Το δικό μου Σχολείο

64 μαθητές συμμετείχαν στο 2ο Ατομικό σκακιστικό Πρωτάθλημα «ΑΚΟΒΙΤΙΚΑ»

ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΗΣ Ο ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΣΤΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ ΜΠΟΥΓΑ

Άλλη μια επιτυχημένη σκακιστική εκδήλωση πραγματοποίησε ο Ναυτικός Όμιλος Καλαμάτας την Κυριακή 17 Νοεμβρίου σε συνεργασία με τα Εκπαιδευτήρια Μπουγά, στο χώρο του Σχολείου, με τη συμμετοχή 64 σκακιστών.

Ήταν το 2ο Ατομικό σχολικό σκακιστικό Πρωτάθλημα «ΑΚΟΒΙΤΙΚΑ», για παιδιά νηπιαγωγείου και μαθητές δημοτικού, το οποίο οι διοργανωτές θέλουν να καθιερώσουν να διεξάγεται κάθε χρόνο τέτοια εποχή και πολλά παιδιά απ’ όλα τα σχολεία, που αγαπούν το σκάκι αφιέρωσαν το όμορφο Κυριακάτικο πρωινό στο αγαπημένο τους παιχνίδι.

ΟΙ ΑΠΟΝΟΜΕΣ

Οι αγώνες έγιναν σε ένα ενιαίο πρωτάθλημα με γύρους κι ολοκληρώθηκε αργά το μεσημέρι με τις απονομές, τις οποίες έκαναν ο Πρόεδρος του ΝΟΚ Δημήτρης Κακαλίκας, ο γενικός Διευθυντής των Εκπ.Μπουγά Φώτης Μπουγάς, και ο υπεύθυνος από τα Φροντιστήρια “Τσιάλας”, ο Νίκος Τσιάλας.

Η Διευθύντρια των αγώνων η Τούλα Χατζηπαναγιώτου, μιλώντας στο Messinialive τόνισε ότι: “Το σκάκι είναι ένα πνευματικό άθλημα με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά. Ενισχύει τη μνήμη και την κρίση καθώς και την συγκέντρωση και βελτιώνει την απόδοση κάθε μαθητή και κάλεσε τους γονείς και τα παιδιά να γνωρίσουν από κοντά το σκάκι”.

Επικεφαλής διαιτητής του Πρωταθλήματος ΑΚΟΒΙΤΙΚΑ ήταν ο Θοδωρής Τσεκούρας, με συνεργάτες διαιτητές τους Μπούρα Πάνο, Λαμπρόπουλο Βαγγέλη, ενώ τη γραμματειακή υποστήριξη των αγώνων είχε η Ρούλα Τσάγκου και οι συνεργάτες της από το ΚΔΑΠ των Εκπαιδευτηρίων Μπουγά.

Επίσημος χορηγός του 2ου Πρωταθλήματος «ΑΚΟΒΙΤΙΚΑ» το Φροντιστήριο Μ.Ε. Τσιάλας. Η διοργάνωση έγινε υπό την αιγίδα της Π.Ε. Μεσσηνίας.

Δημοφιλέστερα

To Top