7 Λόγοι για τακτική άσκηση

άσκηση
Πηγή εικόνας: thenextweb.com

Στο σημερινό άρθρο θα δώσω 7 λόγους σε όσους με ρωτάνε “γιατί να ξεκινήσω την άσκηση;”. Σε όσους ακόμα απορούν που μπορεί να τους ωφελήσει η τακτική άσκηση η οποία καλό είναι να γίνει τρόπος ζωής και όχι να μπει στην ζωή σας επειδή έτσι το προστάζει η μόδα.

1) Προλαμβάνει ή ελαττώνει την φθορά των οστών, αρκεί βέβαια να μην καταπονείτε το σώμα και να εκτελείτε σωστά τις ασκήσεις. Φυσικά και η σωστή διατροφή για τα οστά σε συνδυασμό με την άσκηση έχει καλύτερα αποτελέσματα.

2) Βοηθάει στην καταπολέμηση του πάχους. Παρόλο που η άσκηση από μόνη της δεν καταφέρνει θεαματική απώλεια πάχους σε σύντομο χρονικό διάστημα, βοηθάει πολύ στη διατήρηση της άπαχης μυικής μάζας.

3) Αυξάνει τη διαστολή των αγγείων και επομένως κατεβάζει την πίεση. Πάλι βέβαια με προσοχή στην διατροφή μας.

Advertisements
Ad 14

4) Αυξάνει την κυκλοφορία του αίματος στους γυμναζόμενους μυς, συμπεριλαμβανομένης και της καρδιάς, οπότε βοηθάει στην ανάπτυξη των μυών.

5) Διευκολύνει την ανάπτυξη παράπλευρης στεφανιαίας κυκλοφορίας στην καρδιά και πιθανότατα μειώνει τις αρτηριοσκληρωτικές πλάκες, με αποτέλεσμα τη μείωση της πιθανότητας παθήσεων των στεφανιαίων αρτηριών.

6) Μέσω της άσκησης και ειδικότερα της αεροβικής κατεβαίνει γενικά η χοληστερόλη και αυξάνεται η καλή χοληστερόλη, και φυσικά σε συνδυασμό με την κατάλληλη διατροφή μπορείτε να έχετε πιο ικανοποιητικά αποτελέσματα.

7) Η άσκηση ανεβάζει το επίπεδο των νευροπεπτιδίων και των ενδορφινών του εγκεφάλου και προκαλεί αίσθημα ευφορίας. Όπως έχω ξαναπεί, η άσκηση συμβάλλει στην καλή ψυχική υγεία μας.

Διαβάστε επίσης  Πώς επηρεάζει την ψυχολογία μας η κλιματική αλλαγή;

Όπως έχουν δείξει πολλές έρευνες και όπως έχω ξαναπεί, η σωματική άσκηση δεν χρειάζεται να είναι επίπονη για να είναι αποτελεσματική. Πρέπει να προσέχουμε πάντα το σώμα μας και να “ακούμε” τις ανάγκες του. Πάντα πριν ξεκινήσετε οποιαδήποτε σωματική δραστηριότητα, συμβουλευτείτε τον γιατρό σας και απευθυνθείτε στα κατάλληλα άτομα για να σας βγάλουν ένα σωστό πρόγραμμα γυμναστικής ή πειραματιστείτε στο σπίτι με απλές εύκολες ασκήσεις, αρκεί να γίνονται με προσοχή και σωστή συχνότητα.

Γεννήθηκα στην Αθήνα όπου μένω μέχρι και σήμερα. Ασχολούμαι με την διατροφή και την άσκηση τα τελευταία 10 χρόνια. Αγαπάω τα ταξίδια και το καλό φαγητό.

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Όλοι κουβαλάμε "red flags"

Όλοι κουβαλάμε “red flags”

Όλοι κουβαλάμε red flags. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Κι όλοι

Το σεξ ως εργαλείο χειραγώγησης στον κινηματογράφο

Η απεικόνιση του σεξ στον κινηματογράφο δεν αφορά μόνο συναισθήματα,