Green life

Κυπαρισσία: Ολοκληρώθηκε ο εθελοντικός καθαρισμός-Δύο μέρες καθάριζαν το λιμάνι!

Διήμερο καθαρισμό του πυθμένα του λιμανιού της Κυπαρισσίας πραγματοποίησαν μέλη του κοινοτικού συνδυασμού “ΚΥ-ΜΑ Κυπαρισσία Μαζί”, μαζί με εθελοντές και με την συνδρομή του καταδυτικού κέντρου ‘Ionian divers’.

Έτσι περιέγραψε σε αναρτήσεις της στη σελίδα της στο facebook η ομάδα “ΚΥ-ΜΑ” την διαδικασία:

Λιμάνι Κυπαρισσίας μέρα πρώτη!

Οι δύτες του καταδυτικού κέντρου Ionian Divers έφτασαν το πρωί με όλο τον εξοπλισμό τους κι αμέσως έπιασαν δουλειά. Ο πυθμένας του λιμανιού μας, στο κομμάτι που ασχολήθηκαν σήμερα ,ήταν σχετικά καθαρός. Τα οποία σκουπίδια έβγαλαν ήταν κοντά στις δέστρες και με λίγη προσοχή εκ μέρους μας δεν θα βρίσκονταν καν στο βυθό.
Από νωρίς το πρωί βρισκόταν επίσης εκεί ο αντιδήμαρχος καθαριότητας κ. Γιώργος Ασημακόπουλος με τους υπαλλήλους καθαριότητας κυρίους Αλεξόπουλο Γιώργο, Αντωνόπουλο Κωνσταντίνο και Αλεξόπουλο Δημήτρη με την τσάπα και το φορτηγό του δήμου και βοήθησαν στην αποκομιδή των σκουπιδιών που έβγαζαν οι δύτες αλλά και καθαρίζοντας με την τσάπα τον χερσαίο χώρο του λιμανιού.
Η βοήθεια του Σάκη Θεοδωρόπουλου ήταν σημαντική καθώς με την βάρκα του προσέφερε άμεσα ότι χρειάζονταν οι δύτες.

Η παρουσία των λιμενικών του λιμεναρχείου Κυπαρισσίας ήταν παράγοντας ασφάλειας της όλης διαδικασίας και παρέμειναν μέχρι τέλους.
Αύριο το πρωί θα συνεχιστεί ο καθαρισμός και του πυθμένα αλλά και του χερσαίου χώρου του λιμανιού.
Θα ήταν πολύ σημαντική αλλά και αναγκαία η παρουσία όσων το δυνατόν πιο πολλών από μας,των πολιτών που αγαπάμε την πόλη μας σε όλα τις τα σημεία και την θέλουμε καθαρή και όμορφη! Η παρουσία σας είναι που μας δίνει δύναμη να γίνουν δράσεις! Σας περιμένουμε!

Λιμάνι Κυπαρισσίας μέρα δεύτερη!
Πολύ παραγωγική μέρα,τα σκουπίδια που ανασύρθηκαν από το βυθό πολύ περισσότερα από χτες.Οι παλιές κολώνες φωτισμού που είχε το λιμάνι βρέθηκαν,ήταν μέσα στη θάλασσα τελικά. Λάστιχα, κάδοι από πλυντήρια, κονσέρβες, πλαστικά!
Το πιο όμορφο από όλα όμως και η ανακούφιση μας ήταν η προσέλευση του κόσμου,σας ευχαριστούμε!
Ευχαριστούμε για άλλη μια φορά τους δύτες του καταδυτικού κέντρου Ionian Divers, τον Σάκη Θεοδωρόπουλο σήμερα ήταν ένας εκ των δυτών,τον Δημήτρη Χριστακόπουλο με την βάρκα του.

Οφείλουμε πολλά ευχαριστώ στα στελέχη του Λιμεναρχείου Κυπαρισσίας,στον κύριο Ροϊλο,στον κ. Γιώργο Θεοδωρόπουλο και όλη του την οικογένεια,στους συλλόγους ερασιτεχνών αλιέων και επαγγελματιών αλιέων,την Ειρήνη για το κρασί και τα τσίπουρα Νταραίος,το ξενοδοχείο Kyparissia beach,τον Παλιό Νερόμυλο, φυσικά τον δήμο Τριφυλίας,τον αντιδήμαρχο κ. Γιώργο Ασημακόπουλο,τους υπαλλήλους καθαριότητας.

Ειδική μνεία πρέπει να κάνουμε στον δικό μας Νάσο Σμέρδη , έναν άνθρωπο που αγαπάει και πονάει το λιμάνι,που είχε την σκέψη και την έκανε πράξη. Ευχαριστούμε Νάσο ωραία εμπειρία!

Αισθανόμαστε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε ιδιαίτερα τους κάτωθι:
Τον κ. Κώστα Ροϊλο, πρόεδρο του συλλόγου επαγγελματιών αλιέων.
Την ταβέρνα Ρεμέντζο στο λιμάνι Κυπαρισσίας και ειδικά τον ιδιοκτήτη της κ. Δαμιανό Ροϊλό για τη φιλοξενία και το πλούσιο γεύμα που προσέφερε.
Το ιχθυοπωλείο της κ. Βασιλικής Νικολάου για τα ψάρια που μας διέθεσε.
Το λιμενικό ταμείο Μεσσηνίας και τον πρόεδρό του κ. Ζαχαρία Κανελλόπουλο που μας επέτρεψε η δράση να γίνει πράξη. Εμείς ευχόμαστε σύντομα το λιμενικό ταμείο Μεσσηνίας να μετατραπεί σε δημοτικό λιμενικό ταμείο Τριφυλίας πλέον,με ότι αυτό συνεπάγεται!
Ευχαριστούμε επίσης όλους τους δημοσιογράφους για την κάλυψη της δράσης μας!

Κυπαρισσία: Ολοκληρώθηκε ο εθελοντικός καθαρισμός-Δύο μέρες καθάριζαν το λιμάνι!
To Top