ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΛ.ΑΣ.: Στη δημοσιότητα τα στοιχεία του 61χρονου που εξαπατούσε τους πολίτες

ΓΝΩΣΤΟΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΛAMATA O 61XΡΟΝΟΣ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥ ΑΣΚΗΘΗΚΕ ΠΟΙΝΙΚΗ ΔΙΩΞΗ ΓΙΑ ΑΠΑΤΗ ΚΑΤ’ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΚΑΙ ΚΑΤ’ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ

Δίνονται στη δημοσιότητα, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, τα στοιχεία ταυτότητας, οι φωτογραφίες και τα στοιχεία ιστοσελίδας 61χρονου ημεδαπού , σε βάρος του οποίου ασκήθηκε ποινική δίωξη για απάτη κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση με συνολικό όφελος ή συνολική ζημία άνω των 30.000 ευρώ, για έκθεση κατά συρροή, από την οποία προέκυψε και βαριά βλάβη στην υγεία παθόντος και για παραβίαση ευαίσθητων δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα κατά συρροή.

Πρόκειται για τον:

ΠΑΣΧΑΛΙΔΗ Γεώργιο του Δήμου και της Δέσποινας, γεν. 1957 στο Αιγίνιο Πιερίας.

Η προσωπική ιστοσελίδα του 61χρονου είναι η: www . georgepaschalidis . gr .


Ο 61χρονος ήταν γνωστός και στην Καλαμάτα, όπου συχνά παρουσίαζε τη δουλειά του, τα βιβλία του, και είχε το κοινό του

O 61χρονος αν και απόφοιτος δημοτικού σχολείου προσποιήθηκε τον καθηγητή ιατρικής και ψυχολογίας και το  μέλος Ρωσικής Ακαδημίας και εξαπάτησε έναντι αμοιβής, σύμφωνα με την Αστυνομία,  δεκάδες ανθρώπους που έπεσαν θύματα του και τον παρακολουθούσαν σε ιστοσελίδες και τηλεοπτικές του εμφανίσεις.


Το δίπλωμα που παρουσίαζε στο κοινό του, αναφέροντας ότι ήταν βραβείο από τη ρωσική ακαδημία

Έπειθε ακόμη και ασθενείς με ανίατες και σοβαρές ασθένειες να εγκαταλείπουν την θεραπεία τους και να πίνουν νερό από δήθεν θαυματουργά μπουκαλάκια που τους πωλούσε, πείθοντάς τους ότι «φόρτιζε» με θαυματουργή ενέργεια και δύναμη που κατείχε τα μπουκαλάκια.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση της Αστυνομίας, η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, χρονικής διάρκειας έως 29-05-2019, σύμφωνα με την Εισαγγελική Διάταξη, είναι πολύ πιθανό να οδηγήσει στην αποκάλυψη νέων μαρτύρων και τον εντοπισμό άλλων παθόντων έκθεσης ή και απάτης, αλλά και την αποτροπή τυχόν τέλεσης των αναφερόμενων αδικημάτων.

Για παροχή οποιασδήποτε πληροφορίας, οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με το Τμήμα Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης , στα τηλέφωνα 2310-388349 και 2310-388353. Εξασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της συνομιλίας.

Με πληροφορίες από News247.gr

ΕΛ.ΑΣ.: Στη δημοσιότητα τα στοιχεία του 61χρονου που εξαπατούσε τους πολίτες
To Top