Green life

Μεσσήνη: Εθελοντικός καθαρισμός και προβληματισμός για την παραλία του Αγίου Νικολάου

Περισσότερα από δέκα κιλά ζύγιζαν τα σκουπίδια που μάζεψαν πολίτες της Μεσσήνης, σε εθελοντική δράση που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής στην παραλία του Αγίου Νικολάου.

Παράλληλα παρατηρήθηκαν αρκετές ελλείψεις  κυρίως σε κάδους απορριμμάτων και συγκεκριμένα ένας εκ των ελαχίστων που υπάρχει είναι τρύπιος και άχρηστος. Παράλληλα επιβάλλεται επιμελής καθαρισμός από μηχάνημα ειδικό στο καθαρισμό των ακτών που δεν θα  θα αφήνει στην επιφάνεια περισσότερα σκουπίδια. Η εικόνα που παρουσιάζει η ακτογραμμή είναι εικόνα εγκατάλειψης και επιβάλλεται η δρομολόγηση βελτιστοποίησης του οδικού άξονα που διατρέχει και ενώνει την Μπούκα με τον Άγιο Νικόλαο, καθώς έχει περιέλθει στη χειρότερη κατάσταση που θα μπορούσε να βρεθεί, με σημεία σκαμμένα, και σκόρπια καλλημένα από χαλίκια που κάνουν την μετακίνηση αφόρητη, ενώ η σκόνη που σηκώνεται είναι πολύ ενοχλητική.

Πρέπει να επισημανθεί ωστόσο πως η παραλία του Αγίου Νικολάου έχει μετατραπεί σε ζώνη ωοτοκίας χελώνας καρέτα καρέτα και βρίσκονται διάσπαρτες σε αυτήν δεκάδες φωλιές.

Αυτό επιτάσσει ένα πολύ προσεκτικό καθαρισμό αλλά και ιδιαίτερη φροντίδα από όλους μας  σε αυτό το τόσο ευάλωτο είδος. Αίσθηση προκαλεί πως η παραλία αυτή έλκει φανατικούς κολυμβητές και από άλλες περιοχές του νομού Μεσσηνίας. Είναι μια ξεχωριστή  παραθαλάσσια ζώνη που αν τη διαφυλάξουμε και επέμβουμε με ήπιους τρόπους και μόνο, θα αναδειχθεί σε προορισμό πρώτης επιλογής για πολλούς .

Γιάννης Λάσκαρης

Μεσσήνη: Εθελοντικός καθαρισμός και προβληματισμός για την παραλία του Αγίου Νικολάου
To Top