Μουσική

“Επιφάνια Αφέρωφ-Πνευματικό Εμβατήριο”: Πάνω από 2.500 θεατές στη συναυλία στην Αρχαία Μεσσήνη

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η συναυλία, που έδωσε η Δημοτική Φιλαρμονική Καλαμάτας, στο Θέατρο της Αρχαίας Μεσσήνης, το βράδυ της Παρασκευής 26 Ιουλίου 2019. Πάνω από 2.500 Μεσσήνιοι και επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να ακούσουν μελοποιημένα ολόκληρα τα έργα «Επιφάνια Αβέρωφ» του Γιώργου Σεφέρη και «Πνευματικό Εμβατήριο» του Άγγελου Σικελιανού, σε μουσική Μίκη Θεοδωράκη. Ο μεγάλος συνθέτης, μάλιστα, απέστειλε και μήνυμα με την ευκαιρία της συναυλίας, χαιρετίζοντας τη διενέργειά της.

Η Δημοτική Φιλαρμονική Καλαμάτας υπό τη διεύθυνση του Κώστα Νικολέα, ο Γιάννης Θωμόπουλος με την Μαρία Κρασοπούλου στην ερμηνεία, ο Κώστας Χαλκιάς στην αφήγηση, πολυμελής χορωδία και η χορευτική ομάδα της Μαρίας Λαδά χάρισαν στο κοινό μια ξεχωριστή ερμηνεία των σπουδαίων έργων.

Ο Δήμος Καλαμάτας, ο Δήμος Μεσσήνης και ο Σύλλογος Απανταχού Νησιωτών «Ο Πάμισος», με τη σημαντική υποστήριξη του Ιδρύματος Καπετάν Βασίλη & Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου, σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας, προσέφεραν αυτή τη σημαντική συναυλία με ελεύθερη είσοδο στους κατοίκους και τους φίλους της Μεσσηνίας.

Φωτογραφίες: Φώτης Κουτρουμπής

“Επιφάνια Αφέρωφ-Πνευματικό Εμβατήριο”: Πάνω από 2.500 θεατές στη συναυλία στην Αρχαία Μεσσήνη

Δημοφιλέστερα

To Top