Yποδομές

Αυτοψία Αναστασόπουλου στο έργο βελτίωσης του δρόμου Ριζόμυλος – Κορώνη

ΜΕ ΑΡΓΟΥΣ ΡΥΘΜΟΥΣ ΚΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΑ ΕΡΓΑ ΣΤΟ ΤΜΗΜΑ ΤΖΑΝΕ - ΕΞΟΔΟΣ ΚΑΛΑΜΑΚΙΟΥ

Επίσκεψη – αυτοψία του Αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας Στάθη Αναστασόπουλου, παρουσία του Δ/ντή Τεχνικών Έργων έδρας της Περιφέρειας κ. Κωστόγιαννη, του αντιδήμαρχου Μεσσήνης κ. Παν. Γιαννόπουλου και του εργοταξιάρχη του έργου βελτίωσης της επαρχιακής οδού Ριζόμυλος – Κορώνη (τμήμα Τζάνε – έξοδος Καλαμακίου), πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα κι έγινε επίσκεψη σε όλο το μήκος του έργου, το οποίο αποτελείται από τρία τμήματα:

Α τμήμα: γέφυρα Τζάνε έως αρχαιολογικό χώρο «Κάστρου» Πεταλιδίου, μήκους 3 περ. χλμ.
Β τμήμα: αρχαιολογικός χώρος «Κάστρου» Πεταλιδίου, μήκους 170 περ. μέτρων
Γ τμήμα: τέλος αρχαιολογικού χώρου Κάστρου έως έξοδος Καλαμακίου, μήκους περ. 4 χλμ.

Όπως αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση, ιδιαίτερα για το πρώτο τμήμα, αμέσως μετά τη γέφυρα ποταμού Τζάνε, διαπιστώθηκαν κάποια θέματα σχετικά με την διευθέτηση των ομβρίων υδάτων και την κατασκευή τοίχων αντιστήριξης για τα οποία ο Δ/ντής της υπηρεσίας επίβλεψης δεσμεύθηκε για την επίλυσή τους.
Ιδιαίτερα όσον αφορά την πορεία ενοποίησης του έργου, ο Αντιπεριφερειάρχης ζήτησε την επίσπευση των εργασιών, ο ρυθμός υλοποίησης των οποίων είναι ιδιαίτερα αργός, και την ασφαλτόστρωση όπως προβλέπει η μελέτη του συνόλου του πρώτου τμήματος, ώστε να αποφευχθούν ενδεχόμενα ατυχήματος.

Για το τμήμα Β, ενημερώθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης από τον Διευθυντή ότι "η Αρχαιολογική Υπηρεσία εκπονεί μελέτη αποτύπωσης της υφιστάμενης κατάστασης του αρχαιολογικού χώρου ενώ συγχρόνως εργάζεται για την μεταφορά των ευρημάτων, ώστε μετά την κατασκευή του υπόγειου τμήματος με τη μέθοδο cut and cover και την επανεπίχωση των υλικών να γίνει τοποθέτηση των αρχαίων στην αρχική τους μορφή. Με τον τρόπο αυτό θα δημιουργηθεί προσβασιμότητα σε όλο τον αρχαιολογικό χώρο".

Το τμήμα αυτό αποτελεί σοβαρή αιτία καθυστέρησης, όμως στο αμέσως επόμενο διάστημα ο Αντιπεριφερειάρχης θα συναντηθεί με την Δ/ντρια της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας με στόχο την επίσπευση των εργασιών χωρίς αυτό βέβαια να είναι εις βάρος των αρχαιοτήτων.
Τέλος όσον αφορά την πρόοδο υλοποίησης του τρίτου τμήματος, ο Αντιπεριφερειάρχης τόνισε ότι αυτό έπρεπε να έχει ήδη ολοκληρωθεί στο σύνολό του.
Ζήτησε επιτάχυνση των εργασιών όσον αφορά την διευθέτηση των ομβρίων για την αποφυγή πλημμυρικών φαινομένων στον οικισμό Καλαμακίου, όπως επεσήμαναν και ο αντιδήμαρχος Μεσσήνης αλλά και ο πρόεδρος της Τ.Κ. Αχλαδοχωρίου κ. Τσικρικάς Γεώργιος.
Στις προτάσεις του Αντιπεριφερειάρχη υπήρξε δέσμευση από τον Δ/ντή Τεχνικών Έργων κ. Κωστόγιαννη ότι μέχρι τέλους του έτους θα έχουν ολοκληρωθεί το πρώτο και το τρίτο τμήμα, ώστε να δοθούν στην κυκλοφορία.

Φωτό: Χρυσοβαλάντη Λευτάκη, Κορώνη

Αυτοψία Αναστασόπουλου στο έργο βελτίωσης του δρόμου Ριζόμυλος – Κορώνη

Δημοφιλέστερα

To Top