ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Καρδαμύλη: Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια δυο γυναικών στο φαράγγι του Βυρού

ΕΓΚΛΩΒΙΣΤΗΚΑΝ ΓΙΑ 3 ΩΡΕΣ ΣΕ ΔΥΣΒΑΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 112 – ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΕΣΠΕΥΣΕ ΕΙΔΙΚΟ ΚΛΙΜΑΚΙΟ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΚΑΛΑ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΟΥΣ

Φωτό από την διάσωση

Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια δύο αλλοδαπών γυναικών ηλικίας από το Ηνωμένο Βασίλειο, περίπου 40 ετών, που ξεκίνησαν το μεσημέρι για πεζοπορία στο γραφικό αλλά δύσκολο φαράγγι του Βυρού στην Καρδαμύλη με προορισμό το Εξωχώρι.

Οι δύο γυναίκες περίπου στις 4:00 το απόγευμα τηλεφώνησαν στη γραμμή έκτακτης ανάγκης 112 και ενημέρωσαν ότι έχασαν το μονοπάτι κι έχουν εγκλωβιστεί σε ένα δύσβατο και σαθρό σημείο περίπου στη μέση της διαδρομής – κοντά στο ξενοδοχείο “Φαράγγι” στο Εξωχώρι και δεν μπορούσαν να μετακινηθούν.
Αμέσως ειδοποιήθηκε η Ελληνική Αστυνομία, η εθελοντική ομάδα Γαία Μάνης και η Πυροσβεστική και ένα κλιμάκιο μαζί με δύο μόνιμους κατοίκους της Καρδαμύλης, άριστους γνώστες της περιοχής ξεκίνησαν για το σημείο που είχαν δηλώσει οι δύο γυναίκες.
Πήγαν στο σημείο που έδωσαν στην κλήση του 112, 4 πυροσβέστες, δυο αστυνομικοί, 7 στελέχη της Γαίας και οι δυο μόνιμοι κάτοικοι, έμπειροι ορειβάτες της επιχείρησης Mountain Activity “2407”.

Μετά από μία ώρα περίπου έφτασαν στο σημείο και βοήθησαν τις δύο γυναίκες να απεγκλωβιστούν και όλοι μαζί πεζοπορώντας έφτασαν μέχρι το Εξωχώρι όπου τους περίμενε και άλλη δύναμη εθελοντών.
Οι δύο γυναίκες είναι καλά στην υγεία τους αλλά φοβήθηκαν ότι θα χαθούν και σοκαρίστηκαν για αυτό το λόγο τηλεφώνησαν στην ενιαία ευρωπαϊκή γραμμή έκτακτης ανάγκης και αυτή τη στιγμή βρίσκονται στο ξενοδοχείο τους στην Καρδαμύλη.
Να πούμε ότι το φαράγγι του Βυρού έχει συνολικό μήκος 14 χιλιόμετρα και σε κάποια σημεία είναι δύσβατο κι απαιτεί άριστη γνώση της περιοχής.

Καρδαμύλη: Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια δυο γυναικών στο φαράγγι του Βυρού
To Top