Κουζίνα

Καρδαμύλη, extreme διασκέδαση...

20 Σεπτεμβρίου 2014
21147 Προβολές
1 λεπτό να διαβαστεί
kardamyli

Καρδαμύλη Μεσσηνίας, γνωστός προορισμός για παραθερισμό και θαλασσινά μπάνια.. Είναι όμως και ένας προορισμός για sea Kayaking, είναι ό,τι πρέπει για μια παράκτια περιπέτεια και αξίζει να το ζήσει κανείς.. Εμείς οι διαιτολόγοι δεν παύουμε να λέμε στους δραστήριους ανθρώπους να τρώνε σνακ πριν, κατά τη διάρκεια, αλλά και μετά τη δραστηριότητα. Ε, λοιπόν αυτό έζησα, χωρίς τη δική μου παραγγελία στη Μεσσηνιακή Μάνη.

Ξεκινήσαμε από το γραφικό λιμανάκι της Καρδαμύλης το sea kayaking, φτάσαμε με τη βοήθεια των ..κουπιών στη Στούπα, κάνοντας μια διαδρομή μούρλια! Δεν μπορούσα τίποτα άλλο να κάνω από το να ακολουθήσω τις οδηγίες και το πρόγραμμα αυτής της οργανωμένης δραστηριότητας.

Νutri-friendly έκπληξη

Στο μέσο περίπου αυτής της δραστηριότητας με περίμενε μια εξαιρετικά nutri-friendly έκπληξη... Σε μια ερημική παραλία με καταγάλανα νερά μας περίμεναν καλάθια με εξαιρετικής ποιότητας finger foods. Επρόκειτο για τοπικά και χρήσιμα για την περίσταση τρόφιμα. Παξιμάδι, καρπούζι, ελιές, αγγούρι, καρότο, τομάτες, τυρί, αποξηραμένα σύκα. Όλα αυτά συνοδεία δροσερού πόσιμου νερού. Αν μου αναθέτανε εμένα του διαιτολόγου να δημιουργήσω ένα σνακ γι’ αυτή τη δραστηριότητα δε θα επέλεγα τίποτα καλύτερο.

Πολύχρωμα σνακ

Η πρώτη ύλη εξαιρετική, η εικόνα πλούσια σε χρώματα, αλλά και η ανάγκη για ένα τέτοιο σνακ μετά από κουπί μεγάλη! Υδατάνθρακες στερεοί (σύκα, παξιμάδια) και «υγροί» (καρπούζι), λίγες πρωτεΐνες (τυρί), λίγα λιπαρά (από τις λίγες ελιές και το λίγο τυρί), όλα αυτά παρέα με νερό. Ναι, είναι το γεύμα του (οργανωμένα) περιπλανώμενου kayaker που ξαποστάζει και χαίρεται τη φύση και τα καλούδια της. Είναι το γεύμα της ανάπαυλας και της ανάκαμψης για εκ νέου παράκτια δραστηριότητα.

Θα ξαναπάω, θέλω να ξαναζήσω αυτή την περιπέτεια, αλλά και αυτή τη less is more γευστική εμπειρία...

Δημήτρης Π. Μπερτζελέτος
Δημήτρης Π. Μπερτζελέτος Διαιτολόγος - Διατροφολόγος, M.Sc.

Ο Δημήτρης Μπερτζελέτος είναι Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, με μεταπτυχιακές σπουδές στη Δημόσια Υγεία και στην Εκπαίδευση Ενηλίκων. Δραστηριοποιείται επαγγελματικά στην Τρίπολη, συνεργάζεται επιστημονικά στην ΠΑΕ Αστέρα Τρίπολης, ενώ παρέχει τις υπηρεσίες του στο Κέντρο Αποκατάστασης "Παλλάδιον"