ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επαναλειτουργούν τα ΚΕΠ σε Αρι, Βέργα, Αρφαρά και Θουρία μετά τις διαμαρτυρίες και την ερώτηση Κοσμόπουλου

ΜΕ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ Η ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ - ΜΕΡΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΚΕΠ ΣΕ ΑΡΙ, ΒΕΡΓΑ, ΘΟΥΡΙΑ, ΑΡΦΑΡΑ

Ο Δήμος Καλαμάτας στο πλαίσιο των αρνητικών συνεπειών της εμφάνισης του κορωναϊού και με απόφαση του δημάρχου Καλαμάτας Θανάση Βασιλόπουλου, αναφορικά με τη λειτουργία των υπηρεσιών των ΚΕΠ, αποφάσισε:
Μειώνεται η δια ζώσης επαφή όλων των πολιτών με τις υπηρεσίες του δήμου. Η εξυπηρέτηση του κοινού θα γίνεται μόνο σε εξαιρετικές περιπτώσεις και θα επιτρέπεται η είσοδος στα ΚΕΠ και εφόσον έχει προηγηθεί τηλεφωνική επικοινωνία για ραντεβού, εφόσον τηρούνται όλες οι προδιαγραφές της ιχνηλασιμότητας όπως ισχύουν έως σήμερα.
Πιο συγκεκριμένα:
Ο Δήμος Καλαμάτας στο πλαίσιο των κατεπειγόντων μέτρων αντιμετώπισης των αρνητικών συνεπειών της εμφάνισης του κορωναϊού και της ανάγκης περιορισμού του απόφαση του δημάρχου Αθανάσιου Βασιλόπουλου, προχωράει στις ακόλουθες ενέργειες αναφορικά με τη λειτουργία των υπηρεσιών ΚΕΠ από 21.4.2020 έως 24.4.2020.
στο ΚΕΠ Καλαμάτας (0260) στα τηλέφωνα 2721360748-9.

Το ωράριο λειτουργίας

Το ωράριο λειτουργίας των ΚΕΠ είναι 7:30 – 15:00.

 

Να υπενθυμίσουμε ότι τα ΚΕΠ σε Άρι , Αρφαρά και Θουρία είχαν κλείσει προσωρινά από 16 Μαρτίου,( λόγω έλλειψης υπαλλήλων, αφού είχαν δοθεί άδειες ειδικού σκοπού) και ο κόσμος δεν εξυπηρετούνταν στα παραπάνω χωριά-με αποτέλεσμα να μεταβαίνουν με κίνδυνο να πάρουν και πρόστιμο για άσκοπη μετακίνηση-στο κεντρικό ΚΕΠ της Καλαμάτας. Το θέμα έφερε στη δημοσιότητα η παράταξη Κοσμόπουλου με ερώτησή της στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας , ζητώντας από τον δήμαρχο να δρομολογήσει λύσεις ώστε να επαναλειτουργήσουν και πάλι τα ΚΕΠ και να εξυπηρετείται ο κόσμος. Η απόφαση του Δημάρχου ήρθε, με ωράριο εξυπηρέτησης από 07.30-15.00, κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας των ενδιαφερομένων με τα ΚΕΠ.

Να σημειωθεί επίσης ότι ήδη από τις 14 Απριλίου τόσο ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, όσο και το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης έχουν ανακοινώσει και νέο τρόπο εξυπηρέτησης των πολιτών από τα ΚΕΠ, σε περίπτωση που υπάρχει επείγον αίτημα, με τη δυνατότητα κατ'οίκον παραλαβής πιστοποιητικών σε πολίτες που δυσκολεύονται να χρησιμοποιήσουν τον ηλεκτρονικό τρόπο, αλλά και παραλαβής δικαιολογητικών από τους πολίτες που δεν έχουν τη δυνατότητα να τα στείλουν ηλεκτρονικά προς το ΚΕΠ. Δεν είδαμε κάποια αντίστοιχη ανακοίνωση από το Δήμο Καλαμάτας για αυτόν το νέο τρόπο εξυπηρέτησης.

Διαβάστε και αυτά:

“Καλαμάτα Μπροστά”: Δεν εξυπηρετούνται οι πολίτες με κλειστά τα ΚΕΠ

Χαρδαλιάς: Μ’ ένα τηλεφώνημα, χωρίς χρέωση η αποστολή εγγράφων από τα ΚΕΠ στο σπίτι

 

 

Επαναλειτουργούν τα ΚΕΠ σε Αρι, Βέργα, Αρφαρά και Θουρία μετά τις διαμαρτυρίες και την ερώτηση Κοσμόπουλου

Δημοφιλέστερα

To Top