MESSINIA PLUS

Αλλάζει ο χώρος υποδοχής στην Καλαμάτα των Αχράντων Παθών λόγω προστασίας από τον κορονοϊό

Στην είσοδο του ιερού ναού του Αγίου Νικολάου στην Καλαμάτα θα γίνει τελικά η υποδοχή των Αχράντων Παθών, αντί της συμβολής των οδών Αριστομένους και 23ης Μαρτίου (στο πρώην Πάνθεον), όπως ήταν προγραμματισμένο αρχικά.Οι λόγοι προληπτικοί, όπως επισημαίνει και η ανακοίνωση της Μητρόπολης, για προστασία από τον κορονοϊό. Έτσι μετά και τη χθεσινή κυβερνητική απόφαση για κλείσιμο των σχολείων και περιορισμού του μαθητικού πληθυσμού, η Μητρόπολη συντασσόμενη και με τις απαγορεύσεις πολυπληθών συγκεντρώσεων σε ανοιχτούς χώρους, αποφάσισε να ακυρώσει την υποδοχή στο συγκεκριμένο σημείο και την πομπή προς την εκκλησία, και να την μεταφέρει έμπροσθεν του ιερού ναού του Αγίου Νικολάου.

Όπως ανέφερε και ο πρωτοσύγγελλος της Μητρόπολης Μεσσηνίας, Αρχιμανδρίτης Φίλιππος, περιορίζεται χρονικά η μακροσκελής ακολουθία του Μεγάλου Αποδείπνου και θα τελεστεί μόνο σύντομη δοξολογία, ενώ ακυρώνεται και η Αγρυπνία που είχε προγραμματιστεί για το βράδυ της Παρασκευής, προκειμένου να αποφευχθεί ο συνωστισμός εντός του ναού. “Δεν είναι ούτε φιέστα, ούτε εορταστική εκδήλωση. Είναι ένα προσκύνημα”, επισήμανε ο πατήρ Φίλιππος.

Μέχρι 15 Μαρτίου θα παραμείνουν στον Άγιο Νικόλαο τα “Άχραντα Πάθη”-Ανοιχτή η εκκλησία από τις 7 το πρωί μέχρι και τις 9 το βράδυ

TI ANAΦΕΡΕΙ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Με κάθε λαμπρότητα θα υποδεχθεί αύριο Πέμπτη 12 Μαρτίου 2020 και ώρα 6 μ.μ. η πόλη της Καλαμάτας, τα Άχραντα Πάθη του Σωτήρος Χριστού, εκ της Ιεράς Μονής Παμμεγίστων Ταξιαρχών της Ιεράς Μητροπόλεως Καλαβρύτων και Αιγιαλείας, όπου και φυλάσσονται.

Η υποδοχή θα λάβει χώρα στην είσοδο του Ενοριακού Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Φλαρίου Καλαμάτας, από το Σεβ. Μητροπολίτη Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομο, τον Ιερό Κλήρο, εκπροσώπους των τοπικών Αρχών και Φορέων και το χριστεπώνυμο πλήρωμα.
Εν συνεχεία θα τελεσθεί Δοξολογία για την άφιξη των Ιερών Θησαυρισμάτων, τα οποία θα παραμείνουν στον ως άνω Ιερό Ναό για προσκύνημα μέχρι και τη 15η Μαρτίου.

Να σημειωθεί ότι ο χώρος υποδοχής (Αριστομένους και Πλατεία 23ης Μαρτίου) άλλαξε για προληπτικούς λόγους προστασίας εκ του Κορονοϊού.

To Top