LETHE : Episode One / Λήθη : Πρώτο Επεισόδιο

Το LETHE: Episode One (Λήθη: Πρώτο Επεισοδιο) είναι ένα παιχνίδι δημιουργημένο από τη KoukouStudio, από Έλληνες όπου και ζούν στην Ελλάδα και όχι από μια ομάδα που συμμετέχουν μερικοί Έλληνες στο εξωτερικό.

lethe

Πρόκειται για ένα παιχνίδι περιπέτειας first person (πρώτου προσώπου) με στοιχεία τρόμου, επιβίωσης και με αρκετά κομμάτια πάζλ.

Το story του LETHE έχει ως εξής: Ο Robert Dawn είναι ένας δημοσιογράφος ο οποίος είχε μια αξιοσημείωτη καριέρα.

Advertisements
Ad 14

Συντριμμένος όμως με τα χρέη του νεκρού πατριού του,  αποφασίζει να κυνηγήσει την προέλευσή του. Φτάνοντας λοιπόν σε ένα ερημικό νησί με ένα εγκαταλελειμμένο ορυχείο.  

Λίγο μετά από κάποιες εξερευνήσεις του, ο Robert έρχεται σε επαφή με μια άγνωστη ουσία και αναπτύσσει κάποιες ιδιαίτερες ικανότητες που τροφοδοτούν τη ζωή του.

Καθώς αυξάνεται η ένταση, αντιμετωπίζει μια άλλη, ακόμη πιο σκοτεινή απειλή, μετατρέποντας γρήγορα το ταξίδι του για απαντήσεις, σε μια τρομακτική μάχη για επιβίωση.

Με κλισέ ανατροπές όμως. Αν έχετε ασχοληθεί έστω και λίγο με τα παιχνίδια ή ταινίες τρόμου, τότε πάνω κάτω θα ξέρετε τι μπορείτε να περιμένετε.

lethe

Πέρα από το story όμως του LETHE που είναι κάπως τυπικό, με τον δικό του τρόπο δεν σας αφήνει τόσο απλά να το βαρεθείτε.

Καθώς προχωράει η πορεία του παιχνιδιού, από σκηνή σε σκηνή καταφέρνει να μεγαλώνει και το άγχος του παίχτη για την εξέλιξη του παιχνιδιού.

Ας μην ξεχνάμε ότι είμαστε ακόμα στο πρώτο κεφάλαιο της ιστορίας και ότι η συνέχεια του δεύτερου κεφαλαίου δεν είναι ομως τόσο σίγουρη.

Διαβάστε επίσης  Darkest Dungeon

Στο θέμα της δημιουργίας του παιχνιδιού τα γραφικά του είναι αρκετά καλά, η ατμοσφαιρά του είναι υπέροχη, ότι πρέπει για ένα παιχνίδι τρόμου, οι ήχοι που έχει είναι αρκετά καλοί, η μουσική και αυτή πολυ καλή.

Γενικώς όπως έχετε καταλάβει έχουνε προσέξει αρκετά την διαμόρφωση του.

lethe

Κάποια λίγο εκνευριστικά για μένα στοιχεία ήταν το συνεχές ανεβοκατεβασμα μοχλών, γύρισμα βαλβίδων και η περίεργη “ψύχωση” με τα πήλινα βάζα!

Τι τρέχει; Τι εμμονή είναι αυτή με τα βάζα;

lethe

Πέρα από τις δικές μου ιδιοτροποίες που αναφέρθηκαν πιο πάνω, θα ήθελα να παρατηρήσω το εξής: ότι ένα από τα αρνητικά του θα μπορούσε να πει κανείς είναι οτι  δεν έχει Ελληνικούς υπότιτλους.

Αλλά μην βιαστείτε να το κρίνετε και να “χαντακώσετε” την KoukouStudio για ένα τέτοιο “λάθος”.

Καθώς στην σημερινή Ελλάδα που ζούμε είναι προφανές οτι το οικονομικό θέμα θα ήταν μια αδυναμία για την δημιουργία και ένος παιχνιδιού, διότι το κόστος είναι μεγάλο για να προστεθεί ακόμη μια γλώσσα πέρα από την Αγγλική, εφόσον προσπαθούν να “σπρώξουν” και μια Ελληνική δημιουργία προς το Εξωτερικό.

Οπότε καλό θα ήταν να μην τους “κράξουμε” επειδή δεν μπορούσαν να διαθέσουν περισσότερα χρήματα για τους Ελληνικούς υπότιτλους αλλά να τους στηρίξουμε, που μέσα από μια Ελλάδα κρίσης αυτοί παρόλα αυτά κατάφεραν και δημιούργησαν ένα τόσο όμορφο παιχνίδι και προωθούν την χώρα μας στον τομέα του gaming.

Πόσα ελληνικά games έχετε δει που να έχουν μπει ακόμα και στο Steam;

Προσωπικά νιώθω μεγάλη χαρά που βλέπω στα  credits ελληνικά ονόματα.

 

Ζω και σπουδάζω στην Θεσσαλονίκη στο Τμήμα Βιβλιοθηκονομίας & Συστημάτων Πληροφόρησης. Μου αρέσει το gaming, τα anime, ο Vin Diesel και το καλό κόκκινο κρασί.

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Ο Αναρχισμός για την εργασία

Ο Αναρχισμός είναι μια ιδεολογία που έχει <<εκφράσει>> τις απόψεις

Hades News

Το Hades ήταν ένα από τα καλύτερα παιχνίδια που κυκλοφόρησαν