ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μπεχράκης: “Η κατάσταση της Καλαμάτας επιβεβαιώνει την ορθότητα των διεκδικήσεων της ΟΕΝΓΕ”

“Οι αυτοδιοικητικοί στο πλευρό της ΟΕΝΓΕ (Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας) την Πέμπτη στο υπουργείο- Να τους συναντήσει τώρα ο υπουργός Υγείας!”

Του Σταμάτη Μπεχράκη Δημοτικού Συμβούλου Καλαμάτας

Η κατάσταση της Καλαμάτας επιβεβαιώνει την ορθότητα των διεκδικήσεων της (ΟΕΝΓΕ) .

Είναι γνωστό στο πανελλήνιο οτι διεγνώσθη σε 1 γιατρό και 1 νοσηλεύτρια της Καρδιολογικής Κλινικής της Καλαμάτας νόσηση από Covid-19.

Σε παρόμοια περιστατικά που συνέβησαν σε άλλα νοσοκομεία , ΩΡΛ κλινική Νοσοκομείου Ιπποκρατείου και Χειρουργική κλινική Νοσοκομείου Ιωαννίνων υπήρξε διαφορετική αντιμετώπιση η οποία εκ του αποτελέσματος βοήθησε τα μέγιστα.
Να σημειωθεί και στις 2 περιπτώσεις το κρούσμα ήταν ένα και όχι δύο όπως της Καρδιολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Καλαμάτας.


Στη Γερμανία
σε ανάλογες περιπτώσεις το νοσοκομειακό προσωπικό μπαίνει 2 εβδομάδες καραντίνα και στη συνέχεια ελέγχονται . Δεν επιστρέφει κανένας εργαζόμενος στην κλινική μέχρι να βγει αρνητικό το αποτέλεσμα.

Οι οδηγίες του ΕΟΔΥ για τους υγειονομικούς νοσοκομείου στην Καλαμάτα , μετά από έκθεση σε ασθενείς με κορονοϊό , είναι φανερό ότι γίνονται με ένα διαφορετικό διαχειριστικό μέτρο, αυτό των μη υπαρχόντων διαθέσιμων πόρων. Τα προτεινόμενα μέτρα δεν έχουν σε πρώτο πλάνο τον υπολογισμό του κινδύνου της εξάπλωσης της νόσου, γιαυτό και μειώνουν τη διάρκεια της “καραντίνας” για τους υγειονομικούς σε 7 μέρες, τι στιγμή όπου η οδηγία για τους υπόλοιπους πολίτες είναι 14 ημέρες λόγω περιορισμένου αριθμού ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικου.

Αντί να προσλάβουν το αναγκαίο προσωπικό, με επείγουσες διαδικασίες και να προμηθεύσουν τις μονάδες υγείας με επαρκή μέσα ατομικής προστασίας, προσπαθούν να δικαιολογήσουν τα ανεπαρκή μέτρα και τις ευθύνες τους για τις εγκληματικές ελλείψεις, που εκθέτουν σε κίνδυνο εργαζόμενους και ασθενείς.

Η Παράσταση Διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Υγείας, την Πέμπτη 19 Μαρτίου, στις 4 μ.μ., που διοργανώνει η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών γιατρών Ελλάδας μαζί με σωματεία εργαζομένων,δεν έχει μόνο το απλό χειροκρότημα μας, αλλα την κάθε συμπαρασταση μας γιατί έχει στόχο τη διεκδίκηση :

– προμήθεια, με κεντρική ευθύνη του κράτους, του αναγκαίου εξοπλισμού, με προτεραιότητα στα μέσα ατομικής προστασίας
– πρόσληψη του αναγκαίου μόνιμου προσωπικού, με επείγουσες διαδικασίες. Μονιμοποίηση των εργαζομένων με ελαστικές εργασιακές σχέσεις
– πλήρη και επαρκή κρατική χρηματοδότηση των δημόσιων μονάδων υγείας
– χορήγηση ειδικής άδειας στους εργαζόμενους που θα χρειαστεί να κρατήσουν τα παιδιά τους. Ιδιαίτερη φροντίδα για τους εργαζόμενους και τους ασθενείς που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες
– επέκταση του ανθυγιεινού επιδόματος και ένταξη στα Βαρέα Ανθυγιεινά Επαγγέλματα όλων όσων εργάζονται σε αντίστοιχες συνθήκες.

Μπεχράκης: “Η κατάσταση της Καλαμάτας επιβεβαιώνει την ορθότητα των διεκδικήσεων της ΟΕΝΓΕ”

Δημοφιλέστερα

To Top