MESSINIA PLUS

Καλαμάτα-Βενετία: Εντυπωσίασε το «πέταγμα του Αγγέλου»!

Σχεδόν με τον ίδιο τρόπο ξεκίνησαν χτες οι καρναβαλικές εκδηλώσεις στην Καλαμάτα αλλά και στη Βενετία!

Στην Ιταλική πόλη, χιλιάδες άνθρωποι, οι περισσότεροι ντυμένοι με κοστούμια εποχής, παρακολούθησαν στη διάσημη πλατεία του Αγίου Μάρκου, το παραδοσιακό «πέταγμα του Αγγέλου» στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για το καρναβάλι της Βενετίας.
«Ένιωσα τόση ενέργεια. Αισθάνθηκα την ενέργεια να ανεβαίνει από τα πόδια μου στο υπόλοιπο σώμα ακόμα κι αν πετούσα στον αέρα. Ένιωθα τα μάτια των ανθρώπων πάνω μου σαν να ήταν ένα μοναδικό και ενιαίο όργανο που δονούταν, σαν μια καρδιά που χτυπούσε» δήλωσε στο AFP-TV η Λίντα Πάνι, ο «άγγελος» στις φετινές εκδηλώσεις.


Το “πέταγμα του αγγέλου” είναι η συναρπαστική πτήση από την κορυφή του Καμπανίλε στο κέντρο της πλατείας του Αγίου Μάρκου!

Κάθε πρώτη Κυριακή του καρναβαλιού της Βενετίας, το μεσημέρι, μια νεαρή γυναίκα κατεβαίνει “πετώντας” από το καμπαναριό της βασιλικής του Αγίου Μάρκου, κρεμασμένη από ένα καλώδιο, και πετάει κονφετί στους χιλιάδες μεταμφιεσμένους που φορούν μάσκες και κοστούμια εποχής κι έχουν κατακλύσει την πλατεία, για να συναντήσει κατόπιν τον δόγη 80 μέτρα χαμηλότερα.
Ήταν στα μέσα του 1500 κατά τη διάρκεια της Αποκριάς όταν ένας νεαρός Τούρκος ακροβάτης λέγεται ότι κατάφερε κάτι ανήκουστο!

ΜΕ ΕΝΑ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΟ ΑΚΡΟΒΑΤΙΚΟ – AERIAL ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΤΑ ΔΥΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΑ!

Πάνω σε τεντωμένο σχοινί και με τη βοήθεια μιας ράβδου για να ισορροπεί, ανέβηκε από μια αγκυροβολημένη γόνδολα στο καμπαναριό του Αγίου Μάρκου.
Ήταν μια πράξη, που προκάλεσε το θαυμασμό των Ενετών, αλλά και του Δόγη, που από τότε καθιερώθηκε ως ετήσια καρναβαλική εκδήλωση με το όνομα “το Πέταγμα του Τούρκου”!

Αυτό, συνήθως γινόταν την τελευταία Πέμπτη της Αποκριάς, μπροστά σε πλήθος κόσμου, τους ευγενείς και φυσικά το Δόγη!
Στα πλαίσια των μεταμφιέσεων ο ακροβάτης φόρεσε και φτερά γι’αυτό η πτήση μετονομάστηκε σε “Πτήση του Αγγέλου”.

Ο “Αγγελος” της Καλαμάτας ήταν η Ελένη Τριγκιλίδα από τον ΑΘΛΟ Καλαμάτας, που έχει εντυπωσιάσει με τις επιδείξεις της πολλές φορές σε εκδηλώσεις της πόλης κι όχι μόνο!
Λίγο πριν την έναρξη κατέβηκε χαμηλά, πήρε έναν εκτοξευτήρα σερπαντίνων και “πυροβόλησε” πάνω από την σκηνή!

Δημοφιλέστερα

To Top