Η φωτογραφία της ημέρας

18ο Δημοτικό Καλαμάτας: Βρύσες για παιδιά ή ποτίστρες για ζώα;

Αυτή η τριτοκοσμική εικόνα υπάρχει στο 18ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας, μεταξύ και των άλλων προβλημάτων που παρουσιάζει η δομή. Καθημερινά στο σχολείο, που κατασκευάστηκε τη δεκαετία του ’70, κινούνται, παίζουν, κάνουν μάθημα 200 παιδιά, και αυτή την εικόνα παρουσιάζουν οι βρύσες του, που περισσότερο θυμίζουν ποτίστρα για ζώα παρά σύγχρονες βρύσες για να πίνουν παιδιά νερό.
Η νέα σχολική χρονιά ξεκίνησε με προβλήματα για το σχολείο, με τους γονείς “στα κάγκελα” να περιμένουν εναγωνίως μήπως φέτος επισκευαστούν τελικά οι εγκαταστάσεις, και τη δημοτική αρχή να απαντά πως ήδη έχουν δρομολογηθεί οι εργασίες, χωρίς ωστόσο να προσδιορίζει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα, με την σχολική χρονιά να έχει ήδη ξεκινήσει…
Και δεν πρόκειται για ένα σχολείο σε κάποιο κορφοβούνι, αλλά στο κέντρο της Καλαμάτας, στη Βασιλέως Γεωργίου και παρ’όλα αυτά μοιάζει ξεχασμένο στο χρόνο.
Εικόνες ντροπής εν έτει 2018 για ένα σχολείο στη σύγχρονη Ελλάδα, και όχι σε κάποια χώρα της υποσαχάριας Αφρικής, που θέτουν εν αμφιβόλω την υγιεινή και την ασφάλεια των μικρών μαθητών.

Μαίρη Περδικέα

18ο Δημοτικό Καλαμάτας: Βρύσες για παιδιά ή ποτίστρες για ζώα;
To Top