Αθλητισμός

Διαβολίτσι- Πανγυθεατικός 2-1: Πρώτη νίκη με νέο… θρίλερ στο φινάλε

Έσπασε το ρόδι στη Γ’ Εθνική ο ΑΟ Διαβολιτσίου πετυχαίνοντας την πρώτη του ιστορική νίκη στην κατηγορία με 2-1 επί του Πανγυθεατικού στο γήπεδο “καπετάν Βασίλης”.

Η ομάδα του Κώστα Παλαμάρα δεν ξέφυγε από τον… κανόνα των τελευταίων αγώνων που θέλει τα ματς να γίνονται θρίλερ στο τέλος, καθώς το τελικό 2-1 διαμορφώθηκε με γκολ στις καθυστερήσεις.

Οι Μεσσήνιοι προηγήθηκαν με αυτογκόλ του Δεμερτζή, στη συμπλήρωση δέκα λεπτών αγώνα, αύξησαν την διαφορά ακριβώς στο 90’ με τον Βιγιαφάνε να ανοίγει λογαριασμό, αλλά αμέσως με τη σέντρα οι φιλοξενούμενοι μείωσαν στο τελικό 2-1 με πέναλτι του Ινομάρου.

Ο ΑΟ Διαβολιτσίου μπήκε στο ματς με την πλάτη στον τοίχο καθώς μετά τα τρία άτυχα αποτελέσματα στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος δεν είχε άλλα περιθώρια απωλειών απέναντι μάλιστα σε μία ομάδα που έχει τους ίδιους στόχους με αυτόν.

 

Γρήγορο αυτογκόλ

Ευτύχησε να προηγηθεί νωρίς στο σκορ και να διώξει το αρχικό άγχος όταν στο 11ο λεπτό ο Γραμματικόπουλος έκανε προσπάθεια μέσα από την περιοχή και ο Δεμερτζής στην προσπάθεια του να απομακρύνει την μπάλα την έστειλε στο βάθος της εστίας του Μπαμπούνη. Ο διαιτητής Αδαμόπουλος χρέωσε το τέρμα στον Γραμματικόπουλο αλλά η μπάλα από την προσπάθεια του αχαιού επιθετικού άλλαξε πορεία προς την εστία των φιλοξενούμενων.

Το Διαβολίτσι συνέχισε να έχει την πρωτοβουλία στο παιχνίδι και παρά την αναγκαστική αλλαγή του Τσουκαλά στο 23ο λεπτό δεν έχασε τη συνοχή του. Οι φιλοξενούμενοι ισορρόπησαν στο τελευταίο δεκάλεπτο του ημιχρόνου αλλά χωρίς να καταφέρουν να φανούν απειλητικοί.

Δυνατό ξεκίνημα και αποβολή

Το ίδιο δυνατά ξεκίνησαν οι γηπεδούχοι και στο δεύτερο μέρος με την πρώτη μεγάλη ευκαιρία να έρχεται στο 53ο λεπτό. Ο Βιγιαφάνε έκανε την προσπάθεια , έβγαλε τον Γραμματικόπουλο αλλά ο Μπαμπούνης έδιωξε σε κόρνερ. Στην επαναφορά ο Λιόλιος έκανε τη σέντρα με τον Σεντεμέντε να πιάνει από καλή θέση την κεφαλιά άουτ.

Στο 57ο λεπτό ο Γεωργιόπουλος έφυγε στην κόντρα, μαρκαρίστηκε εντός περιοχής και έπεσε αλλά ο διαιτητής Αδαμόπουλος έδωσε κίτρινη κάρτα για “θέατρο”.

Τα πράγματα έγιναν ακόμη πιο δύσκολα στην συνέχεια για τους Λάκωνες όταν στο 64’ ο Λούσι δέχθηκε δεύτερη κίτρινη κάρτα σε ένα δυνατό μαρκάρισμα πάνω στον Αθανασόπουλο και άφησε την ομάδα του με 10 παίκτες.

Την πρώτη κάρτα είχε πάρει στην προηγούμενη φάση σε διαπληκτισμό του με τον Αθανασόπουλο, με τον διαιτητή να μοιράζει από μία κάρτα στον καθένα.

2-0 και απάντηση στις καθυστερήσεις

Έχοντας πλέον το αριθμητικό πλεονέκτημα, το Διαβολίτσι βγήκε περισσότερο μαζικά στην επίθεση και στο 68’ έχασε διπλή ευκαιρία να εδραιώσει το προβάδισμα του.

Ο Γεωργιόπουλος έβγαλε ωραία την μπάλα στον Αθανασόπουλο το πλασέ του οποίου έβγαλε ο Μπαμπούνης εξ’ επαφής ενώ στην επαναφορά ο Μπαλόπουλος έβγαλε σέντρα με τον Αθανασόπουλο και πάλι να πιάνει την κεφαλιά αλλά τον τερματοφύλακα του Πανγυθεατικού να έχει και πάλι σωστή αντίδραση.

Οι προσπάθειες των γηπεδούχων δικαιώθηκαν στο 90’ όταν ο Γεωργιόπουλος τροφοδότησε τον Βιγιαφάνε και ο Αργεντίνος έκανε το 2-0 μέσα σε αποθέωση.

Το ματς ωστόσο δεν είχε τελειώσει εκεί καθώς στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων οι Λάκωνες κέρδισαν πέναλτι και ο Ινομάρου ευστόχησε γράφοντας το 2-1 με τον διαιτητή να σφυρίζει τη λήξη πριν καν γίνει η σέντρα.

ΑΟ Διαβολιτσίου: Καλογερόπουλος, Σταματελόπουλος (55’ Γεωργιόπουλος), Λιόλιος, Σεντεμέντες, Μπαστακός, Τζανετέας (76’ Πιτσιλής), Μπαλόπουλος, Βιγιαφάνε. Τσουκαλάς (23’ λ. τρ. Αθανασόπουλος), Γραμματικόπουλος (85’ Μουλιάτος). Κυριαζόπουλος

Πανγυθεατικός: Μπαμπούνης, Καρνιάτης, Λούσι, Γιαταγανάκης, Δεμερτζής, Παναγόπουλος, Ινομάρου, Σιλά (84’ Μάργαρης), Ζιβάνοβιτς, Μπουτσικάρης (81’ Κυριακόπουλος), Κοντα

 

Διαβολίτσι- Πανγυθεατικός 2-1: Πρώτη νίκη με νέο… θρίλερ στο φινάλε

Δημοφιλέστερα

To Top