5 κοντινοί προορισμοί στην Αθήνα

κοντινές αποδράσεις

Κοντά στην Αθήνα, υπάρχουν πολλοί προορισμοί, που ενδείκνυνται για κοντινές αποδράσεις. Παρ’όλο που βρίσκονται, κοντά στην πρωτεύουσα, δεν πλησιάζουν διόλου τους γρήγορους ρυθμούς ζωής της και είναι πολύ γραφικοί. Οι περισσότεροι κάτοικοι της πρωτεύουσας, τους επιλέγουν για ολιγοήμερες αποδράσεις από την καθημερινότητα της πόλης. Συνήθως, οι αποδράσεις αυτές, συνοδεύονται από γιορτές ή/και αργίες. Στην παρακάτω λίστα, έχω συγκεντρώσει τους πιο δημοφιλείς προορισμούς, τους οποίους μπορείτε να επιλέξετε, κάποια περίοδο, που οι υποχρεώσεις σας έχουν λιγοστέψει και παράλληλα ο ελεύθερος χρόνος σας έχει αυξηθεί.

Ναύπλιο

κοντινές αποδράσεις

Ίσως ο πιο συνηθισμένος προορισμός για όλους τους Αθηναίους, το Ναύπλιο δεν θα μπορούσε να λείπει από αυτήν τη λίστα. Απέχει περίπου μιάμιση ώρα από την πρωτεύουσα και είναι μια πραγματικά όμορφη πόλη. Η πλατεία Συντάγματος, αποτελεί το κέντρο του Ναυπλίου. Στα πέριξ της πλατείας, εκτός από τις πολυάριθμες καφετέριες, που μπορείτε να επισκεφθείτε, θα αντικρίσετε και πολύ ωραία κτίρια. Κτίρια τα οποία αποκαλύπτουν τη βαθιά ιστορία της πόλης, όπως το Βουλευτήριο, στο οποίο στεγαζόταν και η πρώτη Βουλή των Ελλήνων. Επιπλέον μη χάσετε την ευκαιρία, να δείτε το Παλαιό Τζαμί, το παλαιότερο κτίσμα της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας στην πόλη. Άλλα ενδιαφέροντα αξιοθέατα, αποτελούν το ανάκτορο του Καποδίστρια, το σπίτι του Κολοκοτρώνη και το αρχαιολογικό μουσείο.

Advertisements
Ad 14

Στο Ναύπλιο, θα έχετε την ευκαιρία, να ανεβείτε και στο Παλαμήδι, ώστε να θαυμάσετε τη θέα της πόλης και του Αργολικού. Τέλος μια εκδρομή στο Μπούρτζι με το καραβάκι θα σας αφήσει με πολύ ωραίες εντυπώσεις.

Διαβάστε επίσης  Δανία: Η παραμυθένια χώρα του Hans Christian Andersen

(Εάν βρεθείτε στο Ναύπλιο και έχετε το χρόνο, μπορείτε να επισκεφθείτε το ιστορικό Άστρος, που δεν απέχει ιδιαίτερα, από την περιοχή. Πέραν της ιστορικότητας του μέρους, θα ανακαλύψετε ωραία καφέ και ταβέρνες, γύρω από το γραφικό λιμάνι της περιοχής.)

Χαλκίδα

κοντινές αποδράσεις

Ακόμα μια πόλη, η οποία δεν θα μπορούσε να λείπει από τη λίστα. Η πρωτεύουσα της Εύβοιας, απέχει από την Αθήνα το πολύ 1 ώρα και είναι ένα εξαιρετικό μέρος. Η Χαλκίδα, φημίζεται για τις πολύ ωραίες ταβέρνες της, τις μεγάλες και γραφικές παραλίες και τα μοντέρνα καφέ, τα οποία κατακλύζονται από πολλούς φοιτητές, με τα πιο γνωστά να βρίσκονται στην οδό Βουδούρη. Ο εθνικός δρόμος διαπερνάται από την πασίγνωστη μεγάλη κρεμαστή γέφυρα. Από εκεί, αλλά και από την παλιά γέφυρα, μπορείτε να παρακολουθήσετε ένα πολύ διάσημο φαινόμενο, την αλλαγή κατεύθυνσης των νερών του Ευρίπου, λόγω των παλιρροϊκών φαινομένων.

Λοιπές πόλεις κοντά στη Χαλκίδα, είναι η νέα Αρτάκη, με πολλές ταβέρνες να είναι έτοιμες να σας καλωσορίσουν και τα Ψαχνά, οπού και βρίσκεται η καρδιά των φοιτητών του νησιού, το ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας.

Ναύπακτος

κοντινές αποδράσεις

Ένας λίγο πιο μακρινός προορισμός, από τις προηγούμενες πόλεις, είναι η Ναύπακτος.

Αποτελεί προορισμό παντός καιρού, καθώς το χειμώνα, μπορείτε να περιηγηθείτε στα κοντινά καταπράσινα χωριά της και το καλοκαίρι, να σας φιλοξενήσουν οι πολύ καθαρές παραλίες της. Το πιο γνωστό μέρος της περιοχής είναι το Βενετσιάνικο λιμάνι της, ένα από τα πιο γραφικά λιμάνια της χώρας. Εκεί μπορείτε να απολαύσετε τον καφέ σας, κάτω από τις σκιές των πλάτανων και με θέα τη θάλασσα, περικυκλωμένη από τα ενετικά τείχη, του γνωστού κάστρου.

Διαβάστε επίσης  Εξάρχεια: Veni, Vidi, Amavi

Το κάστρο, αποτελεί δείγμα των πιο καλοδιατηρημένων κτισμάτων της Ελλάδας και η διαδρομή προς αυτό, είναι πραγματικά πολύ όμορφη. Στη διαδρομή, μάλιστα θα συναντήσετε και το κάστρο του Μπότσαρη, κτίριο του 15ου αιώνα και ρολόι της πόλης. Η θέα από την κορυφή του λόφου, είναι θαυμάσια και μπορείτε να δείτε και τη γέφυρα του Ρίου-Αντιρρίου, από εκεί.

Ορεινή Αρκαδία

κοντινές αποδράσεις

Ένας προορισμός, ακριβώς στην καρδιά της Πελοποννήσου, γεμάτος γραφικά και μοναδικής αρχιτεκτονικής κτίρια. Η Τρίπολη απέχει μιάμιση, περίπου, ώρα από την Αθήνα, αλλά δεν είναι ο τελικός σας προορισμός. Η Ορεινή Αρκαδία, έχει τεράστια πληθώρα χωριών που αναμένουν επίσκεψη. Στεμνίτσα, Δημητσάνα, Καρύταινα, Αρχαία Γόρτυνα, είναι λίγα από τα μέρη που αξίζουν προσοχής. Επιπρόσθετα, μπορείτε να περπατήσετε στον κεντρικό δρόμο της Βυτίνας και να αγοράσετε ντόπια αγνά προϊόντα.

Σημαντικός σταθμός, είναι το μουσείο υδροκίνησης, όπου θα θαυμάσετε την τεχνολογία της προβιομηχανικής εποχής, με την εκμετάλλευση της κινητήριας δύναμης του νερού.

Σπέτσες, Ύδρα, Πόρος, Αγκίστρι, Αίγινα, Τζιά (Κέα)

κοντινές αποδράσεις

Όλα αυτά τα νησάκια, αποτελούν δείγμα απίστευτης ομορφιάς και γραφικότητας. Απέχουν λίγες ώρες από τα λιμάνια της Αθήνας (Πειραιάς, Λαύριο) αλλά θα έχετε την αίσθηση ότι βρίσκεστε πολύ μακριά από την πόλη. Ήρεμα, γραφικά και με πεντακάθαρες θάλασσες σας περιμένουν, όχι μόνο για ολιγοήμερες διακοπές, αλλά και για μακρόχρονες καλοκαιρινές επισκέψεις.

BONUS

Κυρίως οι κάτοικοι των περιοχών του Πειραιά, επιλέγουν τη Σαλαμίνα για τις αποδράσεις τους. Η Σαλαμίνα απέχεικοντινές αποδράσεις από το λιμάνι του Περάματος, μόλις ένα τέταρτο με το καραβάκι και παρ’όλο που βρίσκεται τόσο κοντά στα παράλια του Πειραιά, έχει διατηρήσει σε μεγάλο βαθμό το νησιωτικό της χαρακτήρα. Σίγουρα δεν είναι τόσο όμορφος προορισμός όσο οι παραπάνω, αλλά εάν θέλετε να ανακαλύψετε κάτι πραγματικά κοντινό και ενδιαφέρον, μη χάσετε την ευκαιρία για μια μονοήμερη στη Σαλαμίνα. Από την πλευρά του Σαρωνικού οι παραλίες του νησιού είναι πιο καθαρές, ενώ οι ταβέρνες και οι καφετέριες στο κέντρο και σε άλλες περιοχές ( Σελήνια, Αιάντειο, Κακή Βίγλα, Κολώνες), είναι άξιες επίσκεψης.

Διαβάστε επίσης  Πλωμάρι: Η πατρίδα του Ούζου

 

 

 

 

Πηγή: https://www.discovergreece.com/

Γεννήθηκε το 1997 στην Αθήνα. Σπουδάζει κοινωνιολογία στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου στη Μυτιλήνη. Ενδιαφέρεται ιδιαίτερα για τα ταξίδια, τα αεροπλάνα και το ποδόσφαιρο. Αγαπημένη του πόλη το Λονδίνο.

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

The Turkish Detective: Εγκλήματα με άρωμα… Κωνσταντινούπολης

Εγκλήματα στην ΠόληΗ σειρά The Turkish Detective είναι από εκείνες
Η ψυχοθεραπεία σκοτώνει τον έρωτα;

Η ψυχοθεραπεία σκοτώνει τον έρωτα;

Έρωτας και ψυχοθεραπεία – έννοιες ασύμβατεςΗ Κόλαση του Δάντη μοιάζει