ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ιατρικός Σύλλογος Μεσσηνίας: Τραγική η κατάσταση στα Νοσοκομεία της Μεσσηνίας

ΥΠΟΣΤΕΛΕΧΩΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟΥΣΙΑ ΒΑΣΙΚΩΝ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΩΝ ΘΕΤΟΥΝ ΣΕ ΣΟΒΑΡΟ ΚΙΝΔΥΝΟ ΤΟΥΣ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ ΠΟΥ ΠΡΟΚΥΠΤΟΥΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Ο Ιατρικός Σύλλογος Μεσσηνίας παρακολουθεί τις εξελίξεις που αφορούν στα Νοσοκομεία Μεσσηνίας με αγωνία.
Παρότι έχει ενημερώσει τόσο μέσω του Τύπου όσο και μέσω διαβημάτων τους αρμόδιους φορείς, 6η ΥΠΕ, Υπουργείο Υγείας και Διοίκηση Νοσηλευτικών Μονάδων Μεσσηνίας εδώ και μήνες να αναλάβουν τις ευθύνες τους, δυστυχώς δεν υπάρχει καμιά πρόοδος στη στελέχωσή τους με ιατρικό προσωπικό των Νοσοκομείων τόσο της Καλαμάτας όσο και της Κυπαρισσίας.

Συγκεκριμένα η Νοσηλευτική Μονάδα Κυπαρισσίας που είναι στο προσκήνιο τις τελευταίες ημέρες, δεν υπολειτουργεί, αλλά η σωστή έκφραση είναι ότι δεν λειτουργεί καν σαν Νοσοκομειακή Μονάδα.
Η Χειρουργική Κλινική στη Κυπαρισσία δεν νοσηλεύει κανένα ασθενή, διότι έχει μετακινηθεί εδώ και μήνες στο Νοσοκομείο Καλαμάτας ο Διευθυντής της Χειρουργικής, παρότι έχουμε διαμαρτυρηθεί εντόνως κατ’ επανάληψη.
Ο μοναδικός μόνιμος Επιμελητής Χειρουργός έχει αποσπασθεί από έτους σε Νοσοκομείο των Αθηνών με απόφαση της 6ης ΥΠΕ.
Από τους δύο Επικουρικούς που απέμειναν ό ένας ήταν σε άδεια και ο άλλος είχε φύγει λόγω λήξης της θητείας του και δεν έχει γίνει μέριμνα για την αντικατάστασή του.
Αποτέλεσμα όλων είναι να κινδυνεύουν οι συνάνθρωποί μας όπως έγινε χθες με συγκεκριμένο περιστατικό.
Η Παθολογική Κλινική στη Κυπαρισσία λειτουργεί δέκα ημέρες μέσα στον Αύγουστο, λόγω ελλείψεως ιατρών.
Το Αναισθησιολογικό Τμήμα σύντομα θα πάψει να λειτουργεί διότι ο ένας ιατρός θα φύγει λόγω λήξης της θητείας του και η μόνιμη Επιμελήτρια Αναισθησιολόγος θα φύγει λόγω εύρεσης θέσεως σε άλλο Νοσοκομείο μιας και δεν υπάρχει σοβαρό χειρουργικό αντικείμενο στη Νοσηλευτική Μονάδα Κυπαρισσίας.
Η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού υπολειτουργεί εδώ και μήνες μιας και η μοναδική ιατρός Νεφρολόγος έχει μετακινηθεί στο Νοσοκομείο Καλαμάτας. Έτσι η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού λειτουργεί με δύο αποσπασμένους Γενικούς Ιατρούς.
Αυτή είναι η τραγική κατάσταση στα Νοσοκομεία Μεσσηνίας.
Σαν Ιατρικός Σύλλογος Μεσσηνίας δεν θα αφήσουμε να συνεχιστεί η κατάσταση αυτή.
Καλούμε όλους τους αρμόδιους φορείς να αναλάβουν τις ευθύνες τους.
Ο Ιατρικός Σύλλογος Μεσσηνίας σύντομα θα συγκαλέσει σύσκεψη όλων των αρμοδίων φορέων, Συλλόγου Ιατρών Νοσοκομείων Μεσσηνίας- 6η ΥΠΕ- Εκπροσώπων Υπουργείου Υγείας- Βουλευτές του Νομού μας- Περιφερειάρχη κ.α. για να βρεθεί λύση.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                         Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΤΖΩΡΤΖΙΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ     ΜΑΝΔΗΛΑΡΗΣ ΗΛΙΑΣ

Ιατρικός Σύλλογος Μεσσηνίας: Τραγική η κατάσταση στα Νοσοκομεία της Μεσσηνίας
To Top