MESSINIA PLUS

Σε επιφυλακή η Μεσσηνία για την κακοκαιρία – Έκκληση από την Περιφέρεια να αποφεύγουν οι πολίτες τις άσκοπες μετακινήσεις

ΣΥΖΗΤΗΘΗΚΑΝ Η ΠΡΟΛΗΨΗ, Η ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ, Ο ΚΑΛΟΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΑΥΤΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ

Συνεδρίασε εκτάκτως σήμερα το πρωί στην αίθουσα Παναγιώτης Φωτέας στο Διοικητήριο, το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας, της περιφερειακής ενότητας Μεσσηνίας, υπό την προεδρία του αντιπεριφερειάρχη Στάθη Αναστασοπούλου και τον συντονισμό του αρμόδιου Αντιπεριφερειάρχη για θέματα πολιτικής προστασίας Βασίλη Καπέλιου.

Βασικό μήνυμα που δόθηκε με έμφαση και πρέπει να διαδοθεί είναι να μην υπάρξουν άσκοπες μετακινήσεις των πολιτών από την Κυριακή το απόγευμα και τη Δευτέρα λόγω της επικείμενης κακοκαιρίας.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν όλοι οι αρμόδιοι φορείς, μέλη του συντονιστικού οργάνου με τους Δημάρχους Πύλου Νέστορος Παναγιώτη Καρβέλα και Δυτικής Μάνης Δημήτρη Γιαννημάρα να δίνουν το “παρών”.

Τον Δήμο Καλαμάτας εκπροσώπησε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Γιάννης Μπάκας, ενώ εκπροσώπηση είχε ο Δήμος Οιχαλίας με τον αντιδήμαρχο Ηλία Ντονά, ο Δήμος Τριφυλίας με τον Αντιδήμαρχο Αντώνη Βλάχο καθώς και ο Δήμος Μεσσήνης με τον Αντιδήμαρχο Παναγιώτη Γιαννόπουλο.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν εκπρόσωποι των σωμάτων ασφαλείας της Πυροσβεστικής της Αστυνομίας του Λιμενικού και του ένα του Στρατού, καθώς και μέλη εθελοντικών ομάδων που συνεισφέρουν στην πολιτική προστασία του Νομού.

Η έκτακτη συνεδρίαση του συντονιστικού οργάνου συνεκλήθη λόγω της επικείμενης κακοκαιρίας η οποία αναμένεται να έχει θυελλώδεις ανέμους, χιονοπτώσεις σε μεγάλο υψόμετρο, και “τσουχτερό” κρύο.

Ο συντονισμός και η επιφυλακή του Οργάνου επικεντρώνεται κυρίως λόγω των πολύ ισχυρών ανέμων που αναμένονται και των χιονοπτώσεων στον Ταύγετο και στην ορεινή Μεσσηνία, κυρίως στα 45 χλιλόμετρα της 7ης επαρχιακής οδού στη Δημοτική Ενότητα Είρας, περιοχή ευθύνης του Δήμου Οιχαλίας.

Συμμετείχαν επίσης ο Διοικητής του 9ου Συντάγματος Πεζικού Συνταγματάρχης Σταύρος Φωτεινάκης, ο Υποδιοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καλαμάτας Θανάσης Κατσαφάδος, ο Αστυνομικός Διευθυντής Παναγιώτης Μάνδαλος, ο εκπρόσωπος του Λιμεναρχείου Καλαμάτας υποπλοίαρχος Λ.Σ. Γιάννης Παγάνης, εκρπόσωπος της 120 ΠΕΑ ο Υποσμηναγός Ηλίας Σακκάς.

Ο εκπρόσωπος της εθελοντικής ομάδας ΓΑΙΑ της Μάνης Κώστας Ξυδέας επεσήμανε την βοήθεια προς τους κτηνοτρόφους και αναφέρθηκε στους κινδύνους στα ορεινά χωριά από τον παγετό. Ζήτησε να υπάρξει μέριμνα για ανθρώπους που μένουν σε σπίτια χωρίς ρεύμα και είπε ότι το Κέντρο Υγείας Αγίου Νικολάου δεν διαθέτει ασθενοφόρο, γιατί η οδηγός του βρίσκεται σε άδεια εδώ και 2 σχεδόν εβδομάδες. Τον λόγο πήραν και οι εκπρόσωποι των Εθελοντών Διασωστών, του Ερυθρού Σταυρού και των τηλεπικοινωνιών.

To Top