ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Λαμπρόπουλος για Καλαμάτα-Ρυζόμυλος: Ο Υπουργός με διαβεβαίωσε για τη συνέχιση των διαδικασιών με τη νέα χάραξη και όχι την παραλιακή

Διαβεβαιώσεις Καραμανλή για συνέχιση των διαδικασιών όπως έχουν ξεκινήσει

TI ANΑΦΕΡΕΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΤΗΣ  ΝΔ ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ

Κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην πόλη της Καλαμάτας, ο Πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, εξέφρασε με κατηγορηματικό τρόπο την πολιτική του βούληση για την γρήγορη κατασκευή του οδικού άξονα από την Καλαμάτα έως και την Μεθώνη, καθώς και την αναβάθμιση του Αερολιμένα της Καλαμάτας.
Την περασμένη Τρίτη (5/11/2019) επισκέφθηκα το Υπουργείο Υποδομών και συναντήθηκα με τον Υπουργό κ. Κώστα Α. Καραμανλή.

Ο Υπουργός διαβεβαίωσε για την συνέχιση των διαδικασιών, όπως έχουν ξεκινήσει, με την επιλογή της νέας χάραξης και όχι της παραλιακής, για την οποία δεν υπάρχει καμία δυνατότητα χρηματοδότησης και για τον επιπλέον λόγο, ότι αυτός ο οδικός άξονας δεν ανήκει στα διευρωπαϊκά δίκτυα.

Του εξέφρασα την στήριξή μου στην απόφαση της Κυβέρνησης, όπως άλλωστε την είχα διατυπώσει και στην από 27/8/2019 ανακοίνωσή μου.

Στο εξής μέριμνα όλων μας, είναι να προχωρήσουν όλα γρήγορα, ώστε να υπάρξει άμεση υλοποίηση των αποφάσεων της Κυβέρνησης για την κατασκευή του δρόμου από την Καλαμάτα μέχρι την Μεθώνη και την αξιοποίηση και αναβάθμιση του Αεροδρομίου μας.

Με τον κ. Καραμανλή συζητήσαμε και για τον δρόμο Τσακώνα-Καλό Νερό-Πύργος-Πάτρα.
Όπως με ενημέρωσε θα ληφθούν οι σχετικές αποφάσεις, μετά από τις απαντήσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
Ευχαρίστησα τον Υπουργό για την συνάντηση και το ενδιαφέρον του.

Χθες (7/11/2019), επισκέφθηκα το Υπουργείο Περιβάλλοντος και στη συνάντηση που είχα με τον Γενικό Γραμματέα κ. Κωνσταντίνο Αραβώση συζητήσαμε για την έγκριση των περιβαλλοντικών όρων της νέας χάραξης από Καλαμάτα-Μεσσήνη-Ριζόμυλο, που υπολείπονται ώστε να υπάρξει διαβούλευση και εν συνεχεία να ακολουθήσει η δεύτερη φάση, που αφορά την δημοπράτηση, για την κατασκευή του άξονα από την Καλαμάτα έως την Μεθώνη με ΣΔΙΤ.

Συμφωνήσαμε, να μην υπάρξουν καθυστερήσεις και να γίνουν τα προβλεπόμενα στον συντομότερο χρόνο.
Υπενθυμίζω, ότι, στις 27/8/2019 για το ίδιο θέμα είχα συναντηθεί στο Υπουργείο και με τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κωστή Χατζηδάκη.

ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΧΑΡΑΞΗΣ ΚΑΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΠΥΛΟΥ-ΝΕΣΤΟΡΟΣ

Να σημειωθεί ότι ξεκάθαρα υπέρ της νέας χάραξης όπως αυτή έχει δρομολογηθεί από την προηγούμενη Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έχει ταχθεί με ομόφωνη απόφασή του πριν λίγες μέρες το Δημοτικό Συμβούλιο Πύλου Νέστορος. Διαφορετική, ωστόσο, είναι η θέση των δημάρχων και των Δήμων Μεσσήνης και Καλαμάτας, όπου έχουν δηλώσει κάθετα αντίθετοι με τη νέα χάραξη και υπέρμαχοι μιας παραλιακής χάραξης του δρόμου. Υπέρ της παραλιακής χάραξης έχει ταχθεί και ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, ωστόσο φαίνεται να διατεθειμένος να αποδεχτεί οποιαδήποτε λύση προχωρήσει η Κυβέρνηση. Επίσης ο βουλευτής Μεσσηνίας της ΝΔ, Μίλτος Χρυσομάλλης έχει ταχθεί υπέρ μιας παραλιακής χάραξης σύμφωνα με τον οποίο “δίνει προοπτική στη Μεσσηνία και σε αυτή πρέπει να επικεντρωθούμε”.

Λαμπρόπουλος για Καλαμάτα-Ρυζόμυλος: Ο Υπουργός με διαβεβαίωσε για τη συνέχιση των διαδικασιών με τη νέα χάραξη και όχι την παραλιακή
To Top