Αθλητισμός

Καλαμάτα- Αστέρας Βλαχιώτη 1-0: Αλιατίδης και δύο στα δυο!

ΔΕΥΤΕΡΗ ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΗ ΝΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΤΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΕ 900 ΘΕΑΤΕΣ

Με τον “πύργο” Μανώλη Αλιατίδη να δίνει την λύση και να αναδεικνύεται σε πρόσωπο του ματς, η Καλαμάτα επιβλήθηκε 1-0 του Αστέρα Βλαχιώτη και έκανε το 2 στα 2 στον 8ο όμιλο της Γ’ Εθνικής, χωρίς να ενθουσιάσει με την απόδοσή της, καταλτώντας μια "επαγγελματική νίκη".

Ήταν μια επαγγελματική νίκη για τους μελανόλευκους, οι οποίοι αυτή τη φορά δεν εντυπωσίασαν με την παρουσία τους αλλά στην παρούσα φάση αυτό που μετράει είναι το αποτέλεσμα και πως αυτό αποτυπώνεται στον βαθμολογικό πίνακα. Στο δια ταύτα λοιπόν, το συγκρότημα του Γιάννη Χριστόπουλου με τον Παναργειακό και τον Ασπρόπυργο είναι έως τώρα τα τρία άλογα κούρσας στην φετινή σεζόν με το 2/2.

Η Καλαμάτα δεν μπόρεσε να βγάλει τις φάσεις προηγούμενων αγώνων αλλά ακόμη κι έτσι είχε τις ευκαιρίες για πιο άνετο σκορ.

Ο Αλιατίδης, ο οποίος ήταν απροσπέλαστος αμυντικά και είχε τελείωμα μεγάλου σέντερ φορ στο 35’ για το γκολ της νίκης, ήταν μακράν του δεύτερου ο κορυφαίος του ματς ενώ επιθετική πνοή έδωσε ο Λαθύρης με την είσοδό του στο δεύτερο μέρος.

Ο Βλαχιώτης παρουσίασε διαφορετική εικόνα σε σχέση με την πρεμιέρα, κάτι το οποίο τόνιζε ο Γιάννη Χριστόπουλος όλη την εβδομάδα, έδειξε πως διαθέτει αξιόλογες μονάδες αλλά όχι το απαραίτητο βάθος για την διάρκεια του πρωταθλήματος.

Ο Γιάννης Χριστόπουλος προχώρησε σε δυο αλλαγές σε σχέση με την 11άδα που είχε παρατάξει στα δυο τελευταία επίσημα ματς καθώς θέση στο αρχικό σχήμα πήραν οι Ψάνης, Ζαχαρόπουλος ενώ εκτός 18άδας έμεινε ο Ζελέκου ο οποίος αντιμετώπισε ένα μικροπρόβλημα στην τελευταία προπόνηση.

Κάτω από τα γκολπόστ κάθισε ο Βούρας, κεντρικό αμυντικό δίδυμο οι Βοσκόπουλος, Αλιατίδης, δεξιά ο Τσόπελας, αριστερά ο Ψάνης. Στον άξονα έπαιξε ο Ζαχαρόπουλος με τον Πινδώνη, δεξιά ο Μίνγκας, αριστερά ο Φουάσης και επιθετικό δίδυμο ο Αθανασόπουλος με τον Γιόνδη.

Σε αντίθεση με τα προηγούμενα ματς η Καλαμάτα δεν μπήκε με την ίδια διάθεση ενώ η ξαφνική μπόρα λίγο πριν την σέντρα του ματς έκανε δύσκολη την κυκλοφορία της μπάλας. Οι φιλοξενούμενοι έψαχναν με μεγάλες μπαλιές τους Ολακούνλε και Φόντζα, οι οποίοι με την σειρά τους πίεζαν ψηλά και έκαναν δύσκολο το κατέβασμα της μπάλας απο τους μελανόλευκους.

Η πρώτη τελική ήρθε στο 6’ με κεφαλιά άουτ του Πινδώνη αλλά στην συνέχεια υπήρξε ένα κενό διάστημα μέχρι το 22’ όταν ο Ψάνης έβγαλε σέντρα απο αριστερά αλλά η κεφαλιά του Μίνγκα κατέληξε στην αγκαλιά του Μάνου.

Σταδιακά οι γηπεδούχοι άρχισαν να ανεβάζουν την πίεση και έφτασαν στο 1-0 από στημένη φάση.

Ο Μίνγκας εκτέλεσε κόρνερ απο αριστερά με τον Αλιατίδη να προλαβαίνει τους αμυντικούς στο πρώτο δοκάρι και με προβολή να ανοίγει το σκορ!

Το γκολ ζέστανε την κερκίδα και οι μελανόλευκοι προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν την ψυχολογία της στιγμής αλλά δυο προσπάθειες των Αθανασόπουλου, Γιόνδη πέρασαν χωρίς απειλή. Ο Βλαχιώτης αντίθετα, είχε την πρώτη τελική του στο ματς όταν μετά από κόρνερ ο στόπερ Κότσαλης έκανε γυριστό μέσα από την περιοχή στέλνοντας την μπάλα άουτ από το οριζόντιο.

Οι φιλοξενούμενοι είχαν την πρώτη καλή στιγμή και του δεύτερου μέρους. Ο Ολακούλνε βρέθηκε στην περιοχή και γύρισε αλλά πανταχού παρών Αλιατίδης με τάκλιν έδιωξε σε κόρνερ.

Στα πρώτα λεπτά οι γηπεδούχοι δεν είχαν ουσία στο παιχνίδι τους. Απείλησαν για πρώτη φορά στο β’ μέρος με σουτ άουτ του Πινδώνη στο 66’ και δυο λεπτά μετά τον Μίνγκα ο οποίος έγινε κάτοχος της μπάλας απο λάθος του Κορνιάτη αλλά το σουτ πέρασε ψηλά άουτ.

Η πρώτη αλλαγή του Γιάννη Χριστόπουλου ήταν του Μαστραντωνάκη στην θέση του Αθανασόπουλου και λίγο μετά ο Λαθύρης πήρε την θέση του Μίνγκα και έδωσε νέα πνοή στην μελανόλευκη επίθεση αφού με τους φιλοεξενούμενους να έχουν πάρει μέτρα στο γήπεδο βρήκε ανοικτό γήπεδο και κενούς χώρους.

Όσο όμως παρέμενε το ρευστό 1-0 ο Αστέρας Βλαχιώτη συνέχιζε να ελπίζει αλλά πλέον η κούραση έκανε εμφανή τα σημάδια της και οι τελευταίες φάσεις ανήκαν στους γηπεδούχους.

Στο 90’ ο Λαθύρης έφυγε στην πλάτη της άμυνας από διώξιμο του Βοσκόπουλου αλλά πλάσαρε λίγο άουτ ενώ δυο λεπτά δέχτηκε ωραία μπαλιά του Αντωνιάδη και πλάσαρε αλλά ο Μάνος απέκρουσε με τα πόδια.

Καλαμάτα: {Χριστόπουλος} Βούρας, Τσόπελας, Ψάνης, Βασκόπουλος, Αλιατίδης, Ζαχαρόπουλος, Φούασης (93’ Γκελκέρια), Πινδώνης, Γιόνδης (86’ Αντωνιάδης), Μίνγκας (76’ Λαθύρης), Αθανασόπουλος (66’ Μαστραντωνάκης)

Αστέρας Βλαχιώτη {Κετικίδης}: Μάνος, Κολλιάκος, Καρνιάτης, Χρήστου (81’ Καρακίτσος), Κότσαλης, Φόντζα, Χελιώτης, Λεϊμονίτης, Ολακούνλε, Παναγόπουλος, Σαμπατάκος

Πηγή

Η ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΥ

Καλαμάτα- Αστέρας Βλαχιώτη 1-0: Αλιατίδης και δύο στα δυο!

Δημοφιλέστερα

To Top