ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ένοπλη ληστεία στην Τράπεζα Πειραιώς στη Χώρα- Άρπαξαν 200.000 ευρώ και εξαφανίστηκαν

Ένοπλη ληστεία σημειώθηκε στο υποκατάστημα της τράπεζας Πειραιώς στη Χώρα του Δήμου Πύλου-Νέστορος, νωρίς σήμερα το πρωί. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, τέσσερις ληστές εισέβαλαν στην τράπεζα, λίγο πριν τις 09.00 το πρωί, και ήταν ένοπλοι. Ακινητοποίησαν τους υπαλλήλους, άρπαξαν -σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες- 200.000 ευρώ και διέφυγαν με γκρι αυτοκίνητο μάρκας skoda ή opel προς άγνωστη κατεύθυνση. Την ώρα εκείνη στην τράπεζα εκτός από τους υπαλλήλους ήταν και πολίτες, που πραγματοποιούσαν τις συναλλαγές τους.

ΕΡΙΞΑΝ ΜΕ ΚΑΛΑΣΝΙΚΟΦ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ ΓΙΑ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟ

Οι ληστές κατέβηκαν στο υπόγειο του κτηρίου και απαίτησαν το ποσό που είχε μέσα το χρηματοκιβώτιο της Τράπεζας. Στη συνέχεια διέφυγαν ρίχνοντας στον αέρα για εκφοβισμό με καλάσνικοφ. Για οργανωμένη και καλά μελετημένη ληστεία κάνουν λόγο οι αρχές. Oι κινήσεις τους  έχουν καταγραφεί και από το κλειστό κύκλωμα που διέθετε το υποκατάστημα της τράπεζας.

To υποκατάστημα της Πειραιώς στη Χώρα είχε γίνει στόχος αγνώστων στις 9 Σεπτεμβρίου όταν και επιχείρησαν να ανατινάξουν το ΑΤΜ, που βρίσκεται δίπλα στην είσοδο της Τράπεζας, χωρίς όμως αποτέλεσμα

ΕΙΧΕ ΓΙΝΕΙ ΣΤΟΧΟΣ ΤΟ ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ 

Η Αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό τους. Να υπενθυμίσουμε ότι, η συγκεκριμένη τράπεζα έχει ξαναγίνει στόχος αγνώστων πριν 3 μήνες περίπου, όταν στις 9 Σεπτεμβρίου άγνωστοι επιχείρησαν να ανατινάξουν το ΑΤΜ που βρίσκεται στην είσοδο του υποκαταστήματος, χωρίς αποτέλεσμα, προκαλώντας ωστόσο υλικές ζημιές στο υποκατάστημα.

ΛΗΣΤΕΙΑ-ΚΑΡΜΠΟΝ ΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΣΤΑ ΕΛΤΑ ΘΟΥΡΙΑΣ

Να σημειωθεί ότι την προηγούμενη εβδομάδα στόχος ληστών έπεσε και το κατάστημα ΕΛΤΑ στη Θουρία. Και εκεί οι ένοπλοι κουκουλοφόροι άρπαξαν πάνω από 100.000 ευρώ και εξαφανίστηκαν, καίγοντας μάλιστα λίγο αργότερα το αυτοκίνητο διαφυγής τους έξω από τη Μικρομάνη.
Το σημερινό περιστατικό ένοπλης ληστείας με μεγάλο χρηματικό ποσό, και παρόμοιο τρόπο δράσης προβληματίζει την Αστυνομία, ωστόσο εκτιμούν ότι δεν σχετίζονται οι δύο ληστείες μεταξύ τους. Ανησυχεί ωστόσο η αύξηση της εγκληματικότητας, και συγκεκριμένα των ένοπλων ληστειών στην περιοχή, το τελευταίο διάστημα.

Μαίρη Περδικέα

Ένοπλη ληστεία στην Τράπεζα Πειραιώς στη Χώρα- Άρπαξαν 200.000 ευρώ και εξαφανίστηκαν

Δημοφιλέστερα

To Top