεις με τους «Γιατρούς του Κόσμου». Θέλει να αγωνιστεί για την υποστήριξη των ευάλωτων πληθυσμιακών ομάδων, (μονογονεϊκές οικογένειες, έγκυοι, ανάπηροι, παιδιά και ηλικιωμένοι) για τη βελτίωση της δημόσιας υγείας, τις αποκεντρωμένες υπηρεσίες δημόσιας υγείας και τη βελτίωση της παροχής υγείας στις παραμεθόριες περιοχές.

«Χαίρομαι πολύ διότι σε αυτές τις εκλογές κατεβαίνουν πολλοί υποψήφιοι. Μπορεί να μη βγουν όλοι, διότι είναι πάρα πολλοί, όμως δεν πειράζει, είναι δημοκρατικό να υπάρχει πολυφωνία και μόνο έτσι προοδεύει ο κόσμος» επισήμανε η κ. Κωτούλα.

Επί δεκαετίες τηρούσαν τον όρκο του Ιπποκράτη και τώρα προετοιμάζονται να υπηρετήσουν την τοπική αυτοδιοίκηση. Τα ψηφοδέλτια όλων των παρατάξεων εκπροσωπούνται επαρκώς από γιατρούς που αποφάσισαν να πιάσουν το «σφυγμό» της κοινωνίας, να βάλουν το «νυστέρι» στα προβλήματα και να διεκδικήσουν την ψήφο των συμπολιτών τους, για να ασχοληθούν με τα κοινά. Δεν έχουν σκεφθεί ποτέ να απαρνηθούν την… άσπρη μπλούζα, ωστόσο θέλουν να προσφέρουν μέσα από καίριες θέσεις που θα τους επιτρέψουν να εκφραστούν ως ενεργοί πολίτες προς όφελος των συνανθρώπων τους.

karozi-vasiliki.jpg

H Όλια Βασιλάκη-Καρόζη (φωτ.) είναι ιατρός βιοπαθολόγος, που υπηρετεί με προσήλωση την ιατρική μέσα από τη νευραλγική θέση επιμελήτριας Α’ ΕΣΥ στο μικροβιολογικό εργαστήριο του νοσοκομείου «ΑΧΕΠΑ». Καθημερινά δίνει «μάχες» στο πλευρό των ασθενών μέσα από τις δύσκολες συνθήκες ενός δημόσιου νοσοκομείου, που όμως αγαπά τόσο αυτό όσο και το λειτούργημά της και δεν θα μπορούσε να το αποχωριστεί. Συμμετέχει στις εκλογές ως υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος στην παράταξη «Αλληλεγγύη» του Απόστολου Τζιτζικώστα. Σε όσους τη ρωτούν γιατί μια επιτυχημένη γιατρός να θέλει να εμπλακεί με την πολιτική, απαντά: «Σε μια εποχή που απαξιώνονται οι θεσμοί και το γόητρο της πολιτικής είναι πληγωμένο, προσδοκώ από ενεργός πολίτης να γίνω ενεργός πολιτικός. Σας καλώ να αντισταθείτε στην παρακμή, να μη συμφιλιωθείτε με τα σημεία των καιρών. Επιλέξτε θετικά πρότυπα, ελάτε να αλλάξουμε τη δημόσια αισθητική. Γιατί αλλάζοντας τη δημόσια αισθητική, γινόμαστε καλύτεροι» υπογράμμισε η κ. Βασιλάκη-Καρόζη.

