MESSINIA PLUS

Καύσωνας: Γέμισαν οι παραλίες-Έσπασε το ρεκόρ του 1969- Στους 38,3 βαθμούς Κελσίου έφτασε ο υδράργυρος στην Καλαμάτα!

Στο “κόκκινο” Αρφαρά και Κοπανάκι-Ρεκόρ ζέστης

ΕΣΠΑΣΕ ΤΟ ΡΕΚΟΡ ΤΟΥ ΜΑΪΟΥ ΤΟΥ 1969-ΣΤΟΥΣ 38, 3 ΕΦΤΑΣΕ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΣΤΙΣ 2 ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ

Στις υψηλότερες θερμοκρασίες για σήμερα 17 Μαΐου τα Αρφαρά με 41.1 °C, ο Μάνεσης και το Αεροδρόμιο με 40°C . Το Κέντρο της Καλαμάτας έλιωσε με 38.3 °C, το Νησάκι με 37.7 °C, ενώ και το Λιμάνι δεν τη γλύτωσε σήμερα σκαρφαλώνοντας στους 36.4 °C. Σχετικά δροσερές σε σχέση με τις υπόλοιπες περιοχές παρέμειναν η Καρδαμύλη με 31.3 °C και η Γιάλοβα με 31.7°C .

Φωτογραφία από την παραλία της Καλαμάτας σήμερα το μεσημέρι.

Γέμισαν από το πρωί οι παραλίες της Καλαμάτας λόγω του καύσωνα που συνεχίζεται με θερμοκρασίες να καταγράφουν ιστορικό υψηλό. Ο υδράργυρος χτύπησε χθες “κόκκινο” για δεύτερη μέρα στα Αρφαρά με τη θερμοκρασία να σημειώνει πανελλαδικό ρεκόρ, και να φτάνει τους 40,2 βαθμούς.

Παραλία Σάντοβας

Παραλία Καλαμάτας! Παραδοσιακά με ομπρέλα και ψυγειάκι!

Και σήμερα όμως η μέρα φαίνεται πως θα σημειώσει νέο ρεκόρ ζέστης, καθώς ήδη από τις 11.46 το πρωί η θερμοκρασία στην πόλη της Καλαμάτας έφτασε τους 36,2 βαθμούς Κελσίου. Και πράγματι στις 2, σήμερα το μεσημέρι, ο υδράργυρος έφτασε τους 38,3 βαθμούς Κελσίου, σπάζοντας το ρεκόρ θερμοκρασίας Μαΐου 1969, όταν στις 30 εκείνου του μήνα η θερμοκρασία στην Καλαμάτα έφτασε τους 37 βαθμούς Κελσίου.

Η εικόνα της παραλίας της Καλαμάτας στο ύψος της Ανάστασης, (ώρα 11.30) όπως καταγράφεται από τις live web κάμερες του weather-messinia

Ο κόσμος βρήκε δροσερό καταφύγιο στην παραλία όπου αυτή την ώρα πλήθος κόσμου, κυρίως οικογένειες με μικρά παιδιά απολαμβάνουν το μπάνιο τους. Με θερμοκρασίες που θυμίζουν περισσότερο Ιούλιο παρά Μάιο, και το Εθνικό Αστεροσκοπείο να προειδοποιεί για αυξημένη υπεριώδη ακτινοβολία, σε επίπεδα καλοκαιριού, καλό είναι όσοι επιλέξουν την παραλία να δροσιστούν να πάρουν μαζί τους όλα τα απαραίτητα, αντηλιακά, καπέλα, ομπρέλες, και νερό, και να αποφύγουν την έκθεση στον ήλιο από τις 11 μέχρι και τις 3 το μεσημέρι.

ΡΕΚΟΡ ΖΕΣΤΗΣ ΣΕ ΑΡΦΑΡΑ-ΚΟΠΑΝΑΚΙ: ΣΤΟΥΣ 41,1 ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ 39,9 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ

202005171630 WEB daily max temp

 

 

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Η ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΤΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ meteo ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΑΣΤΕΡΟΣΚΟΠΕΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

Διατηρούνται οι πολύ υψηλές θερμοκρασίες στη χώρα μας την Κυριακή 17/05. Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, η μέγιστη θερμοκρασία θα φτάσει τους 39-41 βαθμούς στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά, στο Ανατολικό Αιγαίο και στην Κρήτη.

ΣΤΑΔΙΑΚΗ ΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑΣ ΑΠΟ ΤΕΤΑΡΤΗ

Από το χάρτη που ακολουθεί και παρουσιάζει την απόκλιση της θερμοκρασίας από τη μέση τιμή της περιόδου 1979-2010 σε ύψος 1500 μέτρων πάνω από το έδαφος, γίνεται εμφανές ότι οι εξαιρετικά θερμές αέριες μάζες που προκάλεσαν το κύμα ζέστης των τελευταίων ημερών θα παραμείνουν πάνω από τη χώρα και την Κυριακή 17/05. Σταδιακή αποχώρηση τους προς ανατολικά και βαθμιαία πτώση της θερμοκρασίας αναμένεται από την Τρίτη 19/05 και κυρίως την Τετάρτη 20/05.

Ιδανικές για κολύμβηση θα είναι οι συνθήκες στις περισσότερες παραλίες της χώρας αφού οι άνεμοι θα είναι εξασθενημένοι. Μπορείτε να συμβουλεύεστε την ενότητα «Χάρτης Παραλιών» για να πληροφορείστε για τις συνθήκες κολύμβησης στις Ελληνικές παραλίες. Στο σχετικό χάρτη παρουσιάζονται οι συνθήκες κολύμβησης που αναμένονται το μεσημέρι της Κυριακής 17/05.

Επιμέλεια: Μαίρη Περδικέα

με πληροφορίες από:meteo.gr και http://kalamata.meteoclub.gr/

 

 

στρώματα καλαματα
φροντιστήρια καλαματα
car rentals kalamata
car rentals kalamata
επαγγελματικες ομπρελες
δικηγορικα γραφεια
Travel Agency Crete
κατασκευη ιστοσελίδων καλαματα
Hotel Piraeus
ψυχολογοι αθηνα
Ορθοπαιδικός χειρουργός
Διαμονή Στούπα
συναινετικο διαζυγιο
ιδιαιτερα μαθηματα καλαματα
finikounda apartments
μεσσηνια
apartments koroni
Μεταφράσεις Καλαμάτα
taxi kalamata airport
στεγανοποιηση ταρατσας
λογοθεραπεια καλαματα
αγορα σπιτιου καλαματα
λουκουμια καλαματα
διαμονη αστρος
milos suites
kalamata hotel
οπτικα καλαματα
areopoli hotel
ηλιακοι θερμοσιφωνες καλαματα
mani apartments
kardamili hotels
methoni hotels
γεωπονικα εφοδια
επιπλα καλαματα
στέκες μαλλιων

Καύσωνας: Γέμισαν οι παραλίες-Έσπασε το ρεκόρ του 1969- Στους 38,3 βαθμούς Κελσίου έφτασε ο υδράργυρος στην Καλαμάτα!
To Top