Αθλητισμός

Λεβίδι- Αρχ. Νεμέα: Ο Βασίλης Κουμανάκος έβγαλε με επιτυχία τη δοκιμασία των 62 χλμ!

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2019 ο Αγώνας Υπεραπόστασης 62 χλμ Λεβίδι – Αρχ.Νεμέα που διοργανώθηκε από τον Σύλλογο Αγώνων Δρόμου Υπεραποστάσεων «ΑΕΘΛΙΟΣ», με την υποστήριξη των Δήμων Νεμέας, Άργους – Μυκηνών, Τριπόλεως και έγινε με την έγκριση της ΕΟΣΛΜΑ-Υ.

Η εκκίνηση δόθηκε στις 09:00 από την κεντρική πλατεία του Λεβιδίου, περνώντας από όμορφα και καταπράσινα τοπία και χωριά όπως το Κεφαλόβρυσο, την Κανδήλα, ανεβαίνοντας στα 1240 μέτρα και εν συνεχεία κατεβαίνοντας στο κάμπο της Σκοτεινής, ακολούθησε νέα ανηφορική δοκιμασία για τους δρομείς σε κακοτράχειλο αγροτικό δρόμο προς το εκκλησάκι της Αγίας Άννας και μετά ξανά κατηφορικά προς Πλατάνι για να φτάσουμε το 41,2χλμ.

Από εκεί και μέχρι το τέλος του αγώνα η διαδρομή γίνεται πιο εύκολη μπαίνοντας πάλι σε ασφάλτινο δρόμο οι δρομείς κατηφόρισαν ακολουθώντας τη διαδρομή Πλατάνι – Αηδόνια και εν συνεχεία σε μια πιο επίπεδη διαδρομή περνώντας από τους αμπελώνες της Νεμέας, ο Γολγοθάς των αθλητών τελείωσε τερματίζοντας στο Αρχαίο Στάδιο της Νεμέας.

Στο δύσκολο τερέν της όμορφης ομολογουμένως διαδρομής, ήταν και ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Μεσσηνίας με έναν αθλητή του στις μεγάλες αποστάσεις, τον Βασίλη Κουμανάκο, ο οποίος για άλλη μια φορά τερμάτισε επιτυχώς έναν μεγάλο αγώνα και στο συγκεκριμένο μάλιστα, παίρνοντας τη 14η θέση της γενικής κατάταξης με χρόνο 6:47:59,93.

Ο ΣΔΥΜ συνεχάρει τον ΒασίληΚουμανάκο για τον επιτυχή τερματισμό στον αγώνα.

Συνολικά στον αγώνα πήραν θέση για την εκκίνηση 100 δρομείς μεγάλων αποστάσεων, αλλά τερμάτισαν οι 83, εκ των οποίων ο τελευταίος ήταν εκτός του χρόνου των 10 ωρών που είχε δώσει η διοργάνωση.

Δύσκολος και απαιτητικός αγώνας, που για να μπορέσει κάποιος να αντεπεξέλθει και να αγωνιστεί, θα έπρεπε να ήταν καλά προετοιμασμένος γιατί αρκετά σημεία της διαδρομής ήταν αρκετά δύσκολα και σκληρά, συν τον αστάθμητο παράγοντα της ζέστης που επικρατούσε, τους λιγοστούς σταθμούς τροφοδοσίας, τις υψομετρικές διαφορές και όλα μαζί δυσχέραιναν τις προσπάθειες των αθλητών.

Λεβίδι- Αρχ. Νεμέα: Ο Βασίλης Κουμανάκος έβγαλε με επιτυχία τη δοκιμασία των 62 χλμ!

Δημοφιλέστερα

To Top