ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Λαμπρόπουλος: “Δεν πρόκειται το Στρατόπεδο Καλαμάτας να χρησιμοποιηθεί για οικονομικούς μετανάστες”

ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗ ΚΑΙ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟ ΣΕ ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟ

Τη διαβεβαίωση πως το Στρατόπεδο Καλαμάτας δεν πρόκειται να χρησιμοποιηθεί για οικονομικούς μετανάστες έλαβε ο βουλευτής Μεσσηνίας της ΝΔ, Γιάννης Λαμπρόπουλος από τους Υπουργούς Εθνικής Άμυνας και Προστασίας του Πολίτη, καθώς είναι εν ενεργεία στρατόπεδο. Στην ανακοίνωσή του ο Γιάννης Λαμπρόπουλος επισημαίνει:

“Κατόπιν επικοινωνίας, που είχα με τους αρμόδιους Υπουργούς Εθνικής Άμυνας κ. Νίκο Παναγιωτόπουλο και Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, και αφού τους επισήμανα, ότι το 9 ο Σύνταγμα Πεζικού στην
Καλαμάτα, είναι ενεργό στρατόπεδο, μου έδωσαν την διαβεβαίωση, ότι δεν πρόκειται να χρησιμοποιηθεί για οικονομικούς μετανάστες, όπως έχει αναφερθεί τελευταία σε διάφορα δημοσιεύματα”.

Να υπενθυμίσουμε ότι ήδη το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη έχει διαψεύσει την λίστα με τα στρατόπεδα που είδαν το φως της δημοσιότητας τις προηγούμενες μέρες μέσα από την εφημερίδα “Ελεύθερος Τύπος”, ως εν δυνάμει κέντρα φιλοξενίας μεταναστών, αφού, όπως επισημαίνουν στελέχη του Υπουργείου, αρκετά από αυτά είναι ακόμα ενεργά και όχι κλειστά.

Σε πρώτη φάση θα χρησιμοποιηθούν τα 8 υφιστάμενα προαναχωρησιακά κέντρα [κλειστού τύπου]σε Αμυγδαλέζα, Ταύρο, Κόρινθο, Παρανέστι Δράμας, Ξάνθη, Ορεστιάδα, Μόρια και Κω,και ένα νέο κέντρο που ετοιμάζεται στη Σάμο. Στόχος της Κυβέρνησης είναι μέσα στο 2020 να έχουν επιστραφεί στις χώρες τους 10.000 άτομα. Ωστόσο, με τις ραγδαίες γεωπολιτικές εξελίξεις στη Συρία, μετά την επέμβαση της Τουρκίας, τα δεδομένα αλλάζουν και το μεταναστευτικό εξελίσσεται σε νο 1 πρόβλημα για την Ευρώπη.

Λαμπρόπουλος: “Δεν πρόκειται το Στρατόπεδο Καλαμάτας να χρησιμοποιηθεί για οικονομικούς μετανάστες”

Δημοφιλέστερα

To Top