Τουρισμός

Η νέα «Ελούντα» της Ελλάδας βρίσκεται… στη Μεσσηνία

COSTA NAVARINO: "ΤΟ ΝΤΟΥΜΠΑΪ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ"

ΠΩΣ ΣΧΟΛΙΑΖΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ Η ΑΝΟΔΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Η νέα «Ελούντα» της Ελλάδας βρίσκεται… στη Μεσσηνία. Αυτό αναφέρεται σε άρθρο του «Βήματος» με την επισήμανση ότι μέσα σε οκτώ χρόνια λειτουργίας, το Costa Navarino έγινε ο νέος ανερχόμενος διεθνής προορισμός της Μεσογείου, προσελκύοντας από αστέρες του Χόλυγουντ, βασιλείς, πριγκίπισσες και συγγραφείς μέχρι διάσημους αθλητές όλων των αθλημάτων, γκόλφερς και δεκάδες επωνύμους του εξωτερικού.

Γίνεται ακόμα αναφορά στο ότι τα εξειδικευμένα διεθνή γραφεία τουρισμού, που αναλαμβάνουν τη διοργάνωση των διακοπών των «επωνύμων του κόσμου», έχουν το Costa Navarino ψηλά στη λίστα των προτάσεών τους, όπως παλαιότερα είχαν την Ελούντα. Αν διαβάσετε τα ονόματα των επωνύμων του έχουν περάσει από τη Μεσσηνία θα διαπιστώσετε ότι περιλαμβάνονται «ονόματα της Ελούντας».

«Οι επώνυμοι ψάχνουν για παρθένους προορισμούς»

Για τους «ακριβούς τουρίστες» που αναζητούν νέους προορισμούς μιλήσαμε με το διευθυντή του πολυτελούς Blue Palace της Πλάκας κ. Σωτήρη Κρεμαστιώτη. Η απάντησή του: «Το Costa Navarino της Μεσσηνίας είναι όπως ήταν η Ελούντα πριν από 20 χρόνια. Τα διάσημα ονόματα, οι πλούσιοι και οι επώνυμοι θέλουν περισσότερη privacy (ιδιωτικότητα). Εκεί δίνεται αυτή η δυνατότητα καθώς είναι ένας καινούργιος παρθένος προορισμός που ένας επώνυμος εμπιστεύεται να πάει… Βρίσκεται σε ασφαλές σημείο, μακριά από φωτογράφους και άλλες καταστάσεις. Οι επώνυμοι αναζητούν συνεχώς καινούργια καλά σημεία και το Costa Navarino είναι μια εξαιρετική περίπτωση, θα έλεγα ότι είναι το Ντουμπάι της Ευρώπης».

Ρωτήσαμε τον κ. Κρεμαστιώτη για τις πληρότητες των ξενοδοχείων και η απάντησή του ήταν ότι «υπάρχει πράγματι μια δυσκολία. Τώρα τον Αύγουστο είναι γεμάτα αλλά ο Ιούλιος ήταν λίγο δύσκολος στο να μπορέσουμε να κάνουμε τα επιθυμητά νούμερα. Τον Σεπτέμβριο και Οκτώβριο θα πάμε πολύ καλύτερα».

Για τις προσφορές που έχουν γίνει η απάντηση είναι ότι «δεν είναι διαφορετικές από προσφορές που γινόντουσαν και περασμένα χρόνια».

Ρωτήσαμε τον κ. Κρεμαστιώτη αν πρέπει να «φοβούμαστε» την Τουρκία και η απάντησή του ήταν «πολύ!»… «Οι Τούρκοι είναι “πεινασμένοι” για τουρισμό… έχουν ποιότητα καλή και τιμές χαμηλές, ενώ προσέχουν πολύ το περιβάλλον γύρω από τα ξενοδοχεία τους. Οι μαρίνες, τα λιμάνια και τα αεροδρόμια επίσης είναι ιδιαίτερα προσεγμένα, ενώ, τουλάχιστον στα τουριστικά μέρη, κάνουν καλή διαχείριση των απορριμμάτων. Συγκρίνετε εικόνες δικές μας… τι βλέπουν συχνά οι επισκέπτες της Πλάκας και της Σπιναλόγκας».

www.anatolh.com

Η νέα «Ελούντα» της Ελλάδας βρίσκεται… στη Μεσσηνία

Δημοφιλέστερα

To Top