Υγεία

Noσοκομείο Καλαμάτας: Ημερίδα τον Φεβρουάριο για τις καλές πρακτικές στην καθημερινή λειτουργία των Νοσοκομείων

Πραγματοποιήθηκε χθες στην Αθήνα από την 2η ΥΠΕ Πειραιά-Αιγαίου η ενημερωτική ημερίδα για το Οξυγόνο Ιατρικής Χρήσεως, με αφορμή την ολοκλήρωση μέσα στο 2019 του έργου εγκατάστασης συγκροτημάτων παραγωγής σε 4 Νοσοκομεία (Μυτιλήνη-Ρόδο-Σάμος-Λέρος) μέσω του Προγράμματος Εδαφικής Συνεργασίας INTERREGV-A ΕΛΛΑΔΑ – ΚΥΠΡΟΣ.

Στην ημερίδα συμμετείχε και το Νοσοκομείο Καλαμάτας, ως πρωτοπόρος, και η διοίκηση κατέθεσε τη δική της εμπειρία, όταν από το 2015 προχώρησε στην εγκατάσταση αυτόνομης παραγωγής Οξυγόνου Ιατρικής χρήσεως, πετυχαίνοντας αυτονομία σε αυτό τον τομέα και εξοικονόμηση χρημάτων. Στη χθεσινή ημερίδα παρουσίασαν την εμπειρία τους ο διοικητής του Νοσοκομείου Καλαμάτας Γιώργος Μπέζος με τους συνεργάτες Τ. Βλαχοδημήτροπουλο και Σ. Κορακοβούνη.

Τα συμπεράσματα από την Ημερίδα, όπως τα αναφέρει ο Διοικητής του Νοσοκομείου Καλαμάτας, Γιώργος Μπέζος:

1ον. Από το 2015 στο θέμα της αυτοπαραγωγής οξυγόνου έχουν γίνει μεγάλα βήματα, σε πολλά νοσοκομεία έχουν τοποθετηθεί γεννήτριες ενώ σε άλλα το έργο βρίσκεται σε τροχιά υλοποίησης όπως η Κρήτη, η Κέρκυρα, η Κεφαλλονιά, Φιλιάτες κλπ. Ωστόσο χρειάζονται να γίνουν ακόμη κάποια βήματα κυρίως σε Νοσοκομεία της Αθήνας όπως π.χ το Σωτηρία
2ον. Τα Νοσοκομεία της Νησιώτικης Ελλάδας που προχώρησαν στο έργο σύμφωνα με μαρτυρίες που ακούσαμε από στελέχη τους σήμερα έλυσαν οριστικά ένα μεγάλο ΄΄βραχνά΄΄ που τους ταλαιπωρούσε χρόνια.
3ον. Η τιμή πια του υγρού οξυγόνου έχει πέσει αισθητά με αποτέλεσμα η αγορά να βρίσκει σιγά-σιγά τις ισορροπίες της και να λειτουργεί ο υγιής ανταγωνισμός. Αυτό σημαίνει κάποια εκατομμύρια εξοικονόμησης για το Ελληνικό Δημόσιο.
4ον. Τα Νοσοκομεία έχουν ανάγκη καλών και βέλτιστων πρακτικών (και πιστέψτε με ότι υπάρχει μεγάλο πεδίο) που θα δημοσιοποιούνται, θα παρουσιάζονται και θα μεταλαμπαδεύεται η γνώση και η εμπειρία σε όλους.
5ον. Με αφορμή το παραπάνω, κάνουμε γνωστό ότι τέλη Φλεβάρη το Νοσοκομείο Καλαμάτας θα διοργανώσει ημερίδα προσκαλώντας διοικήσεις και στελέχη Νοσοκομείων προκειμένου να παρουσιάσουν καλές πρακτικές που ακολουθούν στην καθημερινή λειτουργία των Νοσηλευτικών τους Ιδρυμάτων. Εκτιμώ ότι θα είναι πολύ χρήσιμο και ωφέλιμο για όλους μας!”

Noσοκομείο Καλαμάτας: Ημερίδα τον Φεβρουάριο για τις καλές πρακτικές στην καθημερινή λειτουργία των Νοσοκομείων

Δημοφιλέστερα

To Top