Λόγια του Βαρδάρη

  • Το παράπονο του… δημάρχου
    24/06/2020 14:00

    Το παράπονο του… δημάρχου

    Δεν συζητιούνται όσο θα έπρεπε (και) τα θέματα της… ανατολικής Θεσσαλονίκης (!) υποστηρίζει ο δήμαρχος Καλαμαριάς Γ. Δαρδαμανέλης! «Στην ατζέντα συζητήσεων και ανάπτυξης, από την τοπική κοινωνία αλλά και την κεντρική εξουσία, κυριαρχούν θέματα κυρίως της δυτικής Θεσσαλονίκης» μας είπε χαρακτηριστικά «ενώ την ίδια ώρα δεν ακούγεται κάτι για την άλλη πλευρά της πόλης, την ανατολική».

    Ο δήμαρχος, επικαλείται μεταξύ άλλων το μετρό και τη συγκοινωνιακή σύνδεση του δήμου του με το αερολιμένα ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ αλλά και το πρώην στρατόπεδο Παύλου Μελά όπου καταγράφονται συνεχείς εξελίξεις εν αντιθέσει με το πρώην στρατόπεδο του Μακεδονομάχου Κόδρα για το οποίο δεν ακούγεται… κιχ! Όπως μαθαίνουμε ο κ. Δαρδαμανέλης είναι αποφασισμένος να βάλει στην ατζέντα και τα θέματα της Καλαμαριάς, ενός μεγάλου δήμου, του δεύτερου κάποτε στο νομό πριν αναπτυχθεί ραγδαία ο Δήμος Ευόσμου-Κορδελιού.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, επικοινωνεί καθημερινά με συναδέλφους δημάρχους, κυρίως με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Κ. Ζέρβα, επίσης πολιτικό μηχανικό στο επάγγελμα, για να διευθετήσουν από κοινού χρόνια και καίρια ζητήματα όπως πχ η διαχείριση των απορριμμάτων και η αξιοποίηση του ΣΜΑ (Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων) πίσω από το νοσοκομείο ΑΓΙΟΣ ΠΑΥΛΟΣ και για τους δύο δήμους. Επίσης μιλάει και με υπουργεία για να δει το θέμα του ιδιοκτησιακού καθεστώτος της… παραθαλάσσιας Καλαμαριάς η οποία ανήκει σε ΤΑΙΠΕΔ, Κτηματική κ.α.. Δηλαδή ο παραθαλάσσιος δήμος δεν έχει εκατοστό παραθαλάσσιας περιοχής!

    Μελ. Καρ.