ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Λαϊκή Συσπείρωση Καλαμάτας: “Να μην κάνει τον Πόντιο Πιλάτο ο Δήμος και να πιέσει ώστε δοθεί φέτος δωρεάν το Κάστρο σε καλλιτέχνες”

Σχόλιο της Λαϊκής Συσπείρωσης Καλαμάτας για το κόστος των καλοκαιρινών εκδηλώσεων

"Ήδη γίναμε μάρτυρες της ακύρωσης 2 θεατρικών παραστάσεων στο κάστρο της Καλαμάτας εξαιτίας του κόστους της χρησιμοποίησης του κάστρου κύρια από την Εφορεία Αρχαιοτήτων αλλά και από το Δήμο Καλαμάτας. Η εφορεία Αρχαιοτήτων ζητάει 1240 ευρώ την παράσταση και 500 ευρώ τη πρόβα. Ο Δήμος μετά τις μειώσεις που έκανε ζητάει από τους ερασιτεχνικούς συλλόγους γύρω στα 80 ευρώ για τις δοκιμές και 100 ευρώ για τις παραστάσεις και για τους επαγγελματικούς 200 ευρώ.

Σε μια περίοδο ιδιαίτερα που ο κλάδος των καλλιτεχνών έχει χτυπηθεί αλύπητα από την κρίση με τεράστια ανεργία, αναδουλειά , μείωση των παραστάσεων και των αμοιβών τα παραπάνω ποσά είναι ανασταλτικός παράγοντας για να έρθουν παραστάσεις στη πόλη. Παράλληλα ο ερασιτεχνικός πολιτισμός είναι σε πάρα πολύ δύσκολη κατάσταση αφού αιμοδότες τους είναι λίγοι άνθρωποι με μεράκι και τα έσοδα από παραστάσεις - εκδηλώσεις που πολλές από αυτές ακυρώθηκαν.

Πρέπει να σταθούμε ιδιαίτερα στους « art workers » και να τους στηρίξουμε όσο μπορούμε. Είναι απαράδεκτη η απόφαση της εφορείας αρχαιοτήτων (Υπ. Πολιτισμού) να ζητήσει αυτά τα χρήματα .

Ειδικά φέτος πρέπει να είναι δωρεάν οι παραστάσεις και των επαγγελματιών με τη μεγάλη κρίση που περνάνε οι καλλιτέχνες αλλά και της ανάγκης να παρουσιαστούν οι παραστάσεις τους στο κοινό. Όταν θα λήξουν τα υγειονομικά μέτρα μπορούμε να τα εξετάσουμε από την αρχή.

Επαναφέρουμε την πάγια πρόταση μας προς τις Δημοτικές Αρχές πως στα ερασιτεχνικά σωματεία πρέπει να δίνεται δωρεάν το κάστρο και όλοι οι δημοτικοί χώροι. Είναι σημαντικό το καλοκαίρι και το χειμώνα που έρχεται να σταθούμε στο πλευρό τους και όχι ουσιαστικά απέναντι τους. Ο Δήμος να ασκήσει πίεση στο Υπουργείο και στην Εφορεία Αρχαιοτήτων να δοθεί δωρεάν το κάστρο φέτος και να μην κάνει τον Πόντιο Πιλάτο".

Λαϊκή Συσπείρωση Καλαμάτας: “Να μην κάνει τον Πόντιο Πιλάτο ο Δήμος και να πιέσει ώστε δοθεί φέτος δωρεάν το Κάστρο σε καλλιτέχνες”

Δημοφιλέστερα

To Top