Yποδομές

“Έπεσαν” οι υπογραφές: 8,5 χλμ νέο δίκτυο ύδρευσης σε 4 χωριά του Δήμου Μεσσήνης

Τσώνης: “Kάθε εβδομάδα θα έχουμε και μια σύμβαση να υπογράφουμε και αρχίζει πλέον η φάση της κατασκευής”

Υπογράφηκε σήμερα στο Δημαρχείο Μεσσήνης μεταξύ του Δημάρχου Γιώργου Τσώνη και του αναδόχου του έργου Γιάννη Αργυράκη η σύμβαση για την υλοποίηση του έργου αντικατάστασης του δικτύου ύδρευσης σε τέσσερις κοινότητες του Δήμου Μεσσήνης.

Συγκεκριμένα, αλλάζουν 8,5χλμ σωληνώσεων ύδρευσης σε Νέα Κορώνη, Ριζόμυλο, Καρποφόρα, Κορομηλιά, και Μαυρομάτι Παμίσου

Πρόκειται για έργο προϋπολογισμού 823.000 ευρώ, με χρηματοδότηση από το πρόγραμμα του υπουργείου Εσωτερίκών “ΦιλόΔημος”, και χρονοδιάγραμμα υλοποίησης 12 μηνών. Η υπογραφή της σύμβασης έγινε σήμερα και από τις επόμενες ημέρες αναμένεται να ξεκινήσουν οι εργασίες αντικατάστασης των πεπαλαιωμένων σωληνώσεων αμιάντου– με τις οποίες υδρεύονται μέχρι και σήμερα τα χωριά αυτά- από άλλες τελευταίας τεχνολογίας με όλες τις σύγχρονες προδιαγραφές. Σε ένα χρόνο από σήμερα τα χωριά αυτά του Δήμου Μεσσήνης θα υδρεύονται μέσα από το νέο δίκτυο ύδρευσης.

ΑΡΓΥΡΑΚΗΣ: ΣΕ ΛΙΓΟΥΣ ΜΗΝΕΣ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΩΝ ΧΩΡΙΩΝ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΝΕΟ ΔΙΚΤΥΟ ΥΔΡΕΥΣΗΣ

ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ:”ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΜΕ ΝΑ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ ΚΑΘΕ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΙΚΟ ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΠΡΟΣ ΟΦΕΛΟΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ ΜΑΣ”

Ιδιαίτερης ζωτικής σημασίας χαρακτήρισε η αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσίων Μεσσήνης Γεωργία Παναγοπούλου το συγκεκριμένο έργο, υπογραμμίζοντας τον εκσυγχρονισμό του δικτύου ύδρευσης που γίνεται και των παρεχόμενων υπηρεσιών στους πολίτες. Η αντιδήμαρχος έκανε μια σύντομη αναδρομή στις διαδικασίες που προηγήθηκαν της σημερινής υπογραφής, επισημαίνοντας ότι υπήρξε έντονο ενδιαφέρον από πολλούς εργολάβους, και δηλώνοντας ταυτόχρονα ότι βρίσκεται σε εξέλιξη η συμβασιοποίση για ένα ακόμα υποέργο, αυτό της αντικατάστασης του δικτύου ύδρευσης σε Ανδριανή και Λογγά.

Συνολικά όπως δήλωσε έχει δρομολογηθεί να αντικατασταθούν περίπου 30 χλμ δικτύου ύδρευσης σε όλη την έκταση του Δήμου Μεσσήνης.

100% ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΕΝΤΑΞΗΣ ΣΤΙΣ ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΙΣ ΤΟΥ “ΦΙΛΟΔΗΜΟΥ”

Τσώνης: “Πήραμε μέρος σε όλες τις προσκλήσεις και έχουμε ενταχθεί για χρηματοδότηση σε όλες”

Όπως δήλωσε ο δήμαρχος, ο Δήμος έχει συμμετάσχει σε όλες τις προσκλήσεις του “ΦιλόΔημου” και έχει πετύχει να έχουν ενταχθεί σε προγράμματα χρηματοδότησης κατά 100%. Κάτι που σημαίνει ότι όλες οι προτάσεις για έργα έγιναν αποδεκτές και χρηματοδοτούνται από τον “ΦιλόΔημο”. “Όλες οι χρηματοδοτήσεις που διεκδικήσαμε το προηγούμενο χρονικό διάστημα, υλοποιούνται”.

Χαρακτήρισε το “Φιλόδημος” ως ένα από τα καλύτερα προγράμματα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, καθώς όπως είπε “λύνει προβλήματα στις υποδομές”, και συνεχάρη και ευχαρίστησε προσωπικά τον υπουργό Εσωτερικών, Αλέξη Χαρίτση για τη συνδρομή του. Παράλληλα ανακοίνωσε την παραλαβή την προσεχή Παρασκευή των 4 μηχανημάτων που Δήμου [3 εκσκαφείς και 1 ερπύστριο], που προμηθεύτηκε ο Δήμος Μεσσήνης, πάλι μέσω του Φιλόδημου.

ΤΣΩΝΗΣ: “ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΜΕΓΑΛΟ ΕΡΓΟ ΣΤΗ ΔΕΥΑΜ-ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΕΡΑΣΕ”

Στο σημαντικό έργο και τις παρεμβάσεις που έχουν γίνει από τη ΔΕΥΑ Μεσσήνης αναφέρθηκε ο δήμαρχος Γιώργος Τσώνης χαρακτηρίζοντας ως πρωτοφανές στα χρονικά το γεγονός ότι πέρασε το προηγούμενο καλοκαίρι χωρίς κανένα πρόβλημα στην ύδρευση των χωριών του Δήμου, σε αντίθεση με τα προηγούμενα χρόνια που “κουβαλούσαμε το νερό με τα βυτία στα χωριά”.

Ρεπορτάζ: Μαίρη Περδικέα-Θανάσης Πουλόπουλος

Δημοφιλέστερα

To Top