Τι γίνεται με την πραγματική σου ζωή;

Τι γίνεται με την πραγματική σου ζωή;

Η πραγματική σου ζωή;

Έχεις ποτέ αναρωτηθεί τι γίνεται με την πραγματική σου ζωή; Και θα μου πεις τώρα για ποιο λόγο να το κάνεις αυτό. Εφόσον η ζωή είναι δική σου, ξέρεις ακριβώς τι γίνεται σε αυτή. Όταν μιλάω για πραγματική ζωή, εννοώ τη ζωή σου πέρα από αυτή που ”ζεις” και παρουσιάζεις μέσα από το διαδίκτυο και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ζούμε σε μια εποχή που εμείς και η ζωή μας είμαστε ”βουτηγμένοι”-με την αρνητική σημασία- στην τεχνολογία. Περνάμε ατελείωτες ώρες μπροστά από τις οθόνες και τα πληκτρολόγια των κινητών και των υπολογιστών μας. Εκθέτουμε τους εαυτούς μας και τις προσωπικές μας στιγμές επιζητώντας την προσοχή των διαδικτυακών φίλων μας και κυνηγώντας πολυπόθητα likes. Ζώντας σε αυτή την εποχή, έχεις αναρωτηθεί τι γίνεται με την πραγματική σου ζωή; Μάλλον όχι, γιατί κανείς δεν ενδιαφέρεται πραγματικά για αυτή.

Στην εποχή αυτή χάνεις τον εαυτό σου και ξεχνάς ποιος είσαι. Ζεις χαμένος πίσω από φωτεινές οθόνες και αγνοείς τις αληθινές σου ανάγκες. Κάνεις πράγματα μόνο και μόνο για να γίνουν ένα post και επηρεάζεσαι από ανθρώπους που προβάλλουν λανθασμένα πρότυπα. Έχεις σκεφτεί έστω και για μία στιγμή αν όλο αυτό είναι φυσιολογικό;

Advertisements
Ad 14

Αυτός ο τρόπος ζωής, στου οποίου την παγίδα έχουμε πέσει όλοι κάποιες φορές στη ζωή μας, σίγουρα δεν είναι φυσιολογικός. Σε καμία περίπτωση, όμως, δεν κατακρίνω και δεν θεωρώ υπεύθυνη για αυτή την κατάπτωση την τεχνολογία και τα επακόλουθά της. Το πρόβλημα βρίσκεται αλλού…

Διαβάστε επίσης  Οι ατελείωτες απαιτήσεις του "αύριο"
Τι γίνεται με την πραγματική σου ζωή;
Πηγή: executivestyle
Όρια στον εαυτό μας

Το πρόβλημα είμαστε εμείς οι ίδιοι. Εμείς που δεν έχουμε μάθει να βάζουμε όρια στους εαυτούς μας. Εμείς που δεν μας σεβόμαστε και δεν μας προστατεύουμε όταν βλέπουμε ότι αγγίζουμε την υπερβολή. Εμείς που είμαστε διατεθειμένοι να κάνουμε τα πάντα για τα likes. Εμείς που κάνουμε πράγματα για να τα μετατρέψουμε σε δημοσιεύσεις με σκοπό να εντυπωσιάσουμε τους άλλους. Εμείς που προτιμούμε να επικοινωνούμε πίσω από οθόνες, να βλέπουμε τους ανθρώπους από φωτογραφίες, να ζούμε τις εικονικές ζωές μας. Υπεύθυνοι είμαστε εμείς και μόνο εμείς…

Αυτό, λοιπόν, που πιστεύω πως λείπει από τις ζωές μας είναι τα όρια. Τα όρια που θα θέσουμε εμείς οι ίδιοι στον εαυτό μας. Αυτά που θα μας βοηθούν να βάζουμε ως προτεραιότητα εμάς, την πραγματική ζωή μας και τις ανάγκες μας. Αυτά που θα μας κάνουν να δίνουμε αξία στο ”είναι” αντί για το ”φαίνεσθαι”και να έχουμε υγιή πρότυπα. Να παραδειγματιζόμαστε, δηλαδή, από ανθρώπους που προάγουν τις ηθικές αξίες, τον πολιτισμό, τις τέχνες και όχι τον υλισμό, τη δόξα, τα χρήματα. Όρια που θα μας μάθουν να κρατάμε κάποια πράγματα για εμάς, να κάνουμε πράγματα για τη δική μας ευχαρίστηση, να ζούμε και να απολαμβάνουμε τις στιγμές. Όρια που θα μας μάθουν να επικοινωνούμε πρόσωπο με πρόσωπο, εφόσον είναι εφικτό.

Πιστεύω ένα από τα πιο σημαντικά και πολύτιμα πράγματα που έχουμε χάσει σαν κοινωνία είναι η επικοινωνία. Δεν μπορείς να εκφραστείς και να επικοινωνήσεις με τους ανθρώπους, όταν βρίσκονται μπροστά σου. Αντίθετα, έχεις την άνεση να το κάνεις όταν βρίσκεσαι πίσω από οθόνες με δάχτυλα που τρέχουν στο πληκτρολόγιο. Και αυτό είναι πολύ λυπηρό. Σκέψου, λοιπόν, τι γίνεται με την πραγματική σου ζωή και μην επιλέγεις να ζεις σε ένα ψεύτικο κόσμο.

Διαβάστε επίσης  Έλα μονάχα για ένα βράδυ να πάρει το όνειρο για λίγο και πάλι μορφή

 

 

Μπορείς να διαβάσεις επίσης:

https://www.maxmag.gr/apscychologita/ethismos-sto-kinito-kai-sta-social-media/

https://www.maxmag.gr/apscychologita/pos-allaxe-telika-technologia-tis-zoes-mas/

 

https://www.offlinepost.gr/2019/03/03/social-media-%CF%80%CF%81%CE%B1%CE%B3%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%B6%CF%89%CE%AE-vs-%CE%B5%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%AE%CF%82-%CF%80%CF%81%CE%B1%CE%B3%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B9/

Είμαι η Μάρθα. Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Αίγινα! Σπουδάζω στο τμήμα Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του ΕΚΠΑ. Αγαπώ τη μουσική, το διάβασμα και το γράψιμο!

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

The Turkish Detective: Εγκλήματα με άρωμα… Κωνσταντινούπολης

Εγκλήματα στην ΠόληΗ σειρά The Turkish Detective είναι από εκείνες
Η ψυχοθεραπεία σκοτώνει τον έρωτα;

Η ψυχοθεραπεία σκοτώνει τον έρωτα;

Έρωτας και ψυχοθεραπεία – έννοιες ασύμβατεςΗ Κόλαση του Δάντη μοιάζει