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στο ιστορικό κέντρο της Θεσσαλονίκης, είναι απόφοιτος του Πειραματικού σχολείου και σπούδασε στην Ιατρική σχολή του ΑΠΘ, όπου εν συνεχεία εκπόνησε και τη διδακτορική της διατριβή με βαθμό άριστα. Κόρη του αείμνηστου καθηγητή Νευροχειρουργικής Δημητρίου Βασιλάκη, ακολούθησε τα χνάρια του πατέρα της. «Δόθηκα στην επιστήμη μου, με τη στόφα του ανθρώπου και τη συνέπεια του επαγγελματία. Καθημερινά στη δουλειά μου έμαθα με γνώση, συνέπεια και πείσμα να μάχομαι για την υγεία των συμπολιτών μου. Έμαθα να συνεργάζομαι με ευγένεια και ήθος, και να επιδιώκω το καλύτερο αποτέλεσμα» ανέφερε η κ. Βασιλάκη-Καρόζη. Σύμφωνα με την ίδια, η συμμετοχή στην πολιτική δεν απαιτεί τόλμη, απαιτεί ανοιχτό μυαλό. «Η πολιτική μάς έφερε εδώ» επισήμανε η κ. Βασιλάκη-Καρόζη, «η πολιτική είναι ο τρόπος για την περιγραφή του προβλήματος και την εύρεση λύσης. Πιστεύω σε μια πολιτική με ποιοτικά χαρακτηριστικά, με ήθος, συνέπεια και αποτελέσματα σε εύλογο χρόνο. Αυτά συνάντησα στην Αλληλεγγύη και στον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα».

Δεν θέλει να αποχωριστεί τον πάγκο του μικροβιολογικού εργαστηρίου, όμως επιθυμεί να υπηρετήσει την τοπική αυτοδιοίκηση, για να αγωνιστεί για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής όλων των συμπολιτών μας, κάτι που θα επιτευχθεί, όπως λέει, με έργα και υποδομές στην παιδεία, την υγεία, την κοινωνική πρόνοια και το περιβάλλον.

«Επιθυμώ να ασχοληθώ με τους φορείς της δημόσιας υγείας, με τα κέντρα ΑΜΕΑ και την καθιέρωση σεμιναρίων εκμάθησης πρώτων βοηθειών σε παιδιά και γονείς. Να βρίσκομαι κοντά στις ευάλωτες και ευπαθείς ομάδες με γνώμονα πάντα την αγάπη μου για το συνάνθρωπο και την εθελοντική προσφορά» εξήγησε η κ. Βασιλάκη-Καρόζη. Είναι έγγαμη με το στρατιωτικό ιατρό Κωνσταντίνο Καρόζη και έχουν δύο παιδιά.

mouratidis-andreas.jpg

Ο κ. Ανδρέας Μουρατίδης (φωτ.), επιτυχημένος πλαστικός χειρουργός, αφοσιώθηκε επί σειρά ετών στην επιστημονική του καριέρα με προσήλωση και αγάπη για το λειτούργημά του. Από τα χρόνια που αποφοίτησε από την Ιατρική σχολή του ΑΠΘ και έκανε την ειδίκευσή του στην πλαστική χειρουργική, τη μετεκπαίδευσή του πάνω σε σύγχρονες τεχνικές στη Γερμανία και την ολοκλήρωσή της διατριβής του στο Αριστοτέλειο, κύλησε χρόνος και σκληρή δουλειά. Ωστόσο, οι προσπάθειές του ανταμείφτηκαν, διότι κατέκτησε υψηλόβαθμες θέσεις, καθώς έχει διατελέσει διευθυντής Πλαστικής Χειρουργικής στα νοσοκομεία «Παναγία», «Άγιος Παύλος» και «Γ. Παπανικολάου». Τα τελευταία χρόνια «ιδιωτεύει», ενώ παράλληλα είναι αντιπρόεδρος δ.σ. του νοσοκομείου «Παπαγεωργίου», στοχεύοντας μέσω αυτής της θέσης στην αναβάθμιση των υπηρεσιών υγείας και στη βελτιστοποίηση των συνθηκών εξυπηρέτησης των ασθενών. Η ενασχόλησή του αυτή συνδέεται με το ενδιαφέρον του για τα κοινά, που είχε από τα νεανικά του χρόνια, και τον οδήγησε σήμερα να συμμετάσχει στο συνδυασμό «Κοιτάμε Μπροστά» του Χρήστου Γιαννούλη, για να διεκδικήσει την ψήφο των συμπολιτών του.

