ΑΠΟΨΕΙΣ

Στήνουν «γέφυρα των στεναγμών» με γυρολόγους… μελλοθάνατους!

 07/03/2019 22:00

Στον ΣΥΡΙΖΑ ξέρουν ότι θα χάσουν τις εκλογές. Δεν είναι ότι το παραδέχθηκε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος (έστω και αν το πήρε πίσω αργότερα). Δεν είναι ότι το λένε οι δημοσκοπήσεις. Είναι ότι το λέει η ίδια η κοινωνία. Κι αυτό το αισθάνονται πια κι εκεί στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου η ηγετική ομάδα προβληματίζεται πλέον το πώς θα υποστεί μια διαχειρίσιμη ήττα, που θα αφήνει στον ΣΥΡΙΖΑ χώρο και ρόλο την «επόμενη μέρα», ή μια πανωλεθρία, που θα τους γυρίσει στις... παλιές καλές ημέρες. 

Το μεγάλο προβάδισμα της ΝΔ θα προσπαθήσουν με ανορθόδοξες μεθόδους να το περιορίσουν. Ξέρουν, όμως, ότι δεν θα καταφέρουν και πολλά πράγματα. Για ν’ αυξήσουν την ούτως ή άλλως αξιοπρεπή ακόμη απήχησή τους στο εκλογικό σώμα είναι ανάγκη να... ξαναμαζέψουν στο μαντρί τους ψηφοφόρους που τους προτίμησαν το 2012 και κυρίως δύο φορές το 2015, κι απομακρύνθηκαν απογοητευμένοι. 

Αυτούς που, κατά τους ειδικούς, αποτελούν το 30% της σημαντικής δεξαμενής των «αναποφάσιστων». Και στην συντριπτική τους πλειονότητα είναι παλιοί ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ. Και προκειμένου να εγκλωβίσει τους ψηφοφόρους αυτούς, ξεκίνησε η επιχείρηση διαβολής και απαξίωσής τους από τον ΣΥΡΙΖΑ, με σχεδιασμένες κινήσεις λεηλασίας και στελεχιακής αποδυνάμωσης. Όσο κι αν το «ψάρεμα» του κ. Τσίπρα δεν απέφερε μέχρι στιγμής τα αναμενόμενα, οφείλει να ομολογήσει κανείς ότι στο επίπεδο των επικοινωνιακών εντυπώσεων, εκεί που διακρίνονται στο κυβερνών κόμμα, είναι πιθανόν κάποιους αναποφάσιστους «συντρόφους» να τους επηρεάζει. Μπορεί βέβαια η Φώφη Γεννηματά να προκάλεσε τον Τσίπρα, λέγοντας πως «για κάθε έναν που εξαγοράζεις, 1.000 έρχονται στο ΚΙΝΑΛ!», αλλά δεν είναι βέβαιο αν η... εξίσωση αυτή επαληθευθεί. 

Γι’ αυτό στο κρίσιμο σταυροδρόμι που βρίσκεται σήμερα το ΚΙΝΑΛ (το... ΠΑΣΟΚ, δηλαδή), αυτό που χρειάζεται είναι γενναίες και τολμηρές αποφάσεις και κινήσεις. Από το εκλογικό αποτέλεσμα εξαρτάται και το δικό του μέλλον. Χρειάζεται «κάτι» που θα κάνει τη διαφορά στην τελική ευθεία προς τις κάλπες. Αυτό που πρέπει επειγόντως να κάνει η κ. Γεννηματά και τα σοβαρά και υπεύθυνα ηγετικά στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη, είναι η... αναστήλωση του ΠΑΣΟΚ! Η επιστροφή στις ρίζες του! 

Αυτές τις ρίζες που θέλει τώρα να οικειοποιηθεί ο κ. Τσίπρας, καλώντας, ενόψει ευρωεκλογών… παν-προοδευτική συσπείρωση. Δεν είναι όμως που τώρα ξαφνικά θυμήθηκε τις προοδευτικές δυνάμεις, αφού πρώτα ο ίδιος εναγκαλίσθηκε τις ακραίως δεξιές. Είναι που η γέφυρα, η οποία στήνεται με γυρολόγους αυτές τις μέρες, μοιάζει περισσότερο με τη «γέφυρα των στεναγμών», απ’ όπου, ως γνωστόν, περνούσαν και οι μελλοθάνατοι…

*Δημοσιεύθηκε στη "ΜτΚ" στις 3 Μαρτίου 2019