Αθλητισμός

Αμβρυσσέας – Καλαμάτα 0-1: Τρίποντο τίτλου με Πινδώνη!

Καλαμάτα και Ασπρόπυργος πέτυχαν εκτός έδρας νίκες στο πλαίσιο της 22ης αγωνιστικής και παρέμεινε η διαφορά του +2 της “Μαύρης Θύελλας” στην κορυφή της βαθμολογίας, μία αγωνιστική πριν την μεταξύ τους μάχη.

Με ένα χρυσό τέρμα του Θανάση Πινδώνη στις καθυστερήσεις, η Καλαμάτα πέρασε νικηφόρα από το Δίστομο και συνεχίζει την πορεία της προς το μεγάλο φετινό στόχο της κατάκτησης του πρωταθλήματος!

Η Μαύρη Θύελλα, έχοντας τη συμπαράσταση πλέον των 100 φίλων της που έκαναν το μεγάλο ταξίδι στην βοιωτική κωμόπολη, πάλεψε το παιχνίδι μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο και τελικά δικαιώθηκε φτάνοντας στο πολύτιμο τρίποντο με τον έμπειρο 32χρονο μεσοεπιθετικό.

Το ματς ήταν κακό, χωρίς ρυθμό και με πολλές διακοπές, σε ένα γήπεδο που εξαιτίας των μικρών διαστάσεων δεν επέτρεπε την ανάπτυξη του παιχνιδιού, κυρίως από την πλευρά της Καλαμάτας που ουσιαστικά δεν μπορούσε να εκμεταλλευτεί τις πολύ καλές της πτέρυγες.

Οι γηπεδούχοι ήταν καλά θωρακισμένοι αμυντικά και προσπάθησαν στην επίθεση με τον Βας και τον πρώτο σκόρερ τους Ηλία Δήμου να δημιουργήσουν προβλήματα στην άμυνα της Καλαμάτας, σε ένα παιχνίδι που φαινόταν πως θα κριθεί στο γκολ όπως και έγινε.

ΤΟ ΧΡΥΣΟ ΓΚΟΛ ΤΟΥ ΠΙΝΔΩΝΗ ΣΤΟ 91′

Η ομάδα του Κετικίδη ήταν αυτή που μπήκε περισσότερο ορεξάτη στο παιχνίδι και δημιούργησε δύο καλές φάσεις στο ξεκίνημα με τους Παλαιοπάνο και Ζυγογιάννη ενώ στο 20ό λεπτό ο Κυριακόπουλος πήρε μία κόντρα και σούταρε άουτ.

Η Καλαμάτα άρχισε να ανεβαίνιε μετά το 15λεπτο και στο 25ο λεπτό ο Μίνγκας σκόραρε αλλά νωρίτερα είχε υποδειχθεί σε θέση οφσάιντ. Η καλύτερη στιγμή της Καλαμάτας στο πρώτο μέρος ήρθε στο 38ο λεπτό όταν ο Μάρκοβιτς τροφοδότησε με κεφαλιά τον Φουάση μέσα στην περιοχή αλλά ο τελευταίος άνοιξε το κοντρόλ και πρόλαβε ο Ιωαννίδης.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Γιάννης Χριστόπουλος έριξε στη μάχη αρχικά τον Λαθύρη και στη συνέχεια τους Γιόνδη, Κάρλος και η Καλαμάτα πήρε για τα καλά τα ηνία του αγώνα. Ο Αμβρυσσέας υποχώρησε στο δικό του αμυντικό τρίτο και η Μαύρη Θύελλα από το 60’ και μετά έπαιξε μόνιμα στην επίθεση.

Στο 68’ ο Λαθύρης είχε σουτ άουτ ενώ στο δέκα λεπτά μετά ο Αλιατίδης είχε κεφαλιά άουτ μετά από κόρνερ του Πέριτς. Οι γηπεδούχοι απείλησαν για πρώτη και μοναδική φορά στο 89’ όταν ο Δήμου έκανε πλασέ αλλά ο Κασωτάκης επενέβη σωστά για να έρθει στην συνέχεια το γκολ της λύτρωσης για τη Μαύρη Θύελλα στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων. Ο Λαθύρης έκλεψε την μπάλα στα αριστερά έβγαλε τη σέντρα και ο Πινδώνης αφύλακτος μέσα στη μικρή περιοχή πλάσαρε τον Ιωαννίδη γράφοντας μέσα σε αποθέωση το 0-1.

Καλαμάτα: Κασωτάκης, Τάμπας, Αλιατίδης, Βοσκόπουλος, Πέριτς, Πινδώνης, Μάρκοβιτς (74’ Κάρλος), Φουάσης (50’ Λαθύρης), Μίνγκας (61’ Γιόνδης), Αντωνιάδης (85’ Χίλγκεν)

Αμβρυσσέας Διστόμου: Ιωαννίδης, Καραλής (75’ Ζαφειρίου), Στάρης, Φωτόπουλος, Βήτος, Παλαιοπάνος, Βας, Σένκα (77’ Αντωνίου), Ζυγογιάννης, Κυριακόπουλος, Δήμου

Αμετάβλητη παράμεινε η κατάσταση για την αποφυγή του υποβιβασμού καθώς εκτός από τον Αμβρυσσέα έχασε και ο Μανδραϊκός και μάλλον αμφότερες θα ακολουθήσουν μάλλον τους Λέρνα, Πάμισο και Εικοσιμία.
Οι πράσινοι της Μεσσήνης πάντως πήραν έναν βαθμό μετά απο καιρό καθώς έμειναν στο 0-0 με τον Παναρκαδικό. Τα αποτελέσματα:

Αστέρας Βλαχιώτη – ΑΟ Κατασταρίου 1-1 (90′ Χρήστου πεν / 26′ Καρβούνης)

Παναργειακός – ΑΕ Ερμιονίδας 1-0 (45′ Μπριλάκης)

ΑΟ Υπάτου – Ασπρόπυργος 0-1 (15′ )

ΑΟ Εικοσιμίας – ΑΕ Πελλάνας 0-2 (11′, 54′ Ασπιώτης)

Αμβρυσσέας Διστόμου – Καλαμάτα 0-1 (90+ Πινδώνης)

Πάμισος – Παναρκαδικός 0-0

Μανδραϊκός – Ένωση Λέρνας 0-1 (67′ Μανιάτης πεν)

23η αγωνιστική
ΑΕ Ερμιονίδας – Ασπρόπυργος
ΑΕ Πελλάνας – Παναργειακός
Καλαμάτα – ΑΟ Υπάτου
ΑΟ Κατασταρίου – ΑΟ Εικοσιμίας
Παναρκαδικός – Αμβρυσσέας Διστόμου
Μανδραϊκός – Αστέρας Βλαχιώτη
Ένωση Λέρνας – Πάμισος


Από sport365.gr

Αμβρυσσέας – Καλαμάτα 0-1: Τρίποντο τίτλου με Πινδώνη!

Δημοφιλέστερα

To Top