ΠΟΛΙΤΙΚΗ

“Μυστικός δείπνος” της ομάδας Νίκα για την επόμενη ημέρα…

"ΠΥΡΓΟ ΤΗΣ ΒΑΒΕΛ" ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΟ, ΘΥΜΙΖΕΙ Η ΟΜΑΔΑ ΝΙΚΑ ΜΕ ΖΗΤΟΥΜΕΝΟ ΤΗΝ ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕ ΠΟΛΛΕΣ ΦΙΛΟΔΟΞΙΕΣ

Μεταξύ κρασιού, τυριού και ... κυνηγιού πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνάντηση της Δημοτικής ομάδας του Παναγιώτη Νίκα, χωρίς τον ίδιο να συμμετέχει, για να διερευνηθεί το κλίμα, οι προθέσεις και να καθοριστούν οι διαδικασίες της επόμενης μέρας στην μετά Νίκα εποχή στο Δήμο Καλαμάτας.

ΤΟ "ΚΥΝΗΓΙ" ΚΑΙ ΟΙ ΗΧΗΡΕΣ ΑΠΟΥΣΙΕΣ

Η συνάντηση έγινε σε ταβέρνα της πόλης, με πρωτοβουλία του Νίκου Μπασακίδη και το μενού να περιλαμβάνει "κυνήγι", από τον Γιώργο Φάβα.
Από τη συνάντηση απουσίασαν λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων, η Μαρία Οικονομάκου, η οποία έχει ήδη δηλώσει επίσημα υποψήφια για το δήμο, ο Γιάννης Δούζης ο οποίος βρίσκεται για επαγγελματικούς λόγους στη Σάμο, ο Παναγιώτης Γιαννόπουλος που είναι στην Αθήνα για ένα ιατρικό συνέδριο, ο Παναγιώτης Βασιλόπουλος που είναι κλινήρης λόγω γρίπης, και η Αναστασία Μπελογιάννη η οποία βρίσκεται στο εξωτερικό. Δεν παρέστησαν ούτε τοπικοί σύμβουλοι.

19 ΕΔΩΣΑΝ ΤΟ "ΠΑΡΩΝ"-Η ΕΝΟΤΗΤΑ ΤΟ ΔΙΑΚΥΒΕΥΜΑ

Τα 19 πρόσωπα της ομάδας Νίκα προσπάθησαν με αυτο-κριτική διάθεση να βρούν την καλύτερη δυνατή λύση που θα διαδεχθεί τον Παναγιώτη Νίκα στο Δήμο Καλαμάτας, αφού η βούληση όλων είναι ο επόμενος δήμαρχος να προκύψει μέσα από την ομάδα, και είναι μία θέση που ο ίδιος ο δήμαρχος έχει επαναλάβει αρκετές φορές.
Η λέξη που ακούστηκε τις περισσότερες φορές ήταν αυτή της ενότητας που εκ των προτέρων έχει δοκιμαστεί, αφού ο εγγυητής που θα μπορούσε να είναι ο ίδιος ο δήμαρχος, φαίνεται να έχει καθυστερήσει να δρομολογήσει τις εξελίξεις, έχοντας ρίξει το βάρος της καθημερινότητας του στην συγκρότηση του δικού του ψηφοδελτίου στην περιφέρεια.

Αρκετά μέλη της ομάδας έχουν εκφράσει την δυσαρέσκειά τους για τη στάση του δημάρχου που κρατάει μία ουδέτερη - τουλάχιστον φαινομενικά - στάση, αν κι έχει διαρρεύσει μια προτίμηση στο πρόσωπο του νυν Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Παύλου Μπουζιάνη.
Το μεγαλύτερο πρόβλημα που παρουσιάζει αυτή τη στιγμή η ομάδα της πλειοψηφίας στο δήμο Καλαμάτας είναι ότι δεν υπάρχει ένας επικεφαλής, αφού ο δήμαρχος αποφεύγει να πάρει θέση και να προωθήσει κάποιον, την ώρα που η πρώτη σε σταυρούς δημοτική σύμβουλος ακολούθησε την δική της πορεία, θέτοντας πρώτη υποψηφιότητα.
Άρα υπάρχει ήδη μία υποψηφιότητα από τους εκλεγμένους συμβούλους του Παναγιώτη Νίκα...

Ο Παναγιώτης Γιαννόπουλος φαίνεται να έχει επιλέξει τον δρόμο της καθόδου στο εθνικό ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας, ενώ ο Θανάσης Βασιλόπουλος κρατά στάση αναμονής, δηλώνοντας στην ανακοίνωσή του την πρόθεσή του να γίνουν οι διαδικασίες ομαλά και με ενότητα.

