ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σε Άρι, Θουρία και Αρφαρά Μάκαρης και “Ανοιχτός Δήμος”

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Ο ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ “ΑΝΟΙΧΤΟΣ ΔΗΜΟΣ-ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ”

Ο Μανώλης Μάκαρης και η δημοτική παράταξη Ανοιχτός Δήμος – Ενεργοί Πολίτες βρίσκονται δίπλα στα χωριά εδώ και μια 5ετία με ανοιχτές συνελεύσεις και συνεχή επικοινωνία με τους πολίτες. Στην τελευταία επίσκεψη μας στις δημοτικές ενότητες Άριος, Θουρίας και Αρφαρών για μια ακόμα φορά διαπιστώθηκαν τα ίδια χρονίζοντα προβλήματα:

Η Καλαμάτα έχει εγκαταλείψει την ενδοχώρα της. Τα χωριά της στενάζουν από την αδιαφορία και την έλλειψη υποδομών. Μεγάλα θέματα που είναι στην πρώτη προτεραιότητα της παράταξής μας είναι τα ακόλουθα:

1. Αντιπλημμυρική θωράκιση: Δυστυχώς τα έργα αντιπλημμυρικής προστασίας βρίσκονται σε εμβρυακό στάδιο ενώ τα ρέματα δεν έχουν καθαριστεί όπως θα έπρεπε με αποτέλεσμα να αυξάνεται ο πλημμυρικός κίνδυνος.

2. Αγροτικοί δρόμοι : Οι απροσπέλαστοι αγροτικοί δρόμοι δυσχεραίνουν την καθημερινότητα των αγροτών. Δεν έχει αξιοποιηθεί το κονδύλι από το πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης για την αγροτική οδοποιία. Ανάδειξη και προστασία τοπικών αγροτικών προϊόντων

3. Ανασφάλεια : Η παραβατικότητα πρέπει να αντιμετωπιστεί με μια σειρά μέτρων α. αποκέντρωση της δημοτικής αστυνομίας, β.αστυνομικός σταθμός στο Αριοχώρι για την ευρύτερη περιοχή γ. λειτουργία τοπικών συμβουλίων παραβατικότητας

4. Προστασία και ανάδειξη των πηγών του Πηδήματος και του Αγίου Φλώρου. Δημιουργία υδάτινου πάρκου με χρηματοδότηση από το πρόγραμμα LIFE.

5. Κατασκευή αποχετευτικού δικτύου και σύνδεσή του με τον κεντρικό αγωγό του βιολογικού καθαρισμού με χρηματοδότηση από το πρόγραμμα Φιλόδημος.

6. Υποστήριξη και συντήρηση των αθλητικών εγκαταστάσεων (γήπεδο Θουρίας, Αρφαρών)

7. Αποκεντρωμένο πρόγραμμα προληπτικής ιατρικής και κοινωνικής φροντίδας για τις αυξημένες ανάγκες του πληθυσμού της επαρχίας.

8. Συνεργασία με τις τοπικές κοινότητες σε ισότιμη βάση με αναλογική κατανομή των πόρων έτσι ώστε να σταματήσει αυτή η χρονίζουσα διάκριση εις βάρος των χωριών του Δήμου.

Σε Άρι, Θουρία και Αρφαρά Μάκαρης και “Ανοιχτός Δήμος”

Δημοφιλέστερα

To Top