Επί Σκηνής

“Μάγεψε” μικρούς και μεγάλους “Το βαλς με τα παραμύθια” της Κάρμεν Ρουγγέρη

Την ευκαιρία να απολαύσουν ένα υπέροχο μουσικό παραμύθι είχαν την Πέμπτη το βράδυ στο Κάστρο Καλαμάτας μικροί και μεγάλοι που έσπευσαν να παρακολουθήσουν την παιδική παράσταση της Κάρμεν Ρουγγέρη “Το βάλς με τα παραμύθια”.

Koσμοσυρροή στο Κάστρο Καλαμάτας για την παιδική παράσταση “Το βαλς με τα παραμύθια”

Από νωρίς πλήθος κόσμου κατέκλυσε το αμφιθέατρο του Κάστρου Καλαμάτας, προκειμένου να “ταξιδέψουν” στον μαγικό κόσμο της Κάρμεν Ρουγγέρη. Μετά τον “Χένσελ και Γκρέτελ”, που παρουσιάστηκε περυσι το καλοκαίρι στο Κάστρο Καλαμάτας, κερδίζοντας επάξια το χειροκρότημα των παιδιών, φέτος η Κάρμεν Ρουγγέρη συνεχίζει στο ίδιο θεατρικό μοτίβο, αυτό της παιδικής όπερας, και έτσι παρουσίασε το βράδυ της Πέμπτης “Το βαλς με τα παραμύθια”.

Για ακόμα μια χρονιά, όπως μας έχει άλλωστε συνηθίσει η “βασίλισσα” του μουσικού παιδικού θεάτρου, Κάρμεν Ρουγγέρη, ήρθε με τον θίασό της στην Καλαμάτα και ενθουσίασε όλα τα μικρά παιδιά που παρακολούθησαν μαζί με τους γονείς τους  τη μουσική της παράσταση. Ένα μείγμα πολύ γνωστών παραμυθιών, υπό τους ήχους του Γιόχαν Στράους, συνεχίζοντας ουσιαστικά τη μύηση των μικρών παιδιών στην κλασική μουσική, όπως μας έχει συνηθίσει άλλωστε τα τελευταία χρόνια μέσα από τις παραστάσεις της. Τα παραμυθένια σκηνικά και κοστούμια, οι όμορφες χορογραφίες αλλά και τα τραγούδια μετέφεραν τα παιδιά στο μαγικό κόσμο των παραμυθιών και της κλασικής μουσικής του αυστριακού συνθέτη.

Όπως προανήγγειλε στο τέλος της παράστασης η Κάρμεν Ρουγγέρη, το χειμώνα θα ανεβάσει την παιδική παράσταση από την ελληνική μυθολογία, “ο Θησέας και ο Μινώταυρος”, ενώ για το επόμενο καλοκαίρι έχει στα σκαριά ακόμα ένα μουσικό παραμύθι “Ο τσάρος με τη μακριά γενειάδα”, συνεχίζοντας έτσι τη γνωριμία και μύηση με την κλασική μουσική και επιλέγοντας αυτή τη φορά 4 ρώσους συνθέτες μεταξύ των οποίων και ο Τσαϊκόφσκι!

Μ.Π.

To Top