MESSINIA PLUS

Η εορτή των Ταξιαρχών στην Καλαμάτα

Με κάθε επισημότητα και ιεροπρέπεια τιμήθηκε στην Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας η Σύναξη των Παμμεγίστων Ταξιαρχών Μιχαήλ και Γαβριήλ. Επίκεντρο του εορτασμού τόσο ο Παμμεγέθης Ιερός Ναός των Παμμεγίστων Ταξιαρχών Καλαμάτας όσο και το φερώνυμο ιστορικό παρεκκλήσιο, επί της Πλατείας Μαυρομιχάλη, στο Ιστορικό Κέντρο της Καλαμάτας γνωστό με το προσωνύμιο “Άγιος Ταξιαρχάκης”.

Στον Παμμεγέθη Ναό των Ταξιαρχών χοροστάτησε στον Όρθρο και προέστη της Πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας, ο άγων τα ονομαστήριά του, Σεβ. Μητροπολίτης Γέρων Λεοντοπόλεως κ. Γαβριήλ, εκ του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, ενώ στο Παρεκκλήσιο του “Ταξιαρχάκη” ο Πρωτοσύγκελλος της Μητροπόλεως Μεσσηνίας Αρχιμ. Φίλιππος Χαμαργιάς, πλαισιωμένοι αμφότεροι από κληρικούς της πόλεως Καλαμάτας και της περιφέρειας.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, ο Πανασιολογιώτατος Πρωτοσύγκελλος, μετέβη στο Στρατιωτικό Αεροδρόμιο της Μεσσήνης και προέστη της Δοξολογίας προς τιμήν του προστάτου της Αεροπορίας Αρχαγγέλου Μιχαήλ.

Στις εκδηλώσεις που διοργανώθηκαν στην 120 ΠΕΑ και περιελάμβαναν και επίδειξη με το αεροσκάφος Τ-6Α, τον απουσιάζοντα στη Γερμανία Δήμαρχο Καλαμάτας Θανάση Βασιλόπουλο εκπροσώπησε ο Αντιδήμαρχος Γιώργος Φάβας.

ΕΠΙΣΚΕΨΙΜΟ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΙΝΟ ΤΟ ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΚΑΙ ΚΥΡΙΑΚΗ

Αεροπορική επίδειξη από την ομάδα επιδείξεων μεμονωμένου αεροσκάφους Τ-6 «Δαίδαλος» έχει προγραμματιστεί και αύριο Σάββατο στις 16.15. Το πολεμικό αεροδρόμιο θα είναι επισκέψιμο για το κοινό το Σάββατο και την Κυριακή από τις 9.00 έως τις 17.00.

 

Η εορτή των Ταξιαρχών στην Καλαμάτα
To Top