MESSINIA PLUS

Bασιλόπουλος για Καλαμάτα-Ριζόμυλος: “Ο δρόμος που προτείνεται απομονώνει την Καλαμάτα”

Υπέρ της παραλιακής χάραξης του δρόμου Καλαμάτα-Ριζόμυλος-Πύλος-Μεθώνη τάχθηκε ακόμα μια φορά ο Δήμαρχος Καλαμάτας, Θανάσης Βασιλόπουλος, υποστηρίζοντας πως η λύση που προτείνεται για επεμβάσεις και βελτίωση του υφιστάμενου τμήματος του δρόμου “απομονώνει την Καλαμάτα”.
Τάχθηκε υπέρ της παραλιακής χάραξης “ή της σύνδεσης του νέου αυτοκινητόδρομου με την Καλαμάτα”, όπως είπε χαρακτηριστικά. “Ενδεχομένως να έχει μεγαλύτερο κόστος, όπως αναφέρεται, θα το δούμε αυτό το επόμενο διάστημα, ωστόσο καλύτερα να κάνουμε κάτι τώρα πιο ακριβό από το να το αλλάξουμε μετά από 20 ή 30 χρόνια”. Τέλος, ο δήμαρχος συμπλήρωσε ότι ο Δήμος Καλαμάτας προετοιμάζει κάποιες εξειδικευμένες συσκέψεις και συζητήσεις το επόμενο διάστημα για το θέμα αυτό.

Βασιλόπουλος για Φυσικό Αέριο μέχρι την Καλαμάτα: “Θετική πρωτοβουλία θα τη στηρίξουμε”

Ως θετική πρωτοβουλία χαρακτήρισε ο Δήμαρχος Καλαμάτας την πρόταση του Περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα για δευτερεύον δίκτυο αγωγού από τη Μεγαλόπολη ως την Καλαμάτα αλλά και τις άλλες μεγάλες πόλεις της Περιφέρειας. Να σημειωθεί ότι η αρχική πρόταση προέβλεπε τη μεταφορά υγροποιημένου φυσικού αερίου με φορτηγά από τη Μεγαλόπολη, όπου και θα καταλήγει ο κεντρικός αγωγός αερίου, στην Καλαμάτα, σε ειδικούς σταθμούς που θα βρίσκονταν σε δημοτικό οικόπεδο. Πλέον η περιφέρεια προσανατολίζεται σε επέκταση του αγωγού, με δευτερεύον δίκτυο, από Μεγαλόπολη προς Καλαμάτα. Όποια λύση τελικά επιλεγεί, η Δημοτική Αρχή Καλαμάτας δήλωσε πως θα τη στηρίξει.

Διαβάστε και αυτό:

Με φορτηγά θα έρχεται το υγροποιημένο αέριο σε Καλαμάτα και Σπάρτη

Δημοφιλέστερα

To Top