ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ιατρικός Σύλλογος Μεσσηνίας: Καταδικάζει το περιστατικό βίας που έγινε στο Νοσοκομείο Καλαμάτας και ζητά μέτρα

Με αφορμή το περιστατικό βίας που έγινε την Κυριακή το βράδυ στο Νοσοκομείο Καλαμάτας με νεαρό τοξικομανή Ρομά να επιτίθεται στο νοσηλευτικό προσωπικό που προσπαθούσε να τον περιθάλψει, και στη συνέχεια τη συνδρομή της Αστυνομίας, ο Ιατρικός Σύλλογος Μεσσηνίας εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία καταδικάζει το επεισόδιο βίας και ζητά να ληφθούν μέτρα για την προστασία του προσωπικού του Νοσηλευτικού Ιδρύματος.

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Ο ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

“Ο Ιατρικός Σύλλογος Μεσσηνίας καταδικάζει τα επεισόδια βίας που γίνονται στα Νοσηλευτικά Ιδρύματα και θέτουν σε κίνδυνο την υγεία τόσο του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού όσο και την υγεία των ασθενών τους.

Με αφορμή το τελευταίο περιστατικό βίαιης συμπεριφοράς που έγινε στο Νοσοκομείο Καλαμάτας, καλείται ο Διοικητής να πάρει τα απαιτούμενα μέτρα και καλείται και η Πολιτεία να αναλάβει τις ευθύνες της και να πάρει θέση ώστε να αποτραπούν στο μέλλον τέτοιου είδους περιστατικά.

Έχομε κατ’ επανάληψη προτείνει την αστυνόμευση στους χώρους των Νοσοκομείων καθώς και την αλλαγή του αδικήματος βίας που γίνεται ενάντια στο νοσηλευτικό προσωπικό ως ιδιώνυμο αδίκημα, ώστε να αποτραπούν οι επίδοξοι δράστες τέτοιας συμπεριφοράς.

Οι Ιατρικοί Σύλλογοι της Χώρας καθώς και ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος έχουν καταθέσει προτάσεις στο Υπουργείο Υγείας για αλλαγή του Νομοσχεδίου προς συγκεκριμένη κατεύθυνση”.

Ιατρικός Σύλλογος Μεσσηνίας: Καταδικάζει το περιστατικό βίας που έγινε στο Νοσοκομείο Καλαμάτας και ζητά μέτρα

Δημοφιλέστερα

To Top