MESSINIA PLUS

Με 3.500 ευρώ ο εθελοντισμός ενίσχυσε την επιστήμη

ΕΠΙΤΑΓΗ ΥΨΟΥΣ 3.500 ΕΥΡΩ ΠΑΡΕΔΩΣΕ Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΘΕΛΟΝΤΗ ΔΟΤΗ ΜΥΕΛΟΥ ΤΩΝ ΟΣΤΩΝ

Με επιτυχία ολοκληρώθηε το διήμερο επιστημονικό συνέδριο που διοργανώθηκε για 14η χρονιά με θέμα «Αιματολογικά και Ογκολογικά Νέα» από το Αιματολογικό Τμήμα του Νοσοκομείου Καλαμάτας, στο ξενοδοχείο Elite.

Σκοπός του συνεδρίου ήταν η μετάδοση κριτικής σκέψης και όχι η μεταφορά στείρας και απαίδευτης γνώσης.
Στην Καλαμάτα βρέθηκαν διακεκριμένοι ομιλητές από το Πανεπιστήμιο Αθηνών, το Πανεπιστήμιο Πατρών και το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας κι ενημέρωσαν τους ιατρούς, τις νοσηλεύτριες και όλους τους επαγγελματίες υγείας.

Την Παρασκευή στις 20:30 κατά την τελετή έναρξης του συνεδρίου αποδόθηκε στον εκπρόσωπο του Κέντρου Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών του Πανεπιστημίου Πατρών κ.Σπυρίδη, από τον Μητροπολίτη Μεσσηνίας κ.Χρυσόστομο, το ποσό των 3.500 ευρώ που συγκεντρώθηκε το προηγούμενο Σάββατο κατά την εκδήλωση του 8ου Κυπέλου Εθελοντή Δότη Μυελού των Οστών.

Ακολούθησαν χαιρετισμοί και στη συνέχεια κεντρικός ομιλητής του Συνεδρίου ήταν ο Διευθυντής του Ινστιτούτου Πυρηνικής και Σωματιδιακής Φυσικής του ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος, dr.Χρήστος Μάρκου, που ανέπτυξε το θέμα «Αστρονομία νετρίνο: ένα νέο μάτι στο σύμπαν”, που καθήλωσε κυριολεκτικά τους παριστάμενους.

Δημοφιλέστερα

To Top