«Παρότι αφοσιώθηκα στην επαγγελματική μου καταξίωση αλλά και στην οικογένειά μου, τη σύζυγο και τους δύο γιους μου, και διέγραψα μια επιτυχημένη πορεία, ποτέ δεν έπαψα να ασχολούμαι με τα κοινά και να προσφέρω με όλες τις δυνάμεις μου στο κοινωνικό σύνολο», επισήμανε ο κ. Μουρατίδης και εξέφρασε την πεποίθηση ότι «η ευδαιμονία του ανθρώπου επιτυγχάνεται με τους αγώνες για επίτευξη στόχων, τόσο σε ατομικό όσο και συλλογικό επίπεδο. Είναι υποχρέωση του ενεργού πολίτη να ενδιαφέρεται, να έχει άποψη, να διαμορφώνει στάση και να αγωνίζεται για την κοινωνία με γνώμονα τη δικαιοσύνη, την αξιοκρατία και τη διαφάνεια».

Αγαπημένη του ενασχόληση στον όποιο ελεύθερο χρόνο του εδώ και χρόνια είναι η φωτογραφία. «Η δύναμη της αποτύπωσης μιας συγκεκριμένης οπτικής της πραγματικότητας συνιστούσε και συνιστά για μένα πάντα μια πρόκληση, μια αποτίμηση της ομορφιάς και της αισθητικής, την οποία εξάλλου υπηρετώ» ανέφερε ο κ. Μουρατίδης. Μεγάλη αγάπη του αποτελεί και η μελέτη της ιστορίας, τα ταξίδια που μοιράζεται με την οικογένειά του, τη σύζυγό του, που είναι καθηγήτρια φιλόλογος και τους δύο γιους του, εκ των οποίων ο πρώτος είναι ασκούμενος δικηγόρος και ο δεύτερος φοιτητής μοριακής βιολογίας και γενετικής του Δημοκρίτειου Πανεπιστήμιου.

tsitoyridis-kostas.jpg

Για τον ιατρό ακτινολόγο και συντονιστή διευθυντή Ακτινολογικού Τμήματος του νοσοκομείου «Άγιος Παύλος» κ. Κώστα Τσιτουρίδη (φωτ.) η συμμετοχή στις εκλογές της τοπικής αυτοδιοίκησης ήταν «μονόδρομος», που του υπαγόρευσε η μεγάλη αγάπη που τρέφει για την πόλη της Θεσσαλονίκης. Παράλληλα με την έντονη συνδικαλιστική δράση που έχει αναπτύξει από το 1999 (μεταξύ άλλων ως πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων Γ.Ν.Θ. «Άγιος Παύλος» και μέλος του δ.σ. της ΕΝΙΘ και του ΙΣΘ), έχει αποτυπώσει σε… «ακτινογραφία» όλα αυτά τα χρόνια τα τρωτά που ταλανίζουν τη συμπρωτεύουσα και για το λόγο αυτό συμμετέχει στις εκλογές με την παράταξη « ΠΟΛΗχρωμη Θεσσαλονίκη» του Σπύρου Βούγια, διεκδικώντας θέση δημοτικού συμβούλου.

«Θέλουμε τη Θεσσαλονίκη μας μία ευρωπαϊκή πόλη στα Βαλκάνια, να αξιοποιήσει την ιστορική προνομιακή γεωγραφική της θέση και να αναδειχθεί σε κέντρο διευρωπαϊκών δικτύων στις μεταφορές, τις τηλεπικοινωνίες, την ενέργεια, την τεχνολογία, την ασφάλιση αλλά να γίνει και κέντρο πολιτισμικής ιστορίας και διασταύρωσης πολιτισμών» ανέφερε ο κ. Τσιτουρίδης.

Σπούδασε Ιατρική στη Ρώμη και πήρε την ειδικότητά του στο ακτινολογικό εργαστήριο ΑΠΘ του νοσοκομείου «ΑΧΕΠΑ». Διετέλεσε διοικητής του νοσοκομείου «Γ. Γεννηματάς», διοικητής 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας-Θράκης, ενώ έχει επανεκλεγεί δημοτικός σύμβουλος Θεσσαλονίκης.

