ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κινητές Ομάδες ΕΟΔΥ: Έλεγχοι για κορονοϊό σε Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας και Ερυθρό Σταυρό

ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΔΕΙΓΜΑΤΟΛΗΠΤΙΚΟΙ ΕΛΕΓΧΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΙΝΗΤΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΕΟΔΥ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ

Συγκεκριμένα, σήμερα πραγματοποιούνται έλεγχοι για κορονοϊό στο Περιφερειακό Τμήμα Ερυθρού Σταυρού Καλαμάτας, επί της οδού Κεφάλα,  αλλά και στο αστυνομικό προσωπικό της Διεύθυνσης Αστυνομίας Μεσσηνίας.
Τα αποτελέσματα των ελέγχων θα σταλούν στην Αθήνα όπου θα εξεταστούν και αύριο αναμένονται τα αποτελέσματα. Συνολικά ελήφθησαν 35 δείγματα, τα 20  από το προσωπικό του Ερυθρού Σταυρού και 15 από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Μεσσηνίας.

Σε περίπτωση που στα δείγματα αυτά εντοπιστούν τυχόν κρούσματα, θα ακολουθηθεί η διαδικασία που προβλέπεται σε αυτές τις περιπτώσεις. Μέχρι στιγμής πάντως όλα έχουν κυλήσει ομαλά και δεν έχει εντοπιστεί κάποιο κρούσμα στους ελέγχους που ήδη έχουν γίνει. Να επισημάνουμε ότι οι έλεγχοι είναι δειγματοληπτικοί και έχουν ένα καθημερινό πλαφόν, γύρω στις 35 με 40 δειγματοληψίες.

Να υπενθυμίσουμε ότι την προηγούμενη εβδομάδα οι δειγματοληπτικοί έλεγχοι έγιναν σε προσωπικό και στελέχη της ΠΕ Μεσσηνίας, ενώ έχουν προηγηθεί και άλλες δειγματοληψίες το προηγούμενο διάστημα σε ιδρύματα και δομές Υγείας της Καλαμάτας.

Μάλιστα, σύμφωνα με τον σχεδιασμό που γίνεται από το Κέντρο Υγείας Καλαμάτας, το επόμενο διάστημα οι Κινητές Ομάδες του ΕΟΔΥ θα βγουν και εκτός Καλαμάτας με πρώτο σταθμό τα Κέντρα Υγείας και δειγματοληπτικούς ελέγχους στους κατοίκους χωριών. Οι έλεγχοι αναμένεται να συνεχιστούν για ένα τετράμηνο ίσως και εξάμηνο, ώστε να ελεγχθούν όσο το δυνατόν περισσότεροι κάτοικοι της Μεσσηνίας, να εντοπιστούν τυχόν κρούσματα, να αντιμετωπιστούν άμεσα, και να αποφευχθεί οποιαδήποτε διασπορά του ιού στο Νομό μας.

Κινητές Ομάδες ΕΟΔΥ: Έλεγχοι για κορονοϊό σε Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας και Ερυθρό Σταυρό

Δημοφιλέστερα

To Top