Απόψεις

Χονδρός: Ήττα Αθανασόπουλου η απόσυρση του θέματος της ελεγχόμενης στάθμευσης στη Μεσσήνη

ΑΡΘΡΟ-ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ τ.ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΕΣΣΗΝΗΣ ΝΙΚΟΥ ΧΟΝΔΡΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΤΕΚΤΑΙΝΟΜΕΝΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Ο κ.Χονδρός, έναν χρόνο μετά τις εκλογές, σχολιάζει ως απλός δημότης, αλλά ενεργός πολίτης, την απόσυρση του θέματος της ελεγχόμενης στάθμευσης και ζητά ταυτόχρονα να "ξεκαθαρίσει το τοπίο" στην δημοτική ομάδα του τέως Δημάρχου Γιώργου Τσώνη, στην οποία συμμετείχε και εξελέγη στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές, λαμβάνοντας στη συνέχεια τη θέση Αντιδημάρχου.

"Στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Μεσσήνης, διαπιστώσαμε την εμμονή του κ. Δημάρχου Γιώργου Αθανασόπουλου, να φέρνει προς ψήφιση θέματα που αφορούν στην καθημερινότητα των δημοτών, σε δια περιφοράς, συνεδριάσεις που έχουν καθαρά και μόνο διαδικαστικό χαρακτήρα.
Ένα από αυτά ήταν και η εισήγηση για την ελεγχόμενη στάθμευση στην πόλη της Μεσσήνης.
Αφενός το θέμα δεν τέθηκε σε διαβούλευση, αφετέρου ο κ. Δήμαρχος βιάστηκε να δημιουργήσει τετελεσμένα.
Παραδόξως η μείζων αντιπολίτευση επέδειξε αντανακλαστικά ζητώντας την αναβολή του θέματος.
"Κρύβοντας" έτσι -έστω και πρόσκαιρα- τα εσωτερικά προβλήματα που την ταλανίζουν, με αποτέλεσμα την έλλειψη πολιτικής συνοχής, δομής και ενιαίου αντιπολιτευτικού λόγου.
Αργά ή γρήγορα είναι επιβεβλημένο να ξεκαθαρίσει το τοπίο ώστε να μεταβεί συντεταγμένα στην "επόμενη μέρα".
Στεκόμενος στο θέμα της ελεγχόμενης στάθμευσης, ενώ αυτό είχε υπερψηφιστεί κατά πλειοψηφία στην επιτροπή ποιότητας ζωής, απεσύρθη ως εισήγηση στο ΔΣ, αφού ο κ. Δήμαρχος αντιλήφθηκε ότι το θέμα δε θα λάμβανε πλειοψηφία και θα είχε υποστεί την πρώτη- έκδηλη- εσωπαραταξιακή ήττα.
Άλλωστε και η απόσυρση μαρτυρά την παραδοχή της ήττας και δεν διασκεδάζει τις εντυπώσεις.
Στο μέλλον και με τέτοιου είδους κυβιστήσεις του κ. Δημάρχου σε καίρια ζητήματα, αναμένονται κι άλλες ήττες, μικρές ή και μεγάλες καθιστώντας τον πολιτικά υπηρεσιακό, λίαν συντόμως...

Χονδρός: Ήττα Αθανασόπουλου η απόσυρση του θέματος της ελεγχόμενης στάθμευσης στη Μεσσήνη

Δημοφιλέστερα

To Top