MESSINIA PLUS

Αρφαρά: Σημαντική τεχνική παρέμβαση στο Μπελογιαννέϊκο γεφύρι ενόψει κακοκαιρίας

Μετά από ενέργειες του Προέδρου Πηδήματος Ηλία Μηλίτση, ο Δήμαρχος Καλαμάτας μαζί με την ΠΕ Μεσσηνίας, έστειλε μηχανήματα για τον καθαρισμό του Μπελογιαννέικου γεφυριού, αναμένοντας τα νέα ακραία καιρικά φαινόμενα.

Άμεση ήταν η ανταπόκριση της Περιφέρειας Πελοποννήσου αλλά και του Δήμου Καλαμάτας στο αίτημα της Τοπικής Κοινότητας Πηδήματος για αντιπλημμυρικές παρεμβάσεις στο “Μπελογιανναίικο Ρέμα”, στο Πήδημα το οποίο διασχίζει τη βόρεια πλευρά του χωριού. Πιο συγκεκριμένα, μέχρι και αργά το απόγευμα, δύο μηχανήματα βαρέως τύπου (μια μπουλντόζα και ένας εκσκαφέας), τα οποία διατέθηκαν από την Περιφέρεια, επιχειρούσαν καθαρισμό, εκσκαφή και διαπλάτυνση της κοίτης του ρέματος καθώς και τη δημιουργία αναχωμάτων όπου κρίθηκε αναγκαίο.

Θυμίζουμε ότι από το εν λόγω ρέμα προέκυψε η καταστροφική πλημμύρα του 2016, από την οποία χάθηκε μια ζωή και καταστράφηκαν περιουσίες. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα προαναφερθέντα μηχανήματα θα παραμείνουν παραπλεύρως του ρέματος μέχρι το πέρας της επικείμενης κακοκαιρίας. Ας ελπίσουμε ότι αυτή είναι η απαρχή μιας ολοκληρωμένης προσπάθειας επίλυσης αυτού του τόσο σημαντικού- για την ασφαλή διαβίωση των κατοίκων της περιοχής- ζητήματος.

Δημοφιλέστερα

To Top