«Με πρωταγωνίστρια την παράταξή μας και τον Σπ. Βούγια μπορούμε να αγωνιστούμε για τη δημιουργία αλλαγών στο χάρτη των μεταφορών, τη διεύρυνση του δικτύου ΜΕΤΡΟ αλλά και τη δημιουργία πολυδύναμων κέντρων σε κάθε δημοτικό διαμέρισμα, που θα συγκεντρώνουν όλες τις υπηρεσίες μαζί (ΚΕΠ, ΚΑΠΗ, δημοτικά ιατρεία κ.ο.κ.) στη γειτονιά του πολίτη» υπογράμμισε ο κ. Τσιτουρίδης.

Ιατρός ακτινολόγος είναι και ο εκλεκτός του ΚΙΝΑΛ για την περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και επικεφαλής της παράταξης «Πράξεις για τη Μακεδονία» κ. Χρήστος Παπαστεργίου. Γεννημένος στην Ήπειρο από γονείς δασκάλους, σπούδασε στην Ιατρική σχολή του ΑΠΘ, έκανε ειδικότητα στα νοσοκομεία «Ιπποκράτειο», «Άγιος Παύλος» και «ΑΧΕΠΑ», και έχει αναπτύξει σημαντική επιστημονική δράση.

Είναι γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής Α’ Θεσσαλονίκης του ΚΙΝ ΑΛ, ενώ εκλέχτηκε και δημοτικός σύμβουλος με τον Γιάννη Μπουτάρη. Εργάζεται ως επιμελητής Α’ του Γ.Ν. «Παπαγεωργίου». Η πολύτιμη εμπειρία που αποκόμισε ως μέλος της διοίκησης του ΙΣΘ για πολλά έτη, τη θέση προέδρου της ΕΝΙΘ και του γραμματέα της Ακτινολογικής Εταιρείας Β..Ελλάδας, τον οδήγησε να εντρυφήσει στα προβλήματα του κλάδου και να παρουσιάσει σειρά προτάσεων για το εκπαιδευτικό πρόγραμμα, τις συνθήκες εργασίας γιατρών στο ΕΣΥ αλλά και για τα σοβαρά ζητήματα λειτουργίας των νοσοκομείων. Στο ψηφοδέλτιό του συμμετέχουν αρκετοί εκλεκτοί συνάδελφοί του γιατροί. «Όλοι είναι πολίτες που έχουν την αγωνία της επόμενης μέρας, αγαπούν την περιφέρεια και θέλουν να γίνει τόπος για μία καλύτερη ζωή».

goula-xristina.jpg

Πλαστικός χειρουργός με σημαντική «θητεία» στην αποκατάσταση μαστού είναι η κ. Όλγα-Χριστίνα Γούλα (φωτ.). Απόφοιτος και διδάκτωρ της Ιατρικής σχολής του ΑΠΘ και κάτοχος του διπλώματος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Πλαστικής Επανορθωτικής και Αισθητικής Χειρουργικής (FEBOPRAS) είναι υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος με το συνδυασμό «Αλληλεγγύη» του Απόστολου Τζιτζικώστα.

«Αντιμετωπίζω την υποψηφιότητά μου ως προέκταση της καθημερινότητάς μου, με διάθεση εθελοντικής προσφοράς, όπως ακριβώς πορεύομαι μέσα από την επαγγελματική μου δραστηριότητα ως γιατρός» ανέφερε η κ. Γούλα.

Έχει εργαστεί επί σειρά ετών στο παρελθόν στην Ογκολογική Μονάδα του Ιατρικού Διαβαλκανικού Θεσσαλονίκης και σήμερα είναι επιστημονικός συνεργάτης της πανεπιστημιακής κλινικής πλαστικής χειρουργικής του νοσοκομείου «Παπαγεωργίου», ενώ διδάσκει και στην Ιατρική και Οδοντιατρική σχολή του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου της Κύπρου. Συμμετέχει στις εκλογές «με βασικό άξονα την κοινωνική ευαισθησία και με εγγύηση το έργο, την αποτελεσματικότητα και το πρόγραμμα του Απόστολου Τζιτζικώστα για το μέλλον της Κεντρικής Μακεδονίας», υπογράμμισε η κ. Γούλα.

Την τελευταία τετραετία διετέλεσε γραμματέας του δ.σ. του Κέντρου Πολιτισμού της περιφέρειας Κ. Μακεδονίας, που δημιούργησε με πρωτοβουλία του το «φεστιβάλ Επταπυργίου», ενώ διοργάνωσε περισσότερες από 400 εκδηλώσεις. Συμμετέχει στις εκλογές, για να συνεχίσει να προσφέρει στον τομέα του πολιτισμού, αλλά και να υπηρετήσει τον τομέα της υγείας, «στον οποίο η περιφέρεια έχει επενδύσει σημαντικά με προμήθεια και εγκατάσταση ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού για την κάλυψη αναγκών σε νοσοκομεία διαφόρων νομών αλλά και την αναβάθμιση ιδρυμάτων της πόλης».

«Η τοπική αυτοδιοίκηση χρειάζεται νέους ανθρώπους που θα ενισχύσουν με φρέσκιες ιδέες τις διοικητικές μηχανές, άλλωστε διαθέτουν μόρφωση, ενθουσιασμό και όραμα. Χρειάζεται μια αναγέννηση, μια ριζική ανανέωση, ένα λίφτινγκ, χρειάζεται τον πλαστικό χειρουργό της», είπε χαριτολογώντας η κ. Γούλα. «Εκτός των λοιπών ιδιοτήτων μου, διεκδικώ την εμπιστοσύνη σας και ως γυναίκα. Οι γυναίκες από τη φύση τους διαθέτουν ιδιαίτερες ευαισθησίες και χαρακτηρίζονται από αποτελεσματικότητα».

Παιδίατρος με σπουδές ειδικότητας στο Λονδίνο και το νοσοκομείο «Παπαγεωργίου» είναι η κ. Αγγελική Κωτούλα, που κατεβαίνει υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος με την παράταξη του Χρήστου Γιαννούλη. Αν και είναι «περήφανη μητέρα» δύο παιδιών, νιώθει «πολύτεκνη» μια και το ιατρείο της στο κέντρο της πόλης, όπως και η ζωή της, περιστοιχίζεται από παιδάκια που τα υπεραγαπά. Σπούδασε στην Ιατρική σχολή του ΑΠΘ και τελείωσε την διδακτορική της διατριβή στο Δημοκρίτειο. Σύμβουλος Μητρικού Θηλασμού με διεθνές δίπλωμα (I.B.C.L.C.), μαθαίνει στις νέες μητέρες την τέχνη του θηλασμού.

Αποφάσισε να ζητήσει την ψήφο των συμπολιτών της, διότι, όπως λέει, «είναι υποχρέωση όλων να συμμετέχουμε στα κοινά, για τον εαυτό μας, για τον τόπο μας και τα παιδιά μας και να αγωνιζόμαστε για αξιοκρατία, ισότητα, ισότιμη μεταχείριση των γυναικών και υποστήριξη των αδυνάτων. Μπορεί όλα αυτά να ακούγονται ονειροπόλα, όμως χρειαζόμαστε ένα όραμα όλοι για να πορευόμαστε» επισήμανε η κ. Κωτούλα.

Εργάστηκε στο κοινωνικό ιατρείο και συμμετείχε σε πολλές δράσεις με τους «Γιατρούς του Κόσμου». Θέλει να αγωνιστεί για την υποστήριξη των ευάλωτων πληθυσμιακών ομάδων, (μονογονεϊκές οικογένειες, έγκυοι, ανάπηροι, παιδιά και ηλικιωμένοι) για τη βελτίωση της δημόσιας υγείας, τις αποκεντρωμένες υπηρεσίες δημόσιας υγείας και τη βελτίωση της παροχής υγείας στις παραμεθόριες περιοχές.

«Χαίρομαι πολύ διότι σε αυτές τις εκλογές κατεβαίνουν πολλοί υποψήφιοι. Μπορεί να μη βγουν όλοι, διότι είναι πάρα πολλοί, όμως δεν πειράζει, είναι δημοκρατικό να υπάρχει πολυφωνία και μόνο έτσι προοδεύει ο κόσμος» επισήμανε η κ. Κωτούλα.

ΣΧΟΛΙΑ

Επιλέξτε Κατηγορία