ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αναστασόπουλος: Συνολικά 2.000.000 ευρώ για τη βελτίωση των δρόμων της Μεσσηνίας

Συνέντευξη Τύπου παραχώρησε σήμερα το μεσημέρι ο Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας, Στάθης Αναστασόπουλος, αναφερόμενος στα έργα που είναι σε εξέλιξη στη Μεσσηνία, αλλά και για τον προγραμματισμό του επόμενου διαστήματος.Αναλυτικά:

ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΕΓΓΕΙΟΒΕΛΤΙΩΤΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ

“Υποστηρίζοντας τον πρωτογενή τομέα, βρισκόμαστε στη διαδικασία ανασυγκρότησης του διοικητικού συμβουλίου και αναδιοργάνωσης του οργανισμού του ΓΟΕΒ. Παράλληλα αυτή την εποχή υλοποιούμε εργολαβία καθαρισμού τάφρων και επισκευής καναλιών, προϋπολογισμού 400.000 €, από το φράγμα του Παμίσου στον Άρι έως εκβολές, έργο που έχει και αντιπλημμυρικό χαρακτήρα. Επίσης αξιοποιούμε μελέτες από την πρώην Νομαρχία με επικαιροποίηση αυτών και περιβαλλοντική αδειοδότηση ώστε να είναι δυνατή η ένταξη προς χρηματοδότηση και η υλοποίησή τους”.

ΦΙΛΙΑΤΡΙΝΟ ΦΡΑΓΜΑ

“Υλοποιήθηκε το μεγάλο έργο της κατασκευής του Φιλιατρινού φράγματος ενώ απομένει να εκτελεστεί και το έργο των δικτύων, το οποίο η μελέτη του ολοκληρώνεται άμεσα. Σχετικά με την κατασκευή των δικτύων άρδευσης, αυτά είναι ενταγμένα στο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης του Υπουργείου. Απομένει η πλήρης ωρίμανση της μελέτης του έργου με την προϋπόθεση ότι θα ολοκληρωθούν και οι απαλλοτριώσεις”.

 

ΜΙΝΑΓΙΩΤΙΚΟ ΦΡΑΓΜΑ: “Στα μέσα του 2020 θα είμαστε έτοιμοι για ένταξη και δημοπράτηση του έργου”

“Όσον αφορά την μελετητική ωρίμανση του Μιναγιώτικου φράγματος, το οποίο παρακολουθούμε στενά την διαδικασία, χθες ενημερωθήκαμε εγγράφως από το Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, ότι δόθηκε παράταση της συνολικής προθεσμίας ολοκλήρωσης της μελέτης έως 20/3/2020.
Αυτό γιατί, ενώ έχουν ολοκληρωθεί οι γεωλογικές, γεωτεχνικές και ηλεκτρομηχαλογικές μελέτες καθώς και οι υδραυλικές του φράγματος αλλά και των δικτύων και έχει εκδοθεί η έγκριση περιβαλλοντικών όρων (Απρίλιο 2019), θα πρέπει να συμπληρωθούν οι οριστικές μελέτες με τις παρατηρήσεις της περιβαλλοντικής απόφασης και να εκδοθούν τα τεύχη δημοπράτησης. Το έργο, προϋπολογισμού 65 εκ. ευρώ, θα καλύψει την περιοχή της Πυλίας, περιοχή που πλήττεται από ανομβρία και θα υποστηρίξει δυναμικά την αγροτική παραγωγή.
Αναμένουμε ότι στα μέσα του 2020 θα είμαστε έτοιμοι για ένταξη και δημοπράτηση του έργου”.

ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΠΕ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ: Συνολικά 2.000.000 ευρώ για τη βελτίωση των δρόμων της Μεσσηνίας

“Προχωράμε σε έργα βελτίωσης του οδικού δικτύου αρμοδιότητας της Περιφερειακής Ενότητας, εθνικό και επαρχιακό, με έργα αύξησης της οδικής ασφάλειας, βελτίωσης του οδοστρώματος, σήμανσης, φωτισμού, δεντροφυτεύσεων με εντάξεις νέων έργων στον προϋπολογισμό 2020 που τώρα ετοιμάζουμε.

Συγκεκριμένα στην τελευταία συνάντηση με τον Περιφερειάρχη και τους Αντιπεριφερειάρχες, δόθηκε για τη Μεσσηνία το ποσό του 1.000.000 €, προερχόμενο από εκπτώσεις έργων της Περιφέρειας, το οποίο θα αξιοποιήσουμε για να βελτιώσουμε τους οδικούς άξονες Θουρία – Πολιανή, Θουρία – Άρις – Αριστομένη, Αγ. Ανδρέας – Πύλος κλπ.

Παράλληλα από τις εκπτώσεις του προγράμματος δημοσίων επενδύσεων της Μεσσηνίας, προκύπτει ποσό 1.000.000 €, το οποίο θα χρησιμοποιηθεί κυρίως για βελτιώσεις από Καλαμάτα – Θουρία και Ασπρόχωμα – Μεσσήνη”. Πρόκειται όπως είπε ο Στάθης Αναστασόπουλος, για 2 εργολαβίες των 500.000 ευρώ έκαστη.

Σε αυτό τον σχεδιασμό εντάσσεται και η βελτίωση του δρόμου του Αεροδρομίου, από το Ασπρόχωμα μέχρι και το Αεροδρόμιο, με ασφαλτόστρωση, φωτισμό και δεντροφυτεύσεις.

ΒΙΩΣΙΜΗ ΑΣΤΙΚΗ ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Την προηγούμενη εβδομάδα, ο Αντιπεριφερειάρχης συμμετείχε σε συνάντηση εργασίας υπό τον Περιφερειάρχη στην Τρίπολη, παρουσία και του Δημάρχου Καλαμάτας, της Διαχειριστικής Αρχής και υπηρεσιακών παραγόντων. Συζητήθηκε η πορεία του ενταγμένου προγράμματος βιώσιμης αστικής ανάπλασης της Καλαμάτας, προϋπολογισμού 10 εκ. ευρώ, το οποίο περιλαμβάνει έργα αναπλάσεων (οδού Πλαστήρα, Αναγνωσταρά, Ναυαρίνου, πλατείας 23ης Μαρτίου, πλατεία Υπαπαντής), έργα προώθησης της επιχειρηματικότητας, έργα κοινωνικών υπηρεσιών (κέντρο ημερήσιας φροντίδας ηλικιωμένων, κέντρο διημέρευσης – φροντίδας ατόμων με ειδικές ανάγκες).
Τα έργα εκτελούνται υπό την εποπτεία του Περιφερειάρχη και της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης του ΕΣΠΑ.
Με την υλοποίηση των ανωτέρω πραγματοποιείται αναβάθμιση του αστικού περιβάλλοντος, προωθείται το αίσθημα ασφαλείας με την ενίσχυση του φωτισμού και αποφεύγονται γεγονότα, όπως αυτά που αναφέρονται ότι συμβαίνουν στην πλατεία της Υπαπαντής. Ήδη χθες υπογράφηκε το έργο ανάπλασης της πλατείας Υπαπαντής ενώ σύντομα θα ενταχθεί και το έργο ανάπλασης της πλατείας 23η Μαρτίου.
Είμαστε σε συνεχή συνεργασία με το Δήμο Καλαμάτας και τη Διαχειριστική αρχή για να εντείνουμε τις προσπάθειες άμεσης υλοποίησης των ως άνω έργων”.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΜΕ ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΚΥΡΙΩΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ


Εθιμοτυπική επίσκεψη πραγματοποίησε ο Σύλλογος Κυριών Καλαμάτας χθες στον Αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας. Η πρόεδρος κ. Τσάκωνα και τα μέλη του συλλόγου ενημέρωσαν τον Αντιπεριφερειάρχη για τις δράσεις και τις εκδηλώσεις του συλλόγου ενώ ζήτησαν την υποστήριξη της Περιφέρειας για την επίτευξη των στόχων του, που κυρίως είναι η χορήγηση υποτροφιών σε φοιτητές οικογενειών με χαμηλά εισοδήματα. Ο κ. Αναστασόπουλος δήλωσε την αμέριστη συμπαράστασή του και ανέφερε ότι η Περιφέρεια θα είναι δίπλα τους και θα υποστηρίξει τις προσπάθειες του συλλόγου.

Δημοφιλέστερα

To Top