ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σε Αστικό και Υπεραστικό ΚΤΕΛ Αλειφέρη και “Πρωτεύουσα Δύναμη”

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Ο ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ “ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΔΥΝΑΜΗ”

Η υποψήφια Δήμαρχος Καλαμάτας Ελένη Αλειφέρη θεωρεί, το Αστικό και το Υπεραστικό ΚΤΕΛ Μεσσηνίας, σημαντικούς και απαραίτητους κοινωνικούς εταίρους του Δήμου και γι’ αυτό το λόγο κατά την επίσκεψη της στους δύο φορείς συζήτησε εκτενώς τα θέματα που υπάρχουν και συμφώνησε σε λύσεις των κυριοτέρων εξ αυτών.

Συγκεκριμένα, στη συνάντηση με τον πρόεδρο και τον αντιπρόεδρο του Αστικού ΚΤΕΛ, Θανάση Πατικόπουλο και Χρήστο Μουστρούχο, συζητήθηκαν και συμφωνήθηκαν τα εξής:

-Πριν από οποιαδήποτε κυκλοφοριακή αλλαγή, μεγάλη ή μικρή, θα υπάρχει διαβούλευση και θα απαιτείται η γνώμη του Αστικού.
Να διασφαλιστεί η λειτουργικότητα και ο χώρος των στάσεων του Αστικού, δηλαδή να μην σταθμεύουν αυτοκίνητα και να μην υπάρχουν θεσμοθετημένες θέσεις στάθμευσης που θα παρεμποδίζουν τη κυκλοφορία των λεωφορείων.
-Το Αστικό συμφώνησε στην πρόταση της κυρίας Αλειφέρη να δημιουργηθούν περιμετρικά πάρκινγκ στην πόλη και το Αστικό, με μίνι μπας, να αναλάβει την εξυπηρέτηση του κοινού.
-Στην περίπτωση εκτέλεσης έργων, που συμπίπτουν με τη γραμμή αστικού λεωφορείου, να υπάρχει εύλογη ενημέρωση του Αστικού και γενικότερα να υπάρχει διαρκής επικοινωνία με τον Δήμο για την καλύτερη λειτουργία και την αισθητική της πόλης.

Στη συνάντηση με τον πρόεδρο και τον αντιπρόεδρο του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Μεσσηνίας, Ιωάννη Κάντζα και Σπύρο Μωραγιάννη, η κυρία Αλειφέρη τόνισε την σημαντικότητα του φορέα ως κοινωνικού εταίρου, του οποίου η λειτουργία είναι πολύ σημαντική για τη μετακίνηση των Μεσσηνίων στην Αθήνα και στις λοιπές πόλεις και νομούς της χώρας μας.

Ακόμη ότι το Υπεραστικό μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο σε όλα τα δρώμενα του Δήμου, στην προβολή αλλά και στην ασφάλεια. Στη συζήτηση που ακολούθησε τέθηκε η ανάγκη ύπαρξης εισόδου με σηματοδότη από την Αρτέμιδος στον Σταθμό υπεραστικών. Τέλος, ότι πρέπει να υπάρξει συνεννόηση με τον Δήμο
προκειμένου να εξευρεθεί χώρος ασφαλούς πάρκιγνκ για τα λεωφορεία και τα ιχ των επιβατών.

Σε Αστικό και Υπεραστικό ΚΤΕΛ Αλειφέρη και “Πρωτεύουσα Δύναμη”
To Top