Μουσική

Οιχαλία: Ρεσιτάλ λυρικού τραγουδιού στο πατρογονικό σπίτι της Κάλλας

Για 2η συνεχόμενη χρονιά θα πραγματοποιηθεί μουσική εκδήλωση στην πατρική οικία της Μαρίας Κάλλας στο Νεοχώριο Ιθώμης.

Το 2ο Ρεσιτάλ Λυρικού Τραγουδιού θα πραγματοποιηθεί αύριο Σάββατο 25/8 στις 21:00, στο Νεοχώρι Ιθώμης, στο προαύλειο του πατρογονικού σπιτιού της Μαρίας Κάλλας.
Εκεί η σοπράνο Κατερίνα Παλαιολόγου και σολίστ και καθηγήτρια πιάνου Μαρία Παπαπετροπούλου θα παρουσιάσουν ένα μοναδικό ρεσιτάλ με κομμάτια που έχει ερμηνεύσει η Κάλλας.

Έτσι είναι σήμερα ό,τι απέμεινε από την φθορά του χρόνου…

Την εκδήλωση οργανώνει ο Δήμος Οιχαλίας σε συνεργασία με την Περιφέρεια Πελοποννήσου – ΠΕ Μεσσηνίας, την Περιφερειακή Ενωση Δήμων Πελοποννήσου και το Σύλλογο Αποφοίτων του Μουσικού Σχολείου Καλαμάτας
“Μαρία Κάλλας”.

Ο δήμαρχος Αριστείδης Σταθόπουλος μιλώντας στο Messinialive δήλωσε την περηφάνια του για το γεγονός ότι η Μαρία Κάλλας έλκει την καταγωγή της από το Νεοχώρι του δήμου Οιχαλίας και τόνισε ότι το πατρογονικό της σπίτι ανήκει στον Δήμο που έχει αποφασίσει να το ανακαινίσει, χρησιμοποιώντας τα δικά του οικοδομικά υλικά που βρίσκονται περιμετρικά πεταμένα. Θέλουμε να λειτουργήσει ως επισκέψιμο εκθεσιακό και πολιτιστικό κέντρο για την περιοχή, ανέφερε ο Αριστείδης Σταθόπουλος.
Έχουμε καταθέσει στην Περιφέρεια τη μελέτη για την ανακατασκευή του σπιτιού, προϋπολογισμού 300.000
ευρώ, για να ενταχθεί σε πρόγραμμα χρηματοδότησης του Υπουργείου.
Η αντιπεριφερειάρχης Αντωνία Μπούζα μας δήλωσε ότι “η Μαρία Κάλλας είναι η πλέον διάσημη στον κόσμο Ελληνίδα καλλιτέχνις, κι αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της πολιτιστικής κληρονομιάς μας. Η Περιφέρεια Πελοποννήσου στηρίζει τον πολιτισμό και το Δήμο Οιχαλίας για να υλοποιήσει τις πολιτιστικές εκδηλώσεις του κι αύριο θα πραγματοποιηθεί μια βραδιά υψηλής αισθητικής και έχουμε υποχρέωση και καθήκον να στηρίζουμε τέτοιες σπουδαίες εκδηλώσεις.
Η είσοδος θα είναι ελεύθερη.

Οιχαλία: Ρεσιτάλ λυρικού τραγουδιού στο πατρογονικό σπίτι της Κάλλας

Δημοφιλέστερα

To Top