Yποδομές

Κλειστό Γυμναστήριο και Κολυμβητήριο στη Μεσσήνη

ΥΠΟΓΡΑΦΗΚΕ Η ΣΥΜΒΑΣΗ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΚΤΑΣΗΣ ΓΑΙΑ ΟΣΕ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΜΕΣΣΗΝΗΣ

Για σχεδόν έναν αιώνα, 99 χρόνια παραχωρείται η χρήση εκτάσεων της ΓΑΙΟ ΟΣΕ στον Δήμο Μεσσήνης, προκειμένου να κατασκευαστεί Κλειστό Γυμναστήριο και Κολυμβητήριο για τους δημότες της Μεσσήνης. Πρόκειται για έκταση συνολικά 17 στρεμμάτων που βρίσκονται στην είσοδο της πόλης της Μεσσήνης, όπου τα 6 στρέμματα και συγκεκριμένα 6.330 τμ παραχωρούνται για να κατασκευαστούν αθλητικές εγκαταστάσεις με ΣΔΙΤ.

ΤΣΩΝΗΣ: “ΑΝΑΞΙΟΠΟΙΗΤΟ ΦΙΛΕΤΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟ ΕΙΧΕ ΑΓΓΙΞΕΙ ΚΑΜΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ”

Πρόκειται για ένα “αναξιοποίητο φιλέτο”, όπως είπε χαρακτηριστικα κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο δήμαρχος Μεσσήνης, Γιώργος Τσώνης, “που δεν είχε αγγίξει καμία μέχρι τώρα Δημοτική Αρχή. Εμείς αποφασίσαμε να το διεκδικήσουμε και τα καταφέραμε”.
Ο Δήμαρχος εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς τον παρευρισκόμενο Θανάση Σχίζα, προς το Υπουργείο Υποδομών και τον υπουργό Χρήστο Σπίρτζη για τη συμβολή του.

Ο χώρος που παραχωρήθηκε είναι ουσιαστικά η σιδηροδρομική περιουσία γύρω από τον σταθμό της πόλης, ενώ το εκτιμώμενο κόστος από την κατασκευή Κλειστού Γυμναστηρίου και Κολυμβητηρίου ανέρχεται στα 3.700.000 ευρώ. Να υπενθυμίσουμε ότι το έργο έχει ενταχθεί στο κοινό “πακέτο” έργων για ΣΔΙΤ των Δήμων Μεσσήνης και Καλαμάτας.

ΤΣΩΝΗΣ: “ΣΤΗΝ ΚΑΚΟΒΟΥΛΗ ΚΡΙΤΙΚΗ ΤΗΝ ΕΠΑΡΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΛΑΖΟΝΕΙΑ ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΜΕ ΕΡΓΑ”

Η υπογραφή της σύμβασης παραχώρησης της έκτασης της ΓΑΙΟΣΕ στον Δήμο συνοδεύτηκε και από πολιτικές δηλώσεις του Δημάρχου Γιώργου Τσώνη, ο οποίος εμμέσως πλην σαφώς απάντησε στις αιτιάσεις του υποψήφιου δημάρχου Μεσσήνης, Γιώργου Αθανασόπουλου, που είχε κάνει λόγο για “έργα βιτρίνας” που εξαγγέλονται και πως “καμία παρέμβαση δεν έχει γίνει”.

“Στην κακόβουλη κριτική, την έπαρση και την αλαζονεία θα απαντάω με έργα”, δήλωσε χαρακτηριστικά ο Γιώργος Τσώνης. Συμπληρώνοντας πως “πρέπει να απολογούμαστε όλοι, ο καθένας από τη θέση του, και η Δημοτική Αρχή και ο κ.Αθανασόπουλος. Να μην ξεχνάμε τον ρόλο μας και την πορεία μας”

“Είμαστε η Δημοτική Αρχή που αλλάζει τον Δήμο! Απαντάμε στον μηδενισμό με τα έργα μας”

“Είμαστε αποφασισμένοι να αλλάξουμε την πόλη μας και τον Δήμο μας, και το κάνουμε πράξη…Με τίποτα δεν πρέπει να αλλάξει ο Δήμος πλειοψηφία και με τίποτα να αλλάξει πορεία”.

ΣΤΑ ΣΧΕΔΙΑ Η ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΑΙ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΗΣ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑ-ΜΕΣΣΗΝΗ-ΜΠΟΥΚΑ

Ο διευθύνων σύμβουλος της ΓΑΙΑ ΟΣΕ, Θανάσης Σχίζας, δήλωσε πως από την αξιοποίηση του χώρου δεν θα ενοχληθεί η υπάρχουσα σιδηροδρομική γραμμή Καλαμάτα-Μεσσήνη, καθώς κυβερνητική επιλογή είναι ο σιδηρόδρομος, και στα σχέδια είναι η επαναλειτουργία της γραμμής και η επέκτασή της μέχρι την Μπούκα, με τρένο ελαφριά τροχιάς-όπως στον προαστιακό. “Θα υπερνικήσουμε τις δυσκολίες που δημιουργεί η γραφειοκρατία” είπε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στις παραχωρήσεις-μισθώσεις που κάνει ο ΟΣΕ πανελλαδικά σε Δήμους δήλωσε πως αριθμούν τις 1.000, ωστόσο επισήμανε ότι “δεν είναι όλες ιδανικές”.

Ρεπορτάζ: Μαίρη Περδικέα-Θανάσης Πουλόπουλος

To Top