Τουρισμός

Ένωση Ξενοδόχων Μεσσηνίας για μετανάστες: “Το θέμα είναι να μη φύγουν τελικά διωγμένοι και όσοι ανέλαβαν να τους φιλοξενήσουν”

“Η μετεγκατάσταση προσφύγων και μεταναστών δεν θα βοηθήσει καθόλου την εικόνα της πόλης και του Νομού ως αναδυόμενου τουριστικού προορισμού” αναφέρει ο πρόεδρος της Ένωσης Δημήτρης Καραλής

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Από τον Κυριακάτικο Αθηναϊκό Τύπο πληροφορηθήκαμε ότι το στρατόπεδο Καλαμάτας αποτελεί κυβερνητική επιλογή ως τόπος μετεγκατάστασης και φιλοξενίας προσφύγων/ μεταναστών. Όμως αποτελεί παράδειγμα εσφαλμένης εκτίμησης δεδομένου ότι ο συγκεκριμένος χώρος άπτεται του αστικού ιστού της πόλης και έρχεται σε αντίθεση με προηγούμενες κυβερνητικές εξαγγελίες που ήθελαν οι χώροι αυτοί να απέχουν από τις πόλεις.

Πολύ περισσότερο δε όταν ακόμα και ο Πρωθυπουργός, κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στη Μεσσηνία μίλησε για την αναγκαιότητα λήψης μέτρων για «ανάπτυξη της περιοχής και καλύτερες δουλειές για όλους». Η Μεσσηνία χάρις στο αεροδρόμιο, αποτελεί βασική πύλη εισόδου τουριστών για όλη την Πελοπόννησο. Η περιοχή μας έχει ανάγκη βασικών έργων υποδομής που θα την τονώσουν τουριστικά προς όφελος όχι μόνο των ντόπιων επιχειρήσεων αλλά και της Εθνικής Οικονομίας.

Περιμέναμε εδώ και χρόνια τη δημιουργία του οδικού άξονα Καλαμάτα – Ριζόμυλος – Πύλος – Μεθώνη, την επέκταση και αναβάθμιση του αεροδρομίου καθώς και την αεροπορική σύνδεση της Καλαμάτας με την Κρήτη. Όλα αυτά, θα δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για να διεκδικήσουμε μεγαλύτερο μερίδιο της τουριστικής αγοράς.

Είναι λυπηρό, που, ενώ όλα αυτά είναι άκρως επείγοντα,με περισσή ταχύτητα δρομολογείται η μετεγκατάσταση των προσφύγων και μεταναστών και μάλιστα σε σημείο που δεν θα βοηθήσει καθόλου τη βελτίωση της εικόνας της πόλης και του νομού Μεσσηνίας ως αναδυόμενου τουριστικού προορισμού.

Είναι σαφώς ανθρώπινη υποχρέωση της χώρας μας να αναλάβει τη φιλοξενία κάποιων ταλαιπωρημένων ψυχών που έφυγαν διωγμένοι από τις πατρίδες τους. Το θέμα όμως είναι να μη φύγουν τελικά διωγμένοι και όσοι ανέλαβαν να τους φιλοξενήσουν.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Ο Πρόεδρος
Δημήτριος Καραλής

Ένωση Ξενοδόχων Μεσσηνίας για μετανάστες: “Το θέμα είναι να μη φύγουν τελικά διωγμένοι και όσοι ανέλαβαν να τους φιλοξενήσουν”
To Top