ΠΙΣΩ ΕΚΤΥΠΩΣΗ
evaggelia panagiotopoylou diaitologos diatrofologos

Ευαγγελία Παναγιωτοπούλου

Διαιτολόγος - Διατροφολόγος
127878 Προβολές
Διαιτολογικό Γραφείο
Ευαγγελία Παναγιωτοπούλου
Μολάοι Λακωνίας

Σπουδές

  • Απόφοιτος του Τμήματος Διατροφής & Διαιτολογίας του Ανώτατου Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Θεσσαλονίκης, με βαθμό πτυχίου 7,6 (2002)
  • Εξειδίκευση στην Ψυχολογική Υποστήριξη Ασθενών Παχυσαρκίας, του Κέντρου Ψυχολογικών Εφαρμογών (2019)
  • Διπλωματούχος Λεμφοθεραπεύτρια, κατά Vodder Akademie (2016)
  • Άριστη γνώση Αγγλικής Γλώσσας (Proficiency Michigan Diploma) (2013)
  • Πλήρες βιογραφικό σημείωμα : www.linkedin.com/in/evagelia-panagiotopoulou-81269793

Απασχόληση

Δημόσιος Τομέας

Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, Παιδιατρικό Διαβητολογικό Τμήμα. Εργάστηκε στην διαιτολογική εκπαίδευση παιδιών ηλικίας 1-14 ετών, με πρόσφατη διάγνωση Ινσουλινοεξαρτώμενου Διαβήτη & των οικογενειών τους.

Ιδιωτικός Τομέας

  • Ως Υπεύθυνη Ποιοτικού Ελέγχου Παραγωγής, στο χημείο του εργοστασίου «ΑΛΕΣΙΣ Μακεδονική Σφολιάτα».
  • Ως Υπεύθυνη-Επικεφαλής του Διαιτολογικού Τμήματος στο Ινστιτούτο Αδυνατίσματος BODYLINE, στην Γλυφάδα.
  • Ελεύθερος Επαγγελματίας
  • Από το 2005 διατηρεί Διαιτολογικό Γραφείο στην Μονεμβασιά Λακωνίας, όπου είναι και ο μόνιμος τόπος κατοικίας της.
  • Από το 2018 μετέφερε την έδρα της στους Μολάους Λακωνίας.

Κατάρτιση

Δεν παραλείπει να παραβρίσκεται σε συνέδρια και μετεκπαιδευτικά σεμινάρια του κλάδου της ή άλλων συναφών κλάδων του ενδιαφέροντός της. Ως μέλος του Πανελληνίου Συλλόγου Διαιτολόγων-Διατροφολόγων και της Ελληνικής Γεροντολογικής & Γηριατρικής Εταιρείας,  επιδιώκει να είναι πάντα ενήμερη πάνω στις τελευταίες εξελίξεις της Επιστήμης της.

Έχει πραγματοποιήσει ερευνητική επιστημονική εργασία με τίτλο: «Η Διατροφική Πρόσληψη Παιδιών με Ινσουλινοεξαρτώμενο Σακχαρώδη Διαβήτη», η οποία ανακοινώθηκε επίσημα από την ίδια στο 5ο Μακεδονικό Συνέδριο Διατροφής, που έλαβε χώρα στις 14-16/11/2002 στην Θεσσαλονίκη, με θέμα «Το Παιδί & η Διατροφή του στην Νέα Χιλιετία».

Δημοσιεύσεις - Διακρίσεις

Αγαπά την Αρθρογράφηση και έχει πλούσιο τέτοιο υλικό πάνω σε εξειδικευμένα θέματα Διατροφής. Έχει διαπραγματευτεί πάνω σε εξατομικευμένα διαιτολόγια για όλα τα Στάδια της Ζωής, για πολλά Κλινικά Νοσήματα και όλες τις ηλικιακές ομάδες. Έχει γράψει διακεκριμένες διατροφικές συστάσεις για αρκετά από αυτά (Δίαιτα σε μορφή πουρέ για Βαριατρικούς Ασθενείς μετά το Χειρουργείο, Διατροφή Παρκινσονικού Ασθενούς, Δίαιτα πριν την Λήψη Ιωδίου, Δίαιτα επί λήψης Κορτιζόνης, Διατροφή επί Θηλασμού που να αποκλείονται Ύποπτα Αλλεργιογόνα, Υπερλιπιδαιμία, Οστεοπόρωση, Πεπτικό Έλκος, Υπέρταση, Κοιλιοκάκη, Νεφροπάθεια, Καρκίνος κλπ). Το 2012, μετά από εκτεταμένη βιβλιογραφική έρευνα και σε συνεργασία με 3 ασθενείς της και τους θεράποντες ιατρούς τους σε Ελλάδα & Αμερική, συγκέντρωσε, κατέγραψε και κατέθεσε τις πρώτες επίσημες διατροφικές συστάσεις στα ελληνικά για το σπάνιο Σύνδρομο της α-β Λιποπρωτεΐναιμίας.

Έχει συμμετάσχει σε αρκετές ημερίδες με σκοπό την ενημέρωση στο Ν. Λακωνίας κοινού και σχολείων, πάνω σε θέματα διατροφής και έχει κάνει ομιλίες όπως «Τα Δημητριακά στην Διατροφή μας», «Παιδική Παχυσαρκία», «Το Πορτοκάλι στην Διατροφή μας», «Η Αξία του Ελαιόλαδου στην Διατροφή και στην Κουζίνα μας», «Η Νευρική Ανορεξία στα Χρόνια της Εφηβείας» κλπ. Άρθρα της έχουν δημοσιευθεί στην ιατρική έκδοση της Ελευθεροτυπίας Ε-Ιατρικά. Είναι μέλος της Συντακτικής Ομάδας και σταθερή αρθρογράφος στον ιστότοπο του Mednutrition, το οποίο έως σήμερα θεωρείται το μεγαλύτερο και εγκυρότερο ελληνικό επιστημονικό portal Διατροφής.

Έχει κάνει την μετάφραση στα ελληνικά του άρθρου “Evidence-based Nutrition Principles and Recommendations for the Treatment and Prevention of Diabetes and Related Complications”, του περιοδικού Diabetes Care 25:148-198, 2002 [care.diabetesjournals.org/content/25/1/148.long] .

Ενδιαφέροντα

Όποτε έχει την ευκαιρία για ταξίδια δεν τη χάνει ποτέ. Η αγάπη της να γνωρίζει ξένους πολιτισμούς & κουλτούρες είναι ακόρεστη. Όπως και η αγάπη της για την μουσική. Την τελευταία 5ετία πειραματίστηκε με την παραγωγή ηλεκτρονικής μουσικής, με αποτέλεσμα την παρουσία της και σ' αυτόν τον χώρο με κυκλοφορίες σε δισκογραφικές εταιρίες ηλεκτρονικής μουσικής. Η τελευταία της δημιουργική ενασχόληση είναι με το Θεατρικό Παιχνίδι που κεραυνοβόλα αγάπησε και παρακολουθεί μαθήματα συστηματικά. Το 2018 αποφάσισε να γίνει μέλος στην Θεατρική Ομάδα "Κυμοθόη".

Στοιχεία Επικοινωνίας

Διαιτολογικό Γραφείο
Ευαγγελία Παναγιωτοπούλου
Μολάοι Λακωνίας
2732022411
6976697749
Λίγα λόγια για το γραφείο

Το Αδειοδοτημένο Διαιτολογικό Γραφείο της Ευαγγελίας Παναγιωτοπούλου βρίσκεται στους Μολάους Λακωνίας. Παρέχονται υψηλού επιπέδου Υπηρεσίες Διατροφής σε Φυσιολογικές ή Παθολογικές καταστάσεις και σε όλα τα Στάδια της Ζωής. Κεντρικός άξονας των συνεδριών είναι η ανακατεύθυνση των διαιτωμένων σ' έναν μόνιμα πιο υγιεινό τρόπο ζωής. Γίνεται λήψη ατομικού ιστορικού και ανάλυση σώματος με όλα τα σύγχρονα μέσα. Η ακριβής Σωματική Διάγνωση χρησιμοποιείται ως ένα ακόμη εργαλείο για την Διατροφική Αποκατάσταση. Επιπλέον παρέχεται εξειδικευμένη Ψυχολογική Υποστήριξη Ασθενών Παχυσαρκίας, προκειμένου να ανακτήσουν οι ίδιοι τον έλεγχο της διατροφής τους, πέρα από τα όρια της Δίαιτας.