ΤΑ ΤΡΙΑ ΣΕΝΑΡΙΑ

Αυτή τη στιγμή τα σενάρια που υπάρχουν σχετικά με το μέλλον της ομάδας Νίκα είναι, η πλειοψηφία να ακολουθήσει την υποψηφιότητα της Μαρίας Οικονομάκου, αφού είναι ήδη εκφρασμένη η βούλησή της να κατέλθει ως υποψήφια, δεύτερο, η ομάδα κι ο Δήμαρχος επιλέγουν ένα άλλο πρόσωπο ή δυο μέσα από τους 19 και γίνεται εσωτερική ψηφοφορία με τον πρωτοπόρο να στηρίζεται μετά από συνολική συμφωνία από τους υπόλοιπους ή να βρεθεί ένα νέο πρόσωπο, ευρύτερης αποδοχής, που δεν έχει καμία σχέση μέχρι στιγμής με την ομάδα Νίκα, σενάριο που συγκεντρώνει και τις λιγότερες πιθανότητες, αφού δύσκολα θα πειστούν κάποιοι που κόπιασαν 12 χρόνια με τον Π.Νίκα για τo δημοτικό έργο, να δεχθούν έναν "πρωτάρη".
Από την άλλη υπάρχει και η υποψηφιότητα της Ελένης Αλειφέρη η οποία έχει κάνει επαφές με αρκετά μέλη από την δημοτική ομάδα του Παναγιώτη Νίκα και προσπαθεί να παίξει και αυτή ενωτικό ρόλο, αλλά δεν συσπειρώνει γύρω της περισσότερους από 2-3 συμβούλους.

Ο ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Η αλήθεια είναι ότι η συνοχή της ομάδας του Δημάρχου έχει δοκιμαστεί, και από το χθεσινό φαγοπότι δεν εξήχθησαν νέα συμπεράσματα πλην των γνωστών: διαφωνούμε και πασχίζουμε να συμφωνήσουμε!
Φιλοδοξίες υπάρχουν από αρκετούς, όμως η πραγματική δυναμική τους δεν έχει καταγραφεί.
Εδώ έρχεται ως παράμετρος και η κομματική γραμμή της ΝΔ: Επισήμως υπάρχει η δήλωση ότι στους Δήμους δεν θα υπάρξει χρίσμα ή στήριξη. Όμως, ποιος θα πάρει το πολιτικό κόστος και θα διακινδυνέψει να χαθεί ο Δήμος Καλαμάτας λόγω πολλών "δεξιών" υποψηφιοτήτων και λόγω φιλοδοξιών κι εγωισμών;
Εκτός αν επιλεγεί ένα "δυνατό όνομα" από την ομάδα Νίκα και λάβει το "πράσινο φως"...

Στο δια ταύτα, ορίστηκε νέα συνάντηση την ερχόμενη Δευτέρα, χωρίς φαγητό και ποτό, όπου εκεί πλέον τα πράγματα θα είναι ακόμα πιο σοβαρά, αφού ναι μεν η πρώτη συνάντηση ήταν "αναγνωριστικού χαρακτήρα" για τον ρόλο ή την πρόθεση που θέλουν να διαδραματίσουν οι σύμβουλοι, όμως η Δευτέρα θα είναι η ... Μεγάλη Δευτέρα της παράταξης Νίκα.

Οι συνδαιτημόνες του τραπεζιού έδωσαν το δικό τους διαφορετικό στίγμα: άλλος μας είπε ότι είναι προβληματισμένος και ότι "δεν βλέπει φως", άλλος ότι ήταν "ωραίο το...κρασί και το κλίμα εξαίσιο", άλλος έγραψε στο facebook ότι "βγήκε μαύρος καπνός", που άλλος όμως σύμβουλος τον είδε άσπρο, ενώ κάποιος μας είπε με νόημα "της ταβέρνας το ρολόι σήμανε την ώρα"! Με λίγα λόγια κανείς δεν έδωσε μια ξεκάθαρη απάντηση και απέφυγαν διπλωματικά να απαντήσουν.

Οι απουσίες είχαν κι αυτές το νόημά τους, ο συνδετικός κρίκος έχει χαλαρώσει, υπάρχει μπόλικο παρασκήνιο και κινήσεις τακτικής γίνονται καθημερινά και ο Δήμαρχος απλά παρακολουθεί τις εξελίξεις...
Σύμφωνα με πληροφορίες του Messinialive ο δήμαρχος Καλαμάτας ενημερώθηκε φυσικά για τη συνάντηση αυτή - και πριν γίνει και μετά - και έδωσε κατεύθυνση να ξεκινήσουν οι διαδικασίες και να γίνουν με όμορφο, ομαλό τρόπο χωρίς αντιπαλότητες και εντάσεις...

Η πλειοψηφία της ομάδας πάντως είναι υπερ μιας φερέγγυας δημοσκόπησης που θα καταγράψει τις δυνάμεις του καθενός και θα γίνει αποδεκτή από όλους!

Εμείς από την πλευρά μας αναμένουμε μια πρωτοβουλία Νίκα που είναι αδύνατον να μείνει αμέτοχος, γιατί θα διαλυθεί όλο το οικοδόμημα που δημιούργησε αυτά τα χρόνια, αλλά περιμένουμε κι από τους υποψηφίους Δημάρχους να φέρουν δίπλα τους νέα πρόσωπα, με φρέσκιες ιδέες κι απόψεις που θα ανανεώσουν και θα εκσυγχρονίσουν ακόμα περισσότερο τον Δήμο Καλαμάτας.

ΥΓ Για το δείπνο επέλεξαν την εξαιρετική χωριάτικη ταβέρνα "Βατουριώνα", που παει να πει σύμπλεγμα από βάτα... Λέτε να έχει κι αυτό την σημασία του;

Θανάσης Πουλόπουλος

“Μυστικός δείπνος” της ομάδας Νίκα για την επόμενη ημέρα…

Δημοφιλέστερα